Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 21:16, 24 wrz 2015

polinka napisał(a)

A wyobraż sobie, że ich nie podlewam. W te upały gdzie codziennie cały ogród był podlewany, Ice Dancy może trzy razy polałam wodą przez trzy miesiące.

Zimą prowadziłyśmy z Olą i Wieloszką dyskusję nt. ID. Ola na swojej glinie też nie podlewa i rosną świetnie a u Wieloszki nie mogły się pozbierać i cały czas jakiś wypadał mimo podlewania.
Myślę, że co do niektórych traw ciężko określić stanowisko. Mam podobną przygodę z carex Silver Sceptre- niby wszędzie piszą, że cień albo półcień a u mnie na słońcu ładniejsze niż te co w półcieniu...

Latem nie ma problemu, ale po normalnych zimach te na słońcu były brzydkie, a te w cieniu były ładne. Zimowe słoneczko je chyba niszczyło i wszystkie końcówki były do niczego, kępa nadawała się cała do ucięcia przy ziemi.
Foty beznadziejne ale brzydkiego nigdy nie fotografowałam, musiałam z jakiś ogólnych wykadrować.. ostatnie 3 zimy były łagodne.. ale te wcześniejsze były normalne..
2010 rok

2011 rok

A to w lekkim cieniu 2011

I przesadziłam do Cienia.. zima 2011/2012 była najgorsza i miały się dobrze, ale w półcieniu i cieniu.

Mala_Mi 21:17, 24 wrz 2015

Gardenarium napisał(a)
Nie wