Tak myślałam z tym mikołajkiem, ale ja generalnie usuwam, wszystkie kwiatostany także jeżówkom, ze względu właśnie na wysiew nasion - za mało mam miejsca. Co do drzewka w ogrodzie to właściwie jedno mam, świadomie niewielkie ze względu na bliskość sąsiadów inne musiałabym chyba posadzić na środku trawnika Jesienią posadziłam Marikena szczepionego na wysokości ok160 cm, mam też 3 kruszyny Asplenifolia Fine Line, czego może nie widać na zdjęciu - to w sumie też takie krzako-drzewka i 3 cisy Wojtki, które mam nadzieję kiedyś też urosną i będą ładnymi iglakami.
Pięknie kwitnie powojnik White Prince Charles, jestem wdzięczna Basi za pomoc w wyborze
Molinie Heidebraut są w tym roku ogromne, zdecydowanie wyższe niż w latach poprzednich.
Zamiast brzóz na dużej rabacie pojawiły się cisy fastigata Robusta.
Od kilku tygodni stoją w donicach i jestem już niemal pewna, że to dobre miejscówki.
Dobrze komponują się z rozrastającymi bylinami.
Hortensje w blokach startowych
Dziewczyny jestem szczęśliwa i spełniło się marzenie męża, mamy oświetlenie Zaczęłam jakbym chciała powiedzieć o powiększeniu rodziny
Jest taki klimat, musicie przyjechać do mnie Polecam bo wszystko wygląda inaczej, Justynka to wie bo ma od dawna a ja się jaram niesamowicie Jestem zaskoczona bo to nie jakieś ogromne koszty.
Dzisiaj padało u mnie solidnie i mam nadzieję, że u Was także.
Po deszczu dopiero zauważyłam jak nowy nabytek gaura ale tylko jedna wygląda jak chwast Może jakaś inna odmiana bo pozostałe mają inne liście. Czy Wasze ładnie wyglądają po deszczu?
Ścinam, bo one bardzo się sieją; nawet w trawniku. Jakoś nie kojarzę, żeby powtarzały kwitnienie, ale przyczyną może być to, że one u mnie głównie rosną między hortensjami. Kiedy te drugie zakwitną, to trudno dostrzec, co się dzieje z jarzmiankami.
Tak to wtedy wygląda. Nie ma szans dostrzec jarzmianek.