Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek z futrzakami i kamieniami 11:40, 08 paź 2015

Do góry
Ewik napisał(a)

Jednakże trawy przed domem , nawet niewielkiej nie było, za to duża czarna dziura w której buszowały futrzaki pełne radości, ja zdecydowanie mniej .Zdecydowałam zasypać to kamieniami ( okazało sie , ze 7 ton nie starczyło )

i trzeba było domówić jeszcze kilka ton ( w końcu czarna dziura została zasypana

oglądam od początku fajnie opisujesz a futrzaki przecudnie z kamieniami się malują
Ranczo Edy 11:30, 08 paź 2015

Do góry
a to fotki mojego szaleństwa przesadzoniowego jeszcze kory brak ale tak to hortka nie zwiędła czyli daje radę zimnica dziś brrrr no i płot pomalowany jak odejdzie pomidor to będzie lepiej widać ...przeniosłam i posadziłam dwie trawy,h. różowa ,h.mizernota różowa fajna ,h. dwie białe kuliste i h.limka i dwie trawy może będzie fajnie i murek zasłoni o co myślicie ? smutno w chałupie bo radio nie działa u was też ?

Ogród (nie) do ogarnięcia. 11:24, 08 paź 2015

Do góry
A teraz kilka ujęć z bliska.
Skąpana w słońcu 11:22, 08 paź 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Fruczak pięknie ujęty, one takie szybkie są, że trudno oczami za nimi nadążyć. Tym większe wyrazy uznania.

Dziękuję za uznanie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:09, 08 paź 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
A kończymy dzisiejszą sesję całkiem jesiennie..

Miłego popołudnia zaglądającym tu !!!

Ja jeszcze raz zacytuję bo piękne
Barbula świetna
U mnie prawie wszystkie róże załapał maączniak buuuu
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:04, 08 paź 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Na ogród i forum nie mam czasu, ale tym się musze podzielić. Mega papryka, takiej jeszcze nie miałam. Duża, plenna i zdrowa. Zobaczymy jak się sprawdzi w przetworach. To będę mogła ocenić dopiero na wiosnę. Tu kupiłam http://www.worldsementi.pl/pl/p/PAPRYKA-DULCE-DE-ESPANA-1g/757 i na tą chwilę polecam.

Agnieszko, ale Ty pod folią masz te papryki?? Czy gołe niebo?

Cyknij chociaż montany....ciekawa jestem jak u Ciebie teraz wyglądają bo ostatnio Madżena się o nich fajnie wypowiadała i tak myslę troszkę o nich.
Ogród (nie) do ogarnięcia. 11:04, 08 paź 2015

Do góry
A teraz obiecane aktualne zdjęcia. Rabata przed domem jest tak duża, że na jednym zdjęciu nie mogę jej pomieścić.
Mały ogród Kasi 10:56, 08 paź 2015

Do góry

Ależ on jest mega przystojny ten Ginko, fiu fiu. Cudny! I ta jego dama, jak baletnica Piękna para na tym zdjęciu, jak w tańcu!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:55, 08 paź 2015

Do góry
dubelek
Rododendronowy ogród II. 10:44, 08 paź 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Bogdziu pozdrawiam i życzę zdrówka
Widziałam, że odpisałaś na temat żółknących liści rododendrona. A ja wałśnie miałam Ciebie zapytać jak pomóc mojemu, bo się o niego martwię. Ale odpowiedź będzie chyba taka sama Buziaki

Takie liście to normalka, nie wszystkie tak maja, ale tak bywa.. U mnie Alfred co roku tak zrzuca wszystkie stare.. i pięknie się przebarwiają te liście. Szkoda że potem opadają. Ale masz koronki łowickie na liściach.. walcz z opuchlakami bo widać że masz ich ho, ho, ho.. więcej niż ja

Bogdzia jak się mylę to prostuj.

