Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium "

Storczyki w Singapurze 22:45, 24 sty 2013

Do góry
Mnie się zdaje że to może być rodzaj Catleya

Zdjęcia dla Catleya
Ogród, a może coś więcej..... 22:35, 24 sty 2013

Do góry
Rośnie nam ostatnio armia młodych panów - ogrodników. Witamy i będziemy obserwować
Brzoza - Betula 22:22, 24 sty 2013

Do góry
Dzisiaj w Domo o 20.35 był odcinek "Gardener's World" i była właśnie ten lasek pokazywany Miło mi się zrobiło, jak sobie przypomniałam spacer wśród kolorowych pędów ogrodu ozdobnego zimą. W programie spacerowała Carol Klein

Lasek z brzozy pożytecznej wygląda tak (Anglesey Abbey)

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:19, 24 sty 2013

Do góry
Witaj pracowity ogrodniku, ale kawał ziemi. Świetne masz podejście do ogrodnictwa wróżę Ci sukces
Petunie, surfinie 22:13, 24 sty 2013

Do góry
Petunia też po jakimś czasie ma pędy lekko zwisające. Uprawiam je co roku.
Ogród własneniebo 21:32, 24 sty 2013

Do góry
wlasneniebo napisał(a)
Aniu-mnie też marzy się wszystko Niestety niemogę dojrzeć do czegoś innego jednak postaram się być konsekwentna w swoich postanowieniach ogrodowych wiosną

Dojrzejemy Marto, dojrzejemy Ja trochę u Ciebie podpatrzę i może będzie mi łatwiej Niestety nie mogę założyć jeszcze swojego wątku bo nie mam zdjęć ogrodu - a teraz wszystko przysypane śniegiem a nawet skute lodem.

Nawet nie wiedziałam (wiem - wstyd się przyznać) że są brzozy pożyteczne - w ogrodzie mam jedną taką z miedzy przyniesioną i jest to piękne drzewo - dla mnie najładniejsze w cały ogrodzie - niestety wyrosło już ogromnie - przyznaję iż także za moją sprawą bo broniłam go przed przycinaniem - jest coś takiego w wyniosłych drzewach, poruszających się gałęziach, szumiących liściach... coś takiego co mi się ogromnie podoba. Brzozy pożyteczne chyba nie są takie duże? - to byłoby ich zaletą. Spojrzałam na ceny - taka mniej wiecej 2 m- do kupienia za 50 zł. Brzozy napawają spokojem. Nie mam takiego dużego ogrodu jak Ty. Myślę, że gdybym miała to chciałabym mieć w nim taki "zagajnik".

Nie wiem czy teraz nie popełnię czynu zabronionego - jeśli tak to proszę bardzo "administrację" o skasowanie tego zdjęcia (i ew. pouczenie mnie o nielegalności działania) - jednak pochodzi ono z projektów Danusi - znalazłam na stronie Gardenarium - ale wcześniej widziałam go w książce Pokochać Ogród Mai Popielarskiej i chociaż wtedy nie wiedziałam jeszcze ani o Ogrodowisku ani o Gardenarium to zdjęcie urzekło mnie na długo - nawet tylko patrząc na taki zakątek odzyskuję spokój i równowagę. Co prawda niewielka to porada dla Ciebie, no ale chciałam się podzielić, może też Ci sie spodoba A mądrzejsze głowy poradzą
Serduszka wspaniała - Dicentra eximia 19:09, 24 sty 2013

Do góry
Wczesną wiosną można.
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 19:00, 24 sty 2013

Do góry
Witaj Pawle, fajnie że nas odwiedziłeś wirtualnie Zapraszamy, nie musisz mieć ogrodu aby z nami uczestniczyć w dyskusjach i radościach ogrodowych.
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 18:59, 24 sty 2013

Do góry
Gosia to już chyba ramkę miała w pogotowiu
Brzoza - Betula 18:58, 24 sty 2013

Do góry
Mogą być żurawki, turzyce (Carex), ale trzeba wszystko dolewać, tylko hosty utrzymają się po sezonie jak już się dobrze ukorzenią.
Jak to ze Zbyszkowymi narzędziami było. 18:57, 24 sty 2013

Do góry
Ja też z ciekawości zajrzałam
Dereń biały - Cornus alba 18:55, 24 sty 2013

Do góry
Na wszystkie pytania nie znam odpowiedzi bo ja nie mogę zagwarantować że coś przezimuje, to zależy od wielu czynników w danym miejscu, ale szansa jest.

Jednak bym negowała sadzenie w przeciętnej glebie ogrodniczej - nigdy tego nie rób z żadną rośliną.
Każdej podsyp dobrej ziemi (kompostu, próchnicy, ziemi ogrodniczej) do dołka podczas sadzenia. Ta troska jest konieczna a rośliny nam się odwdzięczą.

Po 3 latach na pewno wytrzyma bez stałego nawadniania.
Moje storczyki 17:48, 24 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Sebku, to powtórne kwitnienie? Po jakim czasie zakwitają od poprzedniego ?

Nie wiem które....ten całkiem różowy już chyba mam 4 lata....albo 3??? I kwitnie co chwilkę

Po jakim czasie......sam nie wiem - ale różnie - od miesiąca do trzech - ale tylko falenopsisy - inne odmiany dłużej odpoczywają
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:43, 24 sty 2013

Do góry
A ja mam coś dla Ciebie Projekt angielskiej rabaty - jak klikniesz w link to możesz sobie ją powiększyć

Gardenarium napisał(a)
Przyda się przy dobieraniu kolorów i przejściu z zimnych w cieplejsze.

Link
Kubusiowo 17:02, 24 sty 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

aaaa i jeszcze "obraz" sobie na biurku postawiłam

Gosiak, jesteś niemożliwa

Niemożliwa... ?, mało powiedziane.

haha Wariatka...jak babcię kocham Wariatka!! Na to nie wpadłam....

Już się zastanawiam gdzie u siebie postawię lub powiesze...
Ogród z lustrem 15:08, 24 sty 2013

Do góry
Fantastico ! Obłędnie piękny ogród ! Dech zapiera ! Ciśnienie skacze !

Gardenarium jesteście wielcy

Ogrom ciężkiej pracy wykonanej przez Was, ale efekty powalające !
Dzieło Mistrzów. Tworzycie wspaniale zgraną ekipę, iskrzy dobrymi pomysłami.
Cudowne z Was małżeństwo.

Patrzę, że mam i taką hortensję, i takiego berberysa, i coś tam innego; ale to są pojedyńcze sztuki (za wyjątkiem szmaragdów i cisów) dlatego prawie są niezauważalne.
Dopiero w grupie cudownie eksponują się. No tak, w grupie siła

Ale, gdzie tak się szybko te roślinki kupuje?
Pomyślisz, Danusiu, strzelisz z palca i już je targasz do ogrodu.

Jakby tylko czekały na Ciebie
Ja to się muszę naganiać i... wracam nie z tym co chciałam

Wielkie podziękowania za przecudowną Inspirację

Ps. a co robić z żurawkami, które tak się rozrosły?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies