Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:))

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:))

MonikaH 09:06, 05 paź 2015

Cześć w nowym tygodniu,
wyprawy do ogrodnictwa wymagały samozaparcia, ale jak to mówia do 3 razy sztuka. Pierwszy raz - szukałam na niewłaściwej ulicy, 2 - w piątek, okazało się, że jesienią otwarte tylko do 17, a 3- sobota rano poleciałam i udało się. Pół bagażnika traw za dwie dychy. Było warto. I jednak nigdy wcześniej tam nie trafiłam .
Dzięki dziewczyny za pokierowanie.
(Szafirki u mnie również co roku ożywają przed zimą)
Śliczny ten świerczek, taki zgrabny .

Mysza 09:48, 05 paź 2015

Gardenarium napisał(a)

Przydałoby się jeszcze posadzić jakieś zimozielone, najlepiej coś żółtego - może trzmielinę? Będzie i ładnie i zgrabnie oraz ozdobnie cały rok. I to zielone pokołtunione nie będzie tak straszyć. Cebulowe łączymy z innymi roślinami, aby maskowały zasychające liście po przekwitnięciu.

Danusiu jak mi miło, że do mnie zajrzałaś
Aż mi serce szybciej zabiło hi hi.
Bardzo dziękuję za podpowiedź.Ciągle nie mogłam się zdecydować jakie roślinki byłyby tam najlepsze.Wcześniejsze wrzosy posadziłam do gruntu i teraz te rozczochrane szafirki straszą.

Rozumiem ,że trzmielinę dać po całości?
W jakich odstępach od siebie ją posadzić??

Mysza 09:49, 05 paź 2015

MonikaH napisał(a)
Cześć w nowym tygodniu,
wyprawy do ogrodnictwa wymagały samozaparcia, ale jak to mówia do 3 razy sztuka. Pierwszy raz - szukałam na niewłaściwej ulicy, 2 - w piątek, okazało się, że jesienią otwarte tylko do 17, a 3- sobota rano poleciałam i udało się. Pół bagażnika traw za dwie dychy. Było warto. I jednak nigdy wcześniej tam nie trafiłam .
Dzięki dziewczyny za pokierowanie.
(Szafirki u mnie również co roku ożywają przed zimą)
Śliczny ten świerczek, taki zgrabny .

Moniko fajnie, że informacje się przydały
Do 3 razy sztuka hi hi.
Dobrze, że jesteś zadowolona z zakupów
Macham.
malgorzata_s... 11:40, 05 paź 2015

Gosiu dawno nie byłam u Ciebie a tu taki piękny ogród wyrósł. Cieszę się że jednak na łuki się zdecydowałaś bo wspaniałe to wygląda
Malgosik 13:58, 05 paź 2015

pamiętasz moją żółtą trzmielinę z szafirkami?
ren133 14:18, 05 paź 2015

Mysza napisał(a)
I troszkę jesiennie

Śliczne ozdoby jesienne
Iwk4 23:25, 05 paź 2015

Trzmielinę posadzisz w zależności od wielkości sadzonek. Ładnie się rozrasta. W jednym miejscu mam 3 sztuki w szpalerze, a w innym jako dywan powtykane małe gałązki, co się ukorzeniły. Pomysł z trzmieliną fajny
MirellaB 10:03, 06 paź 2015

Gosiu - mój Jakub teraz w każdej ogrodniczej dynie kupuje Przez całe lato łapki na muchy brał i wiatraczki, potem papryczki na krzaczkach ozdobne, a teraz te dynie

Widzisz Ty myślisz i kombinujesz, a Danusia od razu pomysł da i jest ok
Mysza 12:47, 06 paź 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosiu dawno nie byłam u Ciebie a tu taki piękny ogród wyrósł. Cieszę się że jednak na łuki się zdecydowałaś bo wspaniałe to wygląda

Gosieńko dziękuję za te miłe słowa.Pamiętasz te dyskusje?, ach.
Dobrze, że temat mam za sobą
Mysza 12:48, 06 paź 2015

Malgosik napisał(a)
pamiętasz moją żółtą trzmielinę z szafirkami?

Gosiu odnalazłam u Ciebie i pięknie to wyglądało.Był ładny kontrast.