A z kotem.. to tak sobie myślę, że może nie jest to głupi pomysł .. nie znam się na kotach, ale jeżeli one jak pies lubią mieć swoje terytorium, to przegonią inne koty. Swój kot jest jeden, sra do kuwety... nakarmisz to i nie będzie chciało się mu tak polować..a pogoni konkurencje.. Dzwonka możesz mu zawieszać.. o ile nie ogłupiej od tego ciągłego dzwonienia przy uchu. Psy na łańcuchu od tego ciągłego trzaskania łańcucha właśnie głupieją.. Ciekawe jak to jest z kotami..
Mały ogród Kasi 10:44, 08 paź 2015

Do góry
Na pocieszenie w tej rozwałce- w weekend mąż wsadził wisienkę Prunus Serrula Branklyn. Będzie rosła w trawniku. Być może dostanie granitową obwódkę, ale zadecydujemy dopiero jak będzie placyk naprzeciw, bo nie wiem, czy to nie będzie aż za wiele tych kółek.

Lubię tę parkę- miłorząb i wiśnia- są tacy różni i fajnie się dopełniają
No i w końcu coś dzieje się w tym miejscu, gdzie rośnie wiśnia. Strasznie denerwowała mnie nieciekawa pustka na tej osi widokowej. Dziś dokupiłam jeszcze proso rózgowate Red Cloud- wsadzę chyba w borówki pod płotem. Albo gdzie indziej. Najpierw przymierzę i niech się opatrzy ze 2 dni.

Na ostatnim zdjęciu widać starty w trawie. Cóż będą większe...Trawnik pewnie do wymiany

Zielona wyspa 10:39, 08 paź 2015

Do góry
Mały ogród Kasi 10:38, 08 paź 2015

Do góry
Stan na dziś- plaża lekutko uporządkowana

Moja działka na Dębowym Lesie 10:37, 08 paź 2015

Do góry
mniam, ale dobre

Carnaby kończy
Moja działka na Dębowym Lesie 10:37, 08 paź 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Dobrze powiedziane- imprezka a zdjęcia piękne jak zawsze.
Dzięki, Reniu
Jak zdrówko ??

Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:34, 08 paź 2015

Do góry
anka_ napisał(a)

Świetna ta ścieżka.

Dzięki, ciut musimy jeszcze poprawić , ale jest ok
Ogród w cieniu brzozy 10:34, 08 paź 2015

Do góry
Sylwia, to jeszcze taka z prosem.

Jolu, no własnie dzielżany też mam częśćiowo posadzone w doniczkach, miałam bordowego - to został zjedzony na wiosnę. Moje mają tak ok. 1m, ale już się zdaje pojawiły na rynku niższe, nie spotkałam jednak osobiście. Mam wynotowaną odmianę Sombrero bo potrzebowałam coś niższego żółtego.
Poniżej jest niebieski aster, choć na fotce kolor trochę fioletowy.

Renato, u mnie jest taka kolejność, krety, a dopiero po nich nornice.
A z owocami, jedyny problem to były ślimaki, gdyby nie one plon był by większy.
Inspiracji takich wielkogabarytowych jak dla Ciebie to trudno u mnie szukać, może taki buczek podsadzony kosodrzewiną zarośniętą przez stipę.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:33, 08 paź 2015

Do góry
łąka

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 10:33, 08 paź 2015

Do góry
anka_ napisał(a)

Też racja.

Kasiu a ty cebulki w koszach sadzisz? Bo u mnie poza czosnkami wszystko nornice zjadają.

Aniu, ja sadze w zwykłych donicach.
Pisałam wcześniej ze wkopalam Juz 40 podwójnych
Teraz tylko ułożyć cebule i przysypac ziemią
W jedna doniczke wsadzam od 3 do 6 cebul w zaleznosci od wielkości
Tu ma być ogród :) 10:32, 08 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Rabata po prawej stronie drzwi wejściowych (po lewej stronie będzie bliźniacza): 3 x Miskant Variegatus, 3 x RH Cunningam White, 5x carex Aurea Elata, 6 x kula bukszpanowa, 1 x Miłorząb Mariken.

Myślę jeszcze co ostatecznie pomiędzy te buksy - jest tam po 50 cm wolnej przestrzeni, a pomysłów jest kilka: runianka, konwalnik, Evergold, Ice Cream, ptasie łapki, żurawki limonkowe ... co obstawiacie?

Wiosną będą kwitły białe narcyzy przy buksach, po całości białe tulipany i myślałam o ciemiernikach, tylko gdzie je tam upchać?

Rabata będzie wysypana jasno-szarym grysem granitowym.

Przegapiłam tyle Twoich wpisów
Ja bym posadziła runiankę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies