Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

babka 00:00, 09 paź 2015

CO ZA OGRÓD !!
Oczy mi z orbit wyskakują ! Cudowny, przebogaty, aż gęsto od roślin
Pięknie prezentują się rozchodniki w połączeniu z brązowymi trawkami i białymi jeżówkami.
Czy mogę prosić o ich nazwy ? (i traw i jeżówek)
Syla napisał(a)

justajusta 06:34, 09 paź 2015

Obłęd!!! Ile lat ma Twoja hakone, czy sadziłaś ją gęsto? Ona chyba woli rosnąć w cieniu, posadziłam parę sztuk wiosną na słońcu i część chyba wypadło.
Borbetka 08:22, 09 paź 2015

Oczy z orbit, oczy na wierzch ... czyż te teksty nie wyjmują z butów? Warto było tę rewolucję ogrodu zrobić Sylwia prawda? Zapytam przy okazji czy masz grujecznika. Jeśli tak, to ciekawa jestem przebarwienia jesiennego. U mnie do końca sezonu jest zielony, a potem mróz i koniec. Jeszcze nigdy się pomarańczowo-czerwony nie zrobił.
Konieczki 09:07, 09 paź 2015

ja jeszcze raz oglądam to już chyba setny raz, wow
Margo 09:47, 09 paź 2015

Sylwia, ogród zachwyca jak zwykle i o każdej porze roku
A ja zwróciłam uwagę na szpaler tuj u sąsiada, jest przeogromny i fajne tło robi.
No i zapewnia prywatność we własnym. Ach, ile ja lat jeszcze będę czekać na taką zieloną ścianę...
Mathildis 13:39, 09 paź 2015

I to się nazywa wielki come back... Cudna jesień w Twoim ogrodzie jeżówki z rozchodnikami i trawkami cudne...
Maga76 23:10, 09 paź 2015

Cześć Syla
Ale piękny spacer nam zafundowałaś. Normalnie nie chce się wierzyć że ten ogród jest taki młody..Czytam Twój pierwszy wątek od początku - jestem dopiero na 365 stronie.. Nie chce się wierzyć, że sama to wszystko posadziłaś Słaba płeć - akurat!
Pozwolisz, że stanę się stałą bywalczynią?

A i jeszcze odnośnie brzóz - ja też je kocham. I planuję mieć. I mi śmieci nie przeszkadzają, ale nigdy nie wiesz kto mieszka za płotem

Pozdrawiam serdecznie
Magda
babka 08:45, 10 paź 2015

Sylwia, pozwoliłam sobie bez Twojej wiedzy zacytować u mnie te inspiracje z rozchodnikami. Nie będziesz się gniewać jeśli skopiuję to zestawienie u siebie na rabacie ??
Pewnie już nie raz pisałaś ale jeśli znajdziesz czas to napisz proszę co to za jeżówki ?
Pozdrowienia zostawiam i kolejny raz idę do Ciebie na spacer
L00zak 15:25, 11 paź 2015

Syla napisał(a)

Sylwia, co to za trawy? Rozplenica japońska Hameln i Stipa?
Interesuje mnie jaka to odmiana Stipy i czy ona u Ciebie zimuje ?
Z góry dziękuję
Syla 19:09, 11 paź 2015

babka napisał(a)
CO ZA OGRÓD !!
Oczy mi z orbit wyskakują ! Cudowny, przebogaty, aż gęsto od roślin
Pięknie prezentują się rozchodniki w połączeniu z brązowymi trawkami i białymi jeżówkami.
Czy mogę prosić o ich nazwy ? (i traw i jeżówek)

Już podaję nazwy ... o ile się nie mylę w zapiskach to te brązowe trawy to bronze form a jeżówki green jewel ....
Trawy musiałam troszkę podciąć bo się kładły na rozchodniki , teraz choć mniej estetycznie widać rozchodniki ...
Cytuj zdjęcie jeśli tylko Ci się podoba