Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi krokami-Ogród Wioli 19:14, 19 kwi 2023

Do góry
Coraz bardziej kolorowo magnolia już pokazuję kolorek

Jeżówki blade ładnie rosną, czekam na nie bardzo bo kupiłam bez kwiatów w zeszłym sezonie

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:36, 19 kwi 2023

Do góry
Zanim napiszę coś dalej wypada się przyznać, że nie lubię tuj.

Te tuje rosną bardzo blisko siatki, więc niezależnie jak sąsiad będzie dbał o ich wygląd to od Twojej strony sąsiad nie zadba, bo nie ma jak się dostać do nich od strony siatki.

U mnie tuje po stronie sąsiada wyglądają tak. To trochę inna sytuacja, bo u mnie jest ogrodzenie i duże drzewa zacieniające. Pokazuję to, bo myślę, że warto się zastanowić czy chcesz, aby wygląd Twojego ogrodu zależał od Twojego sąsiada. Teraz tuje sąsiada są jeszcze małe i żywopłot po Twojej stronie ma jeszcze szansę. Im większe będą te tuje tym trudniej będzie wyhodować coś po swojej stronie. U siebie posadziłam cisy i choiny kanadyjskie. Jest ciężko. Rosną bardzo wolno. Ale mam nadzieję, że kiedyś doczekam się pięknej zielonej ściany zamiast tych "paskud".
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:24, 19 kwi 2023

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

U mnie wybrzuszenia w trawniku wynikają z naprzemiennego zamarzania i odmarzania gliny.
Wałowanie można robić w każdym momencie. Korzonkom trawy to nie zaszkodzi.
Z myślą o Tobie zrobiłam zdjęcia czosnkom główkowatym.

Ha! Jednak będę usuwać, przekonałaś mnie
Mój ogrodowy pamiętnik 17:58, 19 kwi 2023

Do góry
Powiedzcie mi czy jest możliwe żeby bodziszek Rozanne już tak wyglądał z pąkami kwiatowymi?

Dostałam dzisiaj w przesyłce i szkółka twierdzi, że to Rozanne.
Ale wiem, że to jest późny bodziszek i kwitnie o wiele później bo moje w ogrodzie ledwo z ziemi wychodzą.
Przerwa na kawę... 17:57, 19 kwi 2023

Do góry
Przed chwilą wyszło na 5 minut słońce a potem lunął deszcz. I bądź tu człowieku mądry. Ale udało mi się złapać w przelocie
Ogród Muszelki 17:52, 19 kwi 2023

Do góry
Powiadasz, Gruszko, że wtopiłam? Aż tak źle będzie?

U moich chłopaków krawężniki dobrze się sprawdzają (po pierwszym i trzecim sezonie). Krawężniki usytuowane są na wysokości trawnika. Trawa ścinana jest równo z nim, żadnych wąsów nie ma. W ubiegłym roku bacznie przyglądałam się, jak chłopcy koszą. Podobało mi się.

Jakby nie było... miałam już serdecznie dość tych moich pięknych kancików I cieszę się, że już ich nie ma!

Lato, lato, lato, lato czeka! Bez kancików!

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 17:43, 19 kwi 2023

Do góry
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 17:40, 19 kwi 2023

Do góry
Czerwone tulipany zaczynają pokazywać kolorki

Mąż wczoraj skosił trawnik, musial skosić mokry, bo był strasznie wysoki, oczywiście wertykulacji dalej nie było, bo nie było jak i kiedy

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 17:35, 19 kwi 2023

Do góry
Klon shishigashira przed domem

Mały podmiejski 17:32, 19 kwi 2023

Do góry
Inka, dzięki za rady
Przyszły sadzonki grabków Materiały budowlane do dalszych prac zapewnione. I mój, hmmm....śmietnik przed domem, który zamierzam w tym roku ogarnąć i zagospodarować tę część. Po drugiej strony góry jest jeszcze gorzej.
Trzeba tam:
1) wykopać resztę tuj (do oddania),
2) wykopać resztę zadołowanych cisów, nadać im jakiś sensowny kształt i posadzić,
3) wypielić i uporządkować teren
4) przygotować teren do zasadzenia grabów,
5) zasadzić graby.
To plan na ten weekend.
Potem wywieźć ten cały śmietnik.
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 17:31, 19 kwi 2023

