Piekna ta rozplenica. W ogole w tym roku trawy zaczely mi sie bardzo podobac. Do mojego ogrodka moge jednak sadzic tylko male odmiany. Musze sie rozejrzec za jaks podobna do tej
to normalne że liscie teraz żólkna i opadają. Podlewaj rh a na wiosnę opryskaj nawozem , będzie dobrze.Troche liscie podgryzły opuchlaki ale da sie wytrzymac.Pozdrówka.
Zakleiłam chore oko i na chwilę wpadłam. Jest średnio po operacji ale może okularami sie wyrówna . Dzis trudno powiedziec . Dopiero 5 listopada będzie wiadomo. Dzieki wszystkim za pamięc. Nie wolno mi do listopada czytac w komputerze. Buziaki dla wszystkich.
Drzewa jeszcze sie nie przebarwiły jedynie trzmielina jest czrwona , w tym roku bardzo długo liscie ma czerwone.
Danusiu jak mi miło, że do mnie zajrzałaś
Aż mi serce szybciej zabiło hi hi.
Bardzo dziękuję za podpowiedź.Ciągle nie mogłam się zdecydować jakie roślinki byłyby tam najlepsze.Wcześniejsze wrzosy posadziłam do gruntu i teraz te rozczochrane szafirki straszą.
Rozumiem ,że trzmielinę dać po całości?
W jakich odstępach od siebie ją posadzić??
Patrzę... i nie widzę. Powiedz proszę, gdzie stał basen, bo widzę piękną zadbaną trawkę, ciekawskiego psiunię i rabatkę. Ani śladu zniszczonej pod basenem trawy.
Ja też podlałam rośliny, moje róże nadal kwitną i widzę, że im brakuje podlewania. Poza tym sadziłam cebule. Wiem, że jeszcze ciepło, ale mam ich tyle, że potem nie wyrobię
Dereń z drugiej strony,,
Jak nic na wiosnę pójdzie do przycięcia
Bylica luizjańska
Jeszcze ślicznie kwitną hibiskusy bylinowe , tyle kolorków, tyle jeszcze pąków mają.
Szkoda byłoby,żeby mróz je ściął.Oj po co on?? a tu właśnie pod koniec tygodnia takowe przymrozki zapowiadają i u mnie nawet do -6 !!
Haniu będę czerpać z Twojego doświadczenia.
Zakładam jagodnik, już mam borówki kupione wczesne, średnie i późne i tak mam zamiar posadzić, wiedziałam że w kwaśnym torfie ale cos mi nie grało i właśnie w szkółce mi Pan powiedział że sam torf to nie bardzo bo wody nie utrzyma żeby dodać kory drobnej więc kupię i tak zadziałam oby mnie przy robocie zima nie zaskoczyła .
Moim nie spełnionym marzeniem na ten rok były Bolestraszyce. Niestety wykracza to poza moje obecne możliwości. Porwałam za to wczoraj rodzinkę do Rogowa. Arboretum zrobiło na mnie wrażenie głównie za sprawą klonów. Ależ tam musi cudownie wyglądać w pełni przebarwień. Ach i staw- cudowny.
Miro i u mnie zdecydowanie większy ptasi ruch ostatnio. Do karmnika też próbują już zaglądać- a nóż ktoś coś sypnął. Ale ja dokarmianie zaczynam po pierwszych mrozkach, teraz mają jeszcze trochę naturalnego pożywienia. Nie można ich rozpuszczać.
U mnie głównie sikorki i mazurki buszują.
Gosiu dziękuję. Mi też nie zawsze się udaje, bestie szybsze. No i statyw by się przydał.
Zdjęcia ptaków to wpływ wątku Bogdzi. Ja też zapragnęłam wiedzieć co fruwa u mnie w ogrodzie. Wcześniej nawet nie wiedziałam, że mam trzy gatunki sikorki.
Małgosiu co zrobić żeby moja Graziella zakwitła?
To tegoroczny nabytek i posadzona do gruntu.
Horki uwielbiam.Co roku staram się dokupić jakąś jedną.W tym roku przybyły mi dwie.
Bavaria - ogrodowa i Sundae Fraise -Hortensja bukietowa.młodsza, mniejsza siostra Vanille Fraise, którą uwielbiam.
Nie bawiłam się jak dotąd w sadzenie do donic.Miałam piwnice za ciepłe.A teraz mam dobrą.ale już niech tak rośnie.
Albo przeżyje ,albo nie.