Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Szmaragdowy Zakątek 19:03, 18 wrz 2015

Do góry
Fotki z dziś…
w „szmaragdowym” królują teraz trawy, rozplenice zachwycają w tym roku swoimi „kotkami”

vanilka, która zemdlała w upały…pięknie odbiła i nawet jeszcze raz zakwitła…kwiaty choć malutkie to są tak białe, że aż świecą

a to złoty bukszpan , który był łaskaw zzielenieć…w ramach przeprosin wypuścił śliczne żółte przyrosty

i jeszcze smakowite jedzonko…pomidorki koktajlowe, dojrzewające jabłuszka Champion i poziomeczki

Szmaragdowy Zakątek 18:59, 18 wrz 2015

Do góry
ren133 – fachowcy uwinęli się w 6 godzin, jestem z nich bardzo zadowolona. Wykonali wszystko tak, jak chciałam.
Jeden z nich zauważył, że mam w domku rynnę źle zamontowaną…złapał drabinę i wkrętarkę…myk, myk i poprawił. Mogę ich śmiało polecić!

AlKa – piesek cały czas miał na fachowców oko, pilnował, żeby nic nie spitolili. A że chłopaki byli grzeczni i sprawnie pracowali to się troszkę „futrzakowi” nudziło i …podprowadził im jedną deskę i butelkę wody mineralnej. Oczywiście po 3 sekundach nie było co ratować…i deska i butelka rozgryzione w strzępy!!!

jankosia – Monia, nie ma takiej opcji, żeby się ociągali…w tej kwestii to ze mną nie przelewki…za długo pracuję z samymi facetami i nie z takim fachowcami sobie dawałam radę. Ja konkretna babka jestem – płacę to wymagam i nie ma „zmiłuj się”!

popcorn – no, też mi się podoba. Altana miała być prosta, bez żadnych udziwnień, 100% minimalizmu i taka właśnie jest. A na dodatek solidna robota!

rozark

Margarete - …ja wiem czy stylowo??? Miała być prosta, drewniana altanka pasująca do klimatu ogrodu. Po za tym u mnie zawsze tyle się dzieje…ciągle ktoś wchodzi…wychodzi…biega pies (czasem nawet 4 psy)…bardziej zabudowana czy bardziej ozdobna altanka chyba by nie pasowała.

Co do oficjalnego otwarcia to chyba w tym roku już nie dam rady…co tydzień (aż do 15 stycznia) mam jakąś imprezkę…ale w przyszłym roku to na pewno!!! Już dziś zapraszam wszystkich chętnych na „oblewanie” altanki.
Lista gości otwarta…proszę się wpisywać!!!
Od nowa ... na przekór wszystkim 18:45, 18 wrz 2015

Do góry
laski, coś takiego dzisiaj znalazłam u siebie, dzięki Kasya, gdyby nie Ty to nawet bym nie wiedziała, że mam takie cudo

JAK ZNALAZŁ
Ja i mój ogródek, a może ogród 18:41, 18 wrz 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)

Juka piękna. Właśnie choruje na taką... chyba już zamówiłam ją przez neta. Widziałam ją na ostatniej wystawie rolniczej. Jak wróciłam do domu to żałował, że nie kupiłam.
Tysiąc radości i utrapień 18:24, 18 wrz 2015

Do góry
Asiu dziękuję Ci za piękne zdjęcia, które nam pokazujesz. Dla Ciebie wiesz
co
Moje małe królestwo 18:17, 18 wrz 2015

Do góry
olga80 napisał(a)
coś mi nie pasi w tym ustawieniu doradźcie mi coś

z prwej jest budleja, miskant w tyle, 2 jeżówki , hortka a z lewej kiścień i iglaczek bez nazwy ( jest to miniaturka wiec jakaś wielki nie urośnie )

z lewej ma przyjść jeszcze biała magnolia jakoś tak mi nie do ładu nie do skaładu w tym ustawieniu

A nie lepiej posadzić po kilka sztuk tego samego? Masz już tutaj hortensje może dokup jeszcze 2 szt będą się wyróżnialy tutaj no i będą bardziej widoczne, lepiej sadzić grupami, bo później wszystko gdzieś ginie, a jak jest czegoś 3-4 szt to robi się fajna plama, Która jest widoczna z daleka
Moje małe królestwo 18:12, 18 wrz 2015

Do góry
coś mi nie pasi w tym ustawieniu doradźcie mi coś

z prwej jest budleja, miskant w tyle, 2 jeżówki , hortka a z lewej kiścień i iglaczek bez nazwy ( jest to miniaturka wiec jakaś wielki nie urośnie )

z lewej ma przyjść jeszcze biała magnolia jakoś tak mi nie do ładu nie do skaładu w tym ustawieniu
Wilcza Góra 17:52, 18 wrz 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
'Novalis' w moim ukochanym, lawendowym kolorze stara się jak może

Też ja bardzo lubię, ślicznie kwitła w tym roku, miała mnóstwo kwiatów.

