Róża Elmshorn- chyba jedyna , jaką mam , która tak ciągle kwitnie
Zbudowała,juz ładny krzaczorek ( posadzona na jesieni 2014) Także na drugi rok powinna być jeszcze większ,ładniejsza i bardziej widoczna.
Beatko, ML przesadzone moczyłąm długo we wodzie we wiadrze. jednego dzieliłam, w tensposób sa cztery z trzech. Trzy są piękne, jakby nie były ruszane, jeden poskręcał troszkę listki, ale dają radę. Musze jeszcze dokupić zawilców, bo mam tylko dwa między ML. Słabo kwitną po przesadzeniu. No i ta susza latem, jak były na słońcu - pewnie im nie pomogła
Łaskawość przyrody czasami zaskakuje. Narzekałam, że mi się ogródek z czasem zacienił, aż tu przyszło takie lato, że cień okazał się dobrodziejstwem. Stąd niektóre rośliny wyglądają jakby im nic nie dolegało. Ale zobaczcie sami na te różane listki, już je co prawda oberwałam, ale teraz za to wygląda jak oskubany kurczak
Zamówiłam Rose de Rescht, Princess Anne, Mary Rose. Nie mam Pashminy ale Lavender Circus ma małe kwiatki śliczne i dość trwałe o ślicznym jasno fioletoworóżowym kolorze
Co piszczy - Jeż - chyba znowu mam jeża tym razem mam nadzieję zdrowego bo tak fuka ale zdrowo Siedzi w bluszczu
A tak w ogóle to Makowo zaniedbane straszliwie zdjęć nie ma jak zrobić aby tego nie było widać no sam zobacz jest tak źle że grzyby rosną:
czubajka kania w Makowie