Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Życie w wiejskim ogrodzie 21:03, 28 wrz 2015

Do góry
Gratulacje Przemuś Idziesz jak przeciąg

Przesyłka dotarła Dzięki wielkie.
Ogród wśród pól i wiatrów 21:02, 28 wrz 2015

Do góry
gabriela_krajewska napisał(a)
Jolu - dzięki za rady. Trawa piękna... Cebulowe zakupy rozumiem, sama w padłam w szał, głównie w Lidlu czy Leroy, nakupiłam Queen-ów od groma i do nich biało zielone tulipanki i 200 cebul czosnków...teraz tylko to posadzić U Ciebie pięknie o każdej porze roku...limki Twoje - to moje marzenie Buziaki

Limki moje będzie spełnione marzenie Twoje bo widziałam, że się przymierzasz do podobnej rabaty. Dzięki za miłe słówka Gabisia Wiadomo, trochę na wyrost, ale i tak cieszą Dziś uzupełniłam zapas cebulowych, choć nie do końca jestem zadowolona. Nie mam koncepcji nasadzeń cebulowych i trochę przypadkowo kupuję, a nie lubię tak. No ale cena była taka, że żal było nie wziąć. Mam nadzieję, że coś mi się w głowie wyklaruje do czasu sadzenia

Połowa działki - czyli mam powoli dość 21:02, 28 wrz 2015

Do góry
Halinko, sama wiesz, że praca to nasz żywioł. Co byśmy bez niej znaczyły?
Właśnie wróciłam z ogrodu, i chwilę oddechu łapię przed kolejnymi pracami.

Dzisiejszy wieczór pietruszkowo- koperkowy.
Dla ciebie coś z ogrodu też mam.

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:00, 28 wrz 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Aniu, cudna odmiana dalii! A kichawiec i werbena wyjątkowo do siebie pasują.
Mój kichawiec zasuszył się.

Basiu to może Ci troszeczkę kichawca podeślę? dalia to Honka Suprise buziole
może jeszcze zdąży zakwitnąć, chociaż u nas coś napomykali o przymrozkach
Zamieszkać w ogrodzie 20:58, 28 wrz 2015

Do góry
no i róża oczywiście kupiona pod wpływem impulsu...:

i trawy na które uparł się mój mąż ( też impuls)

no i hortki zakwitły .. już dawno zresztą

Lawendowy zawrót głowy 20:57, 28 wrz 2015

Do góry
buziolki miły wieczorek na tarasie po ciezkim dniu ) to chyba jeden juz zostatnich

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:56, 28 wrz 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)
taka dalie jak wiatraczek widzialam dzis w ogrodzie przy drodze, ktora jechalismy.

Co bedziesz robic z Pigwy?

Nalewkę i dżemy ta dalia nazywa się Honka Suprise a ta Pole Position
Zamieszkać w ogrodzie 20:53, 28 wrz 2015

Do góry
wiecie to chyba dość dziwne... zaglądam na forum codziennie niemal i czytam i czytam a do siebie jakoś nie zaglądam już czasu brakuje .
Więc jeśli jeszcze ktośkolwiek tu zagląda to się pochwalę zbiorami:

i jeszcze moje bawole serca ( całkiem moje bo od nasionka)

no i mój syn z własnym plonem
jakoś się dziwnie obrócił....
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:51, 28 wrz 2015

Do góry
Dziś zakończyłam sezon pomidorowy w ogrodzie. Łęty poszły na wysypisko działkowe, a owoce do koszyków. Część owoców było jeszcze zielona, te pójdą na specjalną sałatkę. A niektóre do kartonu na nabranie właściwego koloru. A takie były zbiory w tym roku:

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:51, 28 wrz 2015

Do góry
Pojechałam do lasu w poszukiwaniu przebarwiających się liści. W lesie również zielono tylko kwitnące wrzosy przypominają, że to juz jesień. Wrzosy narwane-wianek się robi

Po godzinnej wędrówce znalazłam jedno, jedyne drzewko z czerwonymi listkami.
Koncepcja na wykorzystanie jesiennych liści była taka:

Niestety jesień odkryłam w moim osobistym ogrodzie...

Czytałam, że z powodu długotrwałej suszy jest zagrożenie, że miskanty nie zakwitną. Jak wiecie nie lubię kwiatostanów na gracilimusach...Żyłam nadzieją do dzisiaj

Szukając kwiatków w grackach zbliżyłam się do smaragdów i nie wiem co mnie podkusiło aby zajrzeć do środka. A tam...