Do góry
Rozchodniki okazałe brillant na rabatę trawiastą właśnie doszły

Małymi krokami-Ogród Wioli 17:24, 19 kwi 2023

Do góry
Zaczyna się tulipanowy spektakl
Niezawodne Exotic emperor tłoczą 4 rok bez wykopywania

Ania na Żuławach 16:44, 19 kwi 2023

Do góry
Posadzę te gracki rzadziej i chyba będzie ok, przecież zanim karpy osiągną duże rozmiary, pięć razy zmieni mi się koncepcja

Dziś przyjechała Hebe, gracki i supertunie, stacjonarnie kupiłam hakonechloa greenhills, jutro przyjedzie Anabelle strong
Już tupię nóżkami w kierunku ogrodu

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 16:35, 19 kwi 2023

Do góry
Tu widać ile było słomy z jednego rządka rozplenic (11szt).

Mnie wkurza ze zarabiałam jako tako a na nic mnie nie stać... wszystko zdrozało tak bardzo... wkurza mnie tez oglądanie kazdego towaru w sklepie, porownywanie wagi I ceny za kilogram... kiedys brałam co lubilismy I nikt sie specjalnie nie przyglądał
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 14:46, 19 kwi 2023

Do góry
No proszę ale rozplenice też chętnie zmielę

Myslalam zd cos tu bedzie widac and nie bardzo. Maliny nz dole wybiegu dla kur mam wyściółkowane scinkami rozplenic oj bylo tego duuuużo

Przerwa na kawę... 14:22, 19 kwi 2023

Do góry
Kasya napisał(a)
Iwonka, jak twój bambus rosnie ?
Jak w górę i na boki ?

Czekam na dalsze tulipanki, teraz to zmiany z dnia na dzień
Metr z kawałkiem w górę i ok. 80-90 cm na górze na boki. Dół wąsko, może z 40 cm. Nie rozchodzi się, nie ma ograniczeń. Nie marznie. 1 sadzonka przeżyła w donicy. Marnie bo marnie ale żyje. Może być wyższy ale ja mu młode pędy przycinam bo taki mi wystarczy. Kaskada jak miskant Morning Light. A co, chcesz kawałek? Mogę ci go udziabać

Tu go widać po lewo, to ostatnie zdjęcia, tydzień temu robione czy coś koło tego
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 14:10, 19 kwi 2023

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Masz foto tej rozgałęzionej? Za ile ją kupiłaś? Też jesienią 2022? Żurawina koło borówek jest o ile chłopaki jej nie zniszczyli szykując miejsce pod tunel. Jutro jak będzie pogoda to zerknę i zeobię fotkę.

Jedną i drugą świdośliwę kupiłam jesienią zeszłego roku, tu masz fotki:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/8001-ogrod-ponad-miare-czyli-trudne-poczatki?page=235

Aktualne foto

Edit:
Ceny nie pamiętam ale jakaś tania była za 50 czy 60zł. W tym wypadku nie zależało mi na dużym drzewie, patrzyłam tylko na ładny, wielopniowy kształt.
Ogrodowe wariacje 13:57, 19 kwi 2023

Do góry
Judith napisał(a)
Ja mam kran na ścianie na zewnątrz (mój też wygląda nieciekawie i tez chcę cos z nim zrobić ), a prócz tego w wielu miejscach w ogrodzie mam możliwość podpięcia się wężem. Wąż do podlewania na kołowrotku, ale bez wózka .

Judith tak jak napisałam Marcie skłaniam się ku takiej wersji, na zdjęciu zaznaczyłam to miejsce do zakrycia na ścianie.
Nazwałam wózek z wężem, to raczej też kołowrotek jest jak u Ciebie wózek byłby wygodniejszy. Super masz z możliwością podpięcia się w różnych miejscach, mąż dorobi mi takie cosik na przodzie

https://pl.pinterest.com/pin/27936460189083242/

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 13:04, 19 kwi 2023

Do góry
LIDKA napisał(a)

Co to za jeden?

Mam taki pękaty i pełny czerwony z zaplątanej cebuli. I on sie mnoży. Z jednego w drugim sezonie sa już 3.

Lidka to ten pomarańczowy ze zdjęcia, ale tak zrobiłam fotkę, że nie mogę odszyfrować nazwy. Pewnie mam gdzieś etykietkę to sprawdzę.
Na skraju Puszczy Bydgoskiej 12:49, 19 kwi 2023

Do góry
I takie tam inne wiosenne różności
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies