Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 00:27, 22 wrz 2015

Do góry
Wiosną pomiędzy pumilio będą krokusy w sobotę wsadziłam tam 130 cebulek
I mój klonik sadzony tej wiosny ma 20cm przyrosty Nie spodziewałam się

Na Łowieckiej 00:27, 22 wrz 2015

Do góry
babka napisał(a)

Czekam więc

Ola jestem pustak! Zapomniałam wziąć ten dokładny przepis!
Przepraszam Cię! W tygodniu go podeślę.
Mój mały zakątek :D 23:54, 21 wrz 2015

Do góry
Mam do was pytanie. Moi dziadkowie mają 50 lecie ślubu i wymyśliłem dla nich taki prezent. Myślicie, że się spodoba?
Do tego jeszcze rameczka oczywiście
Biało różowy ogród za płotem. 23:21, 21 wrz 2015

Do góry
Paweł świrki kończyłyby się na pawilonie bo to co zakładam altaną raczej nie będzie, a różaneczniki za tło będą miały białe tło. Między naszymi działkami posadzony jest grab, który docelowo ma przerosnąć przez płot, ale jeszcze jest mały

Cała rabata ma 315cm głębokości.
Tutaj mam taką mega profesjonalną wizualizację troszkę stara ale mniej więcej trzyma proporcje.

Świerki są z wersji gdy rabata miała prawie 4 metry, ale to było jednak za dużo i teraz zostało troszkę ponad 3.

Gosiu tak szczerze to te choinki pasuję mi do całego zamysłu jak pięść do oka i najchętniej bym z nich zrezygnował... chyba czekają mnie negocjacje

Julita świerki miałyby być troszkę cięte, ale wiadomo to wielkie drzewa, jedynie problemu ze słońcem nie będzie bo to wschodnia cześć działki co jednak problemu nie rozwiązuje

Sebek całość ma 9 metrów tam gdzie graby i w sumie grupy będą od 4 do 8 roślin, runianki sporo więcej. Nie ukrywam cały czas walcze ze sobą i próbuje jak największe grupy roślin robić kolejny argument aby się ograniczyć

Powiem Ci, że o takiej pstrokaciźnie nie pomyślałem i takie uwagi są cenne, muszę nad tym pomyśleć. Oj purpura aż się prosi, ale co zrobić gdy akceptowalne kolory to zieleń, róż i biel zdecydowanie łatwiej coś dla siebie wymyślić...
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 22:50, 21 wrz 2015

Do góry
Limki - ich ostatnie chwile.

Ogromnie mnie kusi żeby ten krzaczek pozbawić wszystkich bocznych odrostów i zostawić formę pienną. Ma około 1,70 tylko reszty szkoda bo na dwie części raczej takiego korzenia chyba nie podzielę....

Co się stało kwiatom ... 22:46, 21 wrz 2015

Do góry
Agnieszka, pozdrawiam
Iwonka, też kocham Werbenę za to że kochają ją motyle Ewelinka, jasne że pokaże klasę bo to jest luksusowa róża

Jesień ...

Moja codzienność - ogród Oli 22:34, 21 wrz 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

No kurde pali się, a Ty zdjęcia robisz??

Albo nie gaś
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:33, 21 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko ptasie łapki mają u mnie chyba dobre warunki, mocny półcień i dużo wody, rosną jak szalone

Ja musiałem zlikwidować 1/3 rabaty, ale lepsze to niż zniszczone praktycznie całe podwórko bo tak w pierwotnej wersji miało być, ale jest lepiej niż było planowane co nie znaczy, ze jestem z tego zadowolony
Ważne, ze jako jedyny we wsi mam podłączenie do domu i kopać u mnie już nie będą, bo u resztę czeka 3 kopanie na działkach

Komplementu jeszcze nie było, ale bardzo bardzo miły

Sebek bardzo możłiwe bo rosną jak szalone, spokojnie mógłbym mnóstwo sadzonek zrobić i tak chyba wiosną zrobię już nawet wiem gdzie je wykorzystam