Pozdrawiam
Życie w wiejskim ogrodzie 17:52, 18 wrz 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Przemku muszę to napisać BOSKO piękne kompozycje Pozdrawiam
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 17:46, 18 wrz 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
kto zgadnie co to ?

jakie to fajne, listki chyba przypominają mi akebię, ale co to, to nie wiem
Wilcza Góra 17:45, 18 wrz 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)

właśnie się kręcę po ogrodzie i rozmyślam gdzie zrobię kolejną "kolonię jeżówkową"

to były Kosolkowe i Miłkowe prośby o pokazanie startujących astrów...
to totalny początek (zdjęciówka z dzisiejszego poranka), ale coś już widać ... nie ma wątpliwości...WYSTARTOWAŁY

Ależ piękne!!! A moje biedactwa całe obsypane "mąką" - mączniak mi je niszczy.
Wczoraj spryskaliśmy Topsinem... ale czy pomoże
Nawet na ziemi, na obszarze ok.4 mkw były wielkie place mącznika, jakby ktoś placki śniegowe rozrzucił Wrzuciłam u mnie zdjęcia.
Tak miło popatrzeć na wasze pięknoty.
Ja i mój ogródek, a może ogród 17:33, 18 wrz 2015

Do góry

bardzo mi się podoba, dużo pracy w to włożyłaś , ale efekt zachwycający
Dogonić marzenia 17:32, 18 wrz 2015

Do góry
Witam wszystkich nareszcie udało mi się przeforsować pomysł ze zmianami w ogrodzie Jestem zielona właściwie ze wszystkim. Bardzo liczę na waszą pomoc i wyrozumiałość.

Dziś pokażę zdjęcia roślin które muszą zostać przesadzone bo do tej pory rosły na środku "trawnika", na tą chwile mam wytyczony nowy zagonik który trzeba odsadzić . I najważniejsze że chciała bym to zrobić jutro Bardzo proszę o rady co ook czego itd.
Okolica w której mieszkam to lasy więc ziemia jest piaszczysta a miejsce w którym będę sadzić jest właściwie cały czas słoneczne chciała bym tam dać np. świerka srebrzystego i marzy mi się głóg dwuszyjkowy

a to są rośliny do przesadzenia

Mały ogród Kasi 17:31, 18 wrz 2015

Do góry
trzonek gratis

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 17:31, 18 wrz 2015

Do góry
i jeszcze taki grubas
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:30, 18 wrz 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Nie ma za co, lubię docenić kogoś, za coś fajnego, u ciebie sporo tego

oglądałam moją pampasową, chyba..oby nie zapeszyć, po 4 latach da kwiat
od suszy ciut od dołu podeschnięta, mimo podlewania
a one lubią wilgoć

przyszłam oglądac twoją
ja mam 3, w 3 duzych donicach, ale zadna paska nie ma... ciekawe
Ogród wyrozumiały 17:27, 18 wrz 2015

Do góry
Znalazłam zdjęcie kwitnących liliowców,choć troszkę przekłamana barwa ,bo w rzeczywistości są bardziej pomarańczowe
Tysiąc radości i utrapień 17:26, 18 wrz 2015

Do góry
Joasiu, to twoja 1 seteczka ( bez podtekstów )

Gratki

Mała Eleczka 17:26, 18 wrz 2015

Do góry
bleebla napisał(a)
te kłosy są naprawdę cudowne, tylko cieżko im zdobić zdjęcie

Ciekawe to jest wygląda jak płomienie z ogniska tylko kolor nie taki
Ogród mały, ale pojemny;) 17:24, 18 wrz 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)

wzorowy ogrod zachwyca o kazdej porze roku, ale chyba teraz kiedy trawy wysuwaja sie na pierwszy plan, jest najpiękniejszy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies