Z cyklu porażki ogrodowe - KARMNIK
Akcja wykopywania karmnika za tydzień.. Przestrzegam przed sadzeniem, kochają go chwasty i wytępić tego nie można. Walczyłam trzy lata, poddałam się
Uzupełnianie graba, to już trzeci w tym miejscu.... Wykopałam bukszpany, sprawdziłam glebę, nic nie ma... Walczymy dalej.
Posadziłam krokusy w tym prostokącie, wygrzebałam żwirek. Za tydzień przetestuję grafitowy w tym miejscu. Grab krzywulec z przechowlanika
To fakt,Ogrodomaniacy zawsze mają co robić.
Myślę,,że będą trudne dwa lata,Dużo zmian i pracy na nowej działce.Na tamtej już jest mniej.
To dobrze.Więcej czasu będzie na tą .
Jak będzie to się okaże.Czy się nie zatyram
Dzisiaj do szpaleru Silver Dollar dosadziliśmy jeszcze jedną hortensję i 5 berberysów Orange Rocket. Taki efekt. Zdjęcia ciemne, bo robione już bez słońca. Jutro może uda mi się złapać ze słońcem
Ewuś , ja u ciebie przewertowałam z pięćdziesiąt kilka stron ,,piękne roślinki masz.
A jeżówki cudne.Też mam do nich słabość.Moje jeszcze mniejsze, mniej okazałe niż twoje.
Kilka tylko ładnie mi przyrosło.a kilka stoi w miejscu
Z tymi dwoma domami, to sobie poradzę, bo już wcześniej tak parę lat było.
Ale dwa ogrody to faktycznie wyzwanie.Jak będzie zobaczymy.W ogrodzie zawsze sporo mój M mi pomaga, trochę synkowie.
Także myślę, ze teraz i im trochę dojdzie .Ale razem damy radę
Nowa działka ma ma 8, 5 .Ale stoi dom duży,,garaż. Jakieś budyneczki gospodarcze( na razie jakieś komóreczki) potem to się zmieni .
A kolorowo to ja lubię, oj bardzo lubię
A to dzisiejsze fotki, w zachodzącym słońcu ogród wręcz czerwienieje
(mogłam tylko na niego popatrzeć bo znowu późno wróciłam z pracy- w soboty też często pracuję ale to już z własnego wyboru) Serdecznie pozdrawiam Wszystkich odwiedzających a teraz grzeję się przy kominku, lampka wina tez mi chyba jest potrzebna
Takie miłe słowa dziękuję
Iwonko dzisiaj popracowałam w ogrodzie posadziłam nareszcie kupione 3 tygodnie temu trawy i jeżówki. Kupiłam i posadziłam do donic wrzosy. Wyrwałam sporo chwastów
Rano zrobiłam kilka fotek aha no i buziam