Tak, dynie się udały.Będą potrawy z dyńkami.
Po prostu, zbieram i robię po kilka sukcesywnie,
Jak swoje to wiesz, pomału i cały zbiór na zimę i nie tylko jest
Hortensja Sundae Fraise- nie patrzcie na gołe placki w trawie,To efekt sierpniowych upałów.
Trawa juz zakupiona dosiewka czeka
Oj wcale tych przymrozków nie chce.
Ale cóz...Zawsze uważam,że za krótko sezon trwa , za szybko te szarości przychodzą.
To parę dni poczekam i chyba wykopie zobaczymy
Moje niby Sundae Fraise po 2 latach niczym nie różniły się od Vanilek , kupiłam jeszcze raz i chyba będzie lepiej- nawet listki mają drobne. Pozdrawiam
Vanilka należy do moich ulubionych hortek.
Dlatego też kupiłam Sundae Fraise, bo to jej mniejsza siostra.Posadziłam ja pod czereśnią,żeby było ładniej,dołożyłam tam liliowiec i powojnik.
Mam nadzieję,że będzie tą Sundae Fraise
Tak cudnie kwitną, tyle jeszcze pąków mają.Szkoda byłoby,żeby mróz je ściął. a tu pod koniec tygodnia takowe przymrozki zapowiadają BRR!!!
To tegoroczny nabytek i posadzona do gruntu.
Horki uwielbiam.Co roku staram się dokupić jakąś jedną.W tym roku przybyły mi dwie.
Bavaria - ogrodowa i Sundae Fraise -Hortensja bukietowa.młodsza, mniejsza siostra Vanille Fraise, którą uwielbiam.
Nie bawiłam się jak dotąd w sadzenie do donic.Miałam piwnice za ciepłe.A teraz mam dobrą.ale już niech tak rośnie.
Albo przeżyje ,albo nie.
Dereń z drugiej strony,,
Jak nic na wiosnę pójdzie do przycięcia
Bylica luizjańska
Jeszcze ślicznie kwitną hibiskusy bylinowe , tyle kolorków, tyle jeszcze pąków mają.
Szkoda byłoby,żeby mróz je ściął.Oj po co on?? a tu właśnie pod koniec tygodnia takowe przymrozki zapowiadają i u mnie nawet do -6 !!
oo -6 to już sporo u mnie w tamtym tygodniu były ale tak -2 i omroziło mi dalie troszkę śmierdziuszki są jednak mocniejsze też były siwe z mrozu ale nic im narazie nie jest szałwie mi też omroziło
Rany. Wy tu o mrozie, a ja właśnie do Ani po rade w tej sprawie.
Aniu, nakupiłam dziś jak głupia roślinek w szkółce. Wsadzić czy przetrzymać w garażu aż możne cieplej się zrobi?