45 szt. smaragdów mam do gruntownego czyszczenia ale to tylko i wyłącznie efekt moich zaniedbań W tamtym roku były czyszczone 3 razy a w tym?? Oczywiście tylko raz, na wiosnę...Za dwa tygodnie będę przeżywać horror w ogrodzie...czyszczenie thujek to najgorsza dla mnie robota w ogrodzie.
A do tego dochodzą wysokie trawy, hortensje Ha, ha ciekawe jak ja tam folię rozłożę Jedyna dobra wiadomość to nowy odkurzacz eMa, który podobno wciągnie mi te smaragdy całe z korzeniami!

Basia - Mój Świat 20:46, 28 wrz 2015

Do góry
basia3 napisał(a)
róże z lawendą

Co to za róże masz z lawędą, przeglądnełam cały wątek i nie zauważyłam czy było gdzies napisane. No i ztego roku nie widziałam fotek tej pięknej kompozycji .
Życie w wiejskim ogrodzie 20:45, 28 wrz 2015

Do góry
Lekko spóżnione gratki na 700

Ogród niby nowoczesny ale... 20:42, 28 wrz 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
Prawie jak u Malkul...ale słowo daję, że nie zgapilam od niej Miałam już wcześniej polożone
Obrodziło mi w tym roku w dynie ozdobne...w chałupe leżą, na parapecie a i do pracy sporo wytargałam...

to jeszcze troszkę żółtego

Pieknie wiesz ja tez tsk mam zrobie cos i kurde juz to ktos dawno temu wymyslił wierzymy cudnie
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:40, 28 wrz 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)
oj a jaka nagrode chcesz??

Salate kupilam jako sadzonke w ogrodniczym za 15 centow i zywilam sie nia cale lato czyli do kanapek do pracy zrywalam po kilka listkow na pewno kupie w przyszlym roku znow.
Na gardlo to juz mi nic nie potrzeba, zatoki mam chore . U mnie sie zawsze bolem gardla zaczynaja. Teraz juz mnie gardlo nie boli ale za to glowa peka. Wzielam moja zelazna porcje tabletek i jutro ma byc lepiej a pojutrze znow dobrze
No i biegalam dzis czulam sie fatalnie a pobieglam lepiej niz tydzien temu
a to dalszy ciag naszych dzisiejszych lupow

Waga bedzie stac na tarasie i na gorze postawie bluszcz albo jakis inny ladny kwiatek. Ale to na wiosne

No nie żartuję, ale jak się ogłasza konkurs.... taka tarka jest też u mnie gdzieś w piwnicy, a waga fajna i jako dekoracja będzie dobrze spełniała swoja rolę, tylko jej nie odnawiaj a może tej sałaty nasionka można kupić? pozdrawiam
Makowo na Kociewiu 20:34, 28 wrz 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)

A udało Ci się kupić ją wiosną? Bo ja jakoś nie widziałam ich wcześniej, dopiero teraz Ale może przeoczyłam
Kasiu, z czym byś połączyła różowe zawilce? Ciągle nie wsadziłam, bo ciągle dumam

Kupiłam ją w czerwcu.
Ewuniu ja różowe mam połączone z jażmianką a inne z hacanechloe macra all gold ale nie podoba mi się poza tym na drugi rok zawilce będą wyższe - klasyka to łacznie z miskantem Morning Light ale myśle, ze świetne byłoby polącznie z moliniami np 'Dauerstrahl', 'Moorhexe, Choć świetnie wyglądały by same na tle ściany z bluszczu lub iglastym.
Tutaj na ciemnym tle różaneczników z jarzmianką

a tutaj z hacanehloe zestawienie nie podoba mi się

Ogród niby nowoczesny ale... 20:32, 28 wrz 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

piękne..
Miejsko & sielsko 20:30, 28 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ewakatowice, Ewelina nicol, a wielka głowa po prawej to ja

Hej kotki buziolki )))
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:29, 28 wrz 2015

Do góry
Poszukiwania jesieni.

W Dolinie Baryczy na Stawach Milickich jesieni nie widać. Dalej piękna zieleń ...

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:25, 28 wrz 2015

Do góry
Szmaragdy zajęły miejsce cyprysów. Myślę, ze będzie ładniej. Rabata ma prowizoryczne obrzeże, w przyszłym roku chciałabym ją poszerzyć i dodać różowych zawilców.
Poukładane kamulce pod zawilcami nie są ozdobą, wiem, ale to jedyny sposób na moje kejtry by nie kopały

Ściana zachodnia

Miejsko & sielsko 20:22, 28 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ewakatowice, Ewelina nicol, a wielka głowa po prawej to ja

O w końcu Sebek się przestraszył

Nicol??? Tyś aż z Belgii przeleciala??? No, no

Fajnie Was widzieć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies