Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

abela1 21:24, 03 paź 2015

Dziękuję za szybką odpowiedź. Jestem z kujawsko - pomorskiego, więc niestety nie po sąsiedzkuMam jeszcze pytanie o Pani róże. Od jakiej strony ma je Pani wsadzone? Po stronie słonecznej, czy raczej nie? Pięknie się prezentują.
Atena 21:30, 03 paź 2015

Joluś fotki zachwycające !
Wszystko pięknie się rozrosło i kwitnie nadal.
Ale czemuż tu się dziwić - u Ciebie zawsze wszystko wzorcowo, przemyślanie i bardzo elegancko.
Pozdrawiam
AnnaCh 21:33, 03 paź 2015

Jola męcz mnie tak dalej
jolka 21:41, 03 paź 2015

iwka napisał(a)
A ta Blue scent powtarza kwitnienie,tak ładnie wygląda, bo moja nie Kwitnie drugi raz, po scieciu tak smutno wygląda. Musze jakąś fajną odmianę jeszcze posadzić

Iwcia, blue scent pięknie powtarza kwitnienie. A była cięta w tym samy czasie co hidkote. Zdecydowanie Ci ją polecam. Zwarta, kompaktowa, intensywny, żywy kolor.
jolka 21:49, 03 paź 2015

abela1 napisał(a)
Dziękuję za szybką odpowiedź. Jestem z kujawsko - pomorskiego, więc niestety nie po sąsiedzkuMam jeszcze pytanie o Pani róże. Od jakiej strony ma je Pani wsadzone? Po stronie słonecznej, czy raczej nie? Pięknie się prezentują.

Abelcia, te róże co teraz pokazywałam (larissy) mam wsadzone od południowego zachodu. Trochę dom je zasłania od południa, słońce mają tak gdzieś od 11nastej do wieczora. Wiosną sadziłam bonicę na południowej ścianie. Wydaje mi się, że po słonecznej stronie jak najbardziej OK. Ma być słonecznie i przewiewnie.

Kujawsko-pomorskie.. hmm.. kawał drogi
jolka 21:57, 03 paź 2015

Atena napisał(a)
Joluś fotki zachwycające! Wszystko pięknie się rozrosło i kwitnie nadal. Ale czemuż tu się dziwić - u Ciebie zawsze wszystko wzorcowo, przemyślanie i bardzo elegancko. Pozdrawiam

Strasznie miło się czyta takie słowa, choć wiem, że do wzorcowego ideału droga długa, daleka, kręta, kamienisto-gliniasta z wieloma potknięciami Ale przynajmniej się staram. Słoneczna różyczka dla Ciebie i buziaki
jolka 22:29, 03 paź 2015

AnnaCh napisał(a)
Jola męcz mnie tak dalej

Jeszcze Cię pomęczę nie raz Anusia Widziałam Twoją piękną wiatę Fajnie Wam się prace posuwają
Masz tu słoneczną werbenkę.. do podusi

Jak już jestem przy tej rabacie, to muszę przyznać, że mnie zastanawiają rozchodniki. Pierwszy raz je mam, i się zastanawiam czy to nie jest roślina z gatunku tych "im ma gorzej tym rośnie lepiej" Jeszcze w lipcu ją targałam niemiłosiernie - rozsadzając, potem gość co mi ziemię woził do ogrodu też trochę połamał. Mało miałam, więc uszczykiwałam gdzie się dało, żeby więcej sadzonek zrobić. Lato było upalne, wiadomo.. A te są dosłownie oblepione ciężkimi, ogromniastymi kwiatami... Wyglądają, jak jakieś podkolorowane, przerośnięte kalafiory Hmm, ciekawe

No nic, nie ma co się martwić, że roślina żywotna jest
Dobrej nocy
AnnaCh 22:42, 03 paź 2015

To jest bardzo żywotna roślina. Wysyłałam w maju Paulinie, dwa razy były przepakowywane, później kurier nie dojechał w ten dzień co miał, a na koniec okazało się, że paczka zmasakrowana. A no i zapomniałam, że pies Pauliny je kilka razy wykopał
Ja swoje też dzieliłam i sadziłam w upał, a mają się dobrze i rosną
gabriela_kra... 16:21, 04 paź 2015

Och...tyle pięknych zdjęć...jak cudownie... Moje to przy Twoich pikuś

Jolu, a runiankę można ciąć? Tzn, np żeby za bardzo się na boki nie rozrastała?
gabriela_kra... 16:22, 04 paź 2015

abela1 napisał(a)

Ja jestem z kujawsko pomorskiego i mam trochę rozchodników do wydania