Już dużo czasu upłynęło od wpisania tego posta, ale muszę odpowiedzieć
Takie zestawienie dwóch odmian Physocarpus jest genialne. Połączenie roślin w kolorach złotych i bordowych jest bardzo wyraziste, dlatego 'Luteus' i 'Diabolo' komponują się przesuper
Polecam również połączenie purpurowego i złotego Berberysu.
Trzeba tylko uważać, aby nie zrobić zbyt dużego misz-maszu, bo można 'przedobrzyć'.
Nawiązując do tematu wątka - żeby nie było, że spamuję - podam kilka propozycji żywopłotów nieformowanych, które mnie zawsze oczarowują:
W końcu dzisiaj udało mi się kupić gracki przyznam szczerze,że myślałam już o ojjych trawach,bo za bardzo nie chciało mi się jechać specjalnie po nie,ale są i nie żałuję,bo już mi się podobają
Zostaje jeszcze dokupić worek kory i gotowe. Na wiosnę dokupie szmaragdy,bo już budżet ogrodowy dawno przekroczony
Witam
To nasz ogród w terminie wiosenno-letnim
Ogród cały czas się zmienia, w niektórych miejscach ciągle tworzone są nowe rabaty, działka jest cały czas na etapie 'urządzania' i - na szczęście JUŻ kończącej się - budowy
W tym momencie tworzymy skarpy z wrzosowiskiem. Gdy będą gotowe powrzucam zdjęcia
Na razie zdjęcia ogrodu od strony wypoczynkowej i rekreacyjnej
Proszę bardzo - oto zbliżenia moich skrzynek - półek . Tu zaraz po zrobieniu czyli listopad 2013.
a to już aktualne zdjęcia
miło mi, że Ci się podobają . Pozdrawiam Mireczko .