Zobacz sobie jaki u mnie jest interesujący profil u mnie na działce warstwa 'urodzajna' ma minimum pół metra, ale okolice i działki innych tak wyglądają.
Taki piaseczek jest do 10 metrów(na tyle były robione odwierty o których wiem) teraz chyba ławteij sobie wyobrazić jak to wygląda po kopaniu

Mateusz bałagan ogarnięty, ale sporo teraz brakuje

Oj tam.statystycznemu Polakowi wystarczy-trawa da rade
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:29, 21 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Czad!
Pszczelarnia 22:21, 21 wrz 2015

Do góry
Zostawiam, życząc miłego tygodnia.

Zaczątek ogrodu 22:14, 21 wrz 2015

Do góry
Kilka fotek (tu gdzie doniczki mają być brzozy)

Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 22:11, 21 wrz 2015

Do góry
Super psina

No i jutrzejszy dzień zapowiada się interesująco, pochwal się wieczorem
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 22:10, 21 wrz 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
U mnie grzybków nie za dużo
Ale przynajmniej oko ucieszyłam

Ty nie żartuj, że masz grzyby? tak bardzo chciałabym w tym roku jechać na grzyby na mazury. Nie wiem czy w ogóle przez te susze coś będzie w lasach
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:06, 21 wrz 2015

Do góry
Joanna masz rację to moja pierwsza

Ania mała rzecz a cieszy

Asia i na dodatek trawa odżyła bo była pustynia

Moja działka na Dębowym Lesie 22:05, 21 wrz 2015

Do góry
Marga napisał(a)
Aniu, mnie nigdy nie uda się zrobić tak cudnych zdjęć (ani umiejętności ani dobrego aparatu), więc chociaż oczy nacieszę Twoimi.
Masz wspaniałe dzieci Gratuluję

O miło mi to słyszeć.
Zdjątka robię lustrzanka Canona .
Napewno i tobie dobzre wychodzą.
JA roślinki dopiero fotografuję od 3 lat..Także uczę się ciągle
Dzięki , za miłe słowa

Ogród Cioci cz. 3 22:01, 21 wrz 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Czas wreszcie na ogród Niestety jesień już widać wszędzie.

A mi się podobają wszstkie te ujęcia Hortensje z jeżówkami, to mistrzostwo
Już nie chcę nic mówić, ale znowu nie widziałam zdjeć salonu i kuchni... Chyba muszę przyjechać
Odcienie zieleni 22:01, 21 wrz 2015

Do góry
I ja się dołączam do gratulacji
Ogród Cioci cz. 3 21:58, 21 wrz 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Czas wreszcie na ogród Niestety jesień już widać wszędzie.

Cudne

No i pięknie w ogrodzie. I Ty piszesz, że byłaś zajęta w domu remontem? A kto w ogrodzie pracował? - Czy Ty masz jakieś pracowite skrzaty?
Grembosiowo 21:58, 21 wrz 2015

Do góry
grembosia napisał(a)
Rabata rozchodnikowa w przedogródku, jestem zadowolona z efektu, który uzyskałam. Stipy wprowadzają niesamowity ruch (dziękuję Joanno).

Te bordowe niewysokie różyczki NN w tym roku dają niesamowity popis, kwitną z krótką przerwą cały czas i w ogóle nie chorują. Mam je trzeci sezon i dopiero w tym roku pokazały na co je stać, a już chciałam się ich pozbyć...

Z różami warto jednak trochę poczekać, zanim podejmie się takie drastyczne kroki.

Giardina (na pergoli) nie przeszła tego testu, niestety, trzy do wymiany, zastąpię je Jasminą, bo ta młoda, a czuje się u mnie doskonale.

Z takiego efektu każdy byłby zadowolony Grembosiu. Widok aż dech w piersiach zapiera.
Cieszę się że stipa tak ładnie wyrosła. Tyle było nią problemów
pozdrawiam
Lawendowy zawrót głowy 21:58, 21 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Miłego wieczorku wszystkim zycze bez smutaskow ))

bardzo ładna dekoracja a jarzębina najpiękniejsza pozdrówka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies