Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:49, 24 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Czy ta stipa była u fryzjera ??
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:47, 24 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Malkulku daj instrukcję ciachania runianki, że taka gęsta i zwarta! Ja się bojam dotknąć swojej!
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:46, 24 wrz 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

oj... z takimi prośbami Aniu to po wątkach trza!

pooszło...może się uda

To już by było przegięcie Jestem mozę Mała Mi ale trochę kultury jeszcze posiadam
Nie zaśmiecam innych wątków reklamą i swoimi fotami. Chyba, że foto służy jako uzupełnienie jakiejś dyskusji.

Popołudnie spędziłam na cieciu, cięciu, cięciu... bukszanów strach ciachać bo deszcz zapowiadają, ale to co brzydkie szło równo... przy okazji wyciepałam ogromne werbeny z rabaty.. od razu lepiej Chociaż je lubię to tu wprowadzały chaos.. poszły wszystkie co do jednej.
Rozmyślam nad usunięciem "stożka" z jałowca.. a posadziłabym tam różanecznik.. mam je za gęsto i muszę część przesadzić.. Na razie oswajam się z pomysłem..
Zaleta : wrzosy dostaną słoneczka więcej, będzie miejsce pod RH
Wada: rośnie juz tyle lat... może będzie bez niego pusto???

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:43, 24 wrz 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
A teraz to poważnie ...będę płakać. ....co to za h... na gruszy drobnoowocowej.
...

a to nie są szpeciele? ja mam rdzę i wygląda jednak inczej...
Tysiąc radości i utrapień 20:40, 24 wrz 2015

Do góry
Asia bajecznie pokazałaś babie lato, coś przepięknego. I te jesienne kolorki i imponujący warzywnik. Jest na co patrzeć i co podziwiać . I nawet szczygiełka w warzywniku wypatrzyłam . Pięknie jednym słowem. I gratulacje na pierwszą seteczkę. Choć spóźnione nieco, to jak najbardziej szczere . A zamiast kwiatuszka trochę słonka i niebieskości

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 20:36, 24 wrz 2015

Do góry
Milky Way owocuje

Ogrodowe przygody 20:35, 24 wrz 2015

Do góry
Ewik napisał(a)

Cudny , Nie poznałam w tym świetle. Ja ze swoimi to głowiłam sie mocno gdzie posadzić , mam nadzieje , że jak usadowiłam w gruncie to im sie spodoba

Ogrodowe przygody 20:32, 24 wrz 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ale piękne

w tym roku kupiłam ok 20 szt nowych a wkopuję z zeszłego sezonu zobaczę czy coś wyjdzie
Ogród prawie romantyczny 20:23, 24 wrz 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Polubiłam trawy

Stipa na bacznosc pieknie jak wymagac tego od mojej ?
W zielonej aptece 20:23, 24 wrz 2015

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Filomeno, super, że wróciłaś i to z jakimi pięknymi widokami z ogrodu. Jak zwykle zachwycam się
Pozdrawiam serdecznie

Witaj Asiu
ja nie mam niestety parcia na codzienną wymianę myśli
Żyję trochę jak pustelnik i tak też wygląda mój wątek, myślę, że część osób też szuka po prostu inspiracji dla siebie. Pokazuję to co lubię bez względu na przejściowe mody i aktualne trendy.
Twój nowy ogródek widziałam i Ci kibicuję w jego urządzaniu: żebyś stworzyła sobie gniazdko na Twoje potrzeby i miarę, w którym będziesz się czuła spełniona i szczęśliwa
Jakby co to chętnie zapraszam na kawę

albo obiad, tylko zerwę natkę pietruszki do ziemniaczków

pozdrawiam gorąco
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:22, 24 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)
POMOCY

mam taki chwaścior w lawendzie i nie moge sie go pozbyć
ma ktos jakieś pomysły?

Malkul, ja tak mialam w żurawce. Rozchyl lawende i wytnij mlecz nozem z całym korzeniem.
A poza tym, reszta cudna, piekna trawa i te donice......
Moja bajka 20:22, 24 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Jesteś Genialna dziewczyno !! mega szacun chciałabym zbliżenia tej listy i widzę też na końcu tego jarzęba, o którym rozmawiałyśmy. Super.
Ps.I też jestem za formą kajecika jest do czego wracać i zapamiętuje się wzrokowo.
W kamiennym kręgu od początku 20:21, 24 wrz 2015

Do góry
Mój najnowszy nabytek, żurawka "Forever Purple".....szkoda, że była tylko jedna sztuka....niespotykany kolor lisci

Co z tym ogródeczkiem począć 20:20, 24 wrz 2015

Do góry
Czy ktoś wie czy ten rozchodnik to jest ten najbardziej popularny czy jakiś inny .
Dziwi mnie jego wysokość porównajcie do limek ),kolor tez ma taki mocniejszy różowy i zielone liście

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:18, 24 wrz 2015

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:17, 24 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)
POMOCY

ma ktos jakieś pomysły?

dzis miałam takie same dwie zagwozdki (już myślałam, ze gdzieś kamerkę mam zamontowaną)

jedna opcja była taka, że podkopałam się pod krzaczkiem i udało mi się szpilka od namiotu wydłubać drania z całym korzeniem. Drugi krzaczorek wykopałam z ziemią, a dziada od dołu za korzeń wyciągnełam, bo od góry nie dało się nijak go wydostać. Lawnda poszła na miejsce - ciepła ziemia, etc i jestem pewna, że lawenda niewiele odczuje wyjęcie.
Moja bajka 20:16, 24 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Gosiaczku, Agatko - posłuchałam Was i kupiłam klona Crimson Sentry . Jak zobaczyłam w szkółce jak cudnie prześwieca przez nie słońce, to już wiedziałam, że bez niego nie wyjdę

poprawiłam jeszcze obrzeże z kostki. Powiedzmy, że jest już bardziej symetrycznie. Czeka mnie znowu usuwanie darni.

Bardzo ładny okaz tego klona, prosty kijek i fajny kolorek-taki jak chciałaś cieszę się razem z Tobą.

Obrzeże poprawione- widać jak się napracowałaś. Dopinguję Cię
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 20:15, 24 wrz 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
U mnie grzybków nie za dużo
Ale przynajmniej oko ucieszyłam

Ale widoki ....ja tez lubie jezdzic na grzybki ostanio byłam trzy oj cztery lata temu

Piekne masz okolice i widoki
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:15, 24 wrz 2015

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:15, 24 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)
POMOCY

ma ktos jakieś pomysły?

Gosiu, to wygląda na mniszka. On ma długi korzeń pionowo w dół. Jedyny sposób to wyciągnąć z całym korzeniem. Ja mam tak w rozchodniku. Jak wyrywam same liście to po chwili znów są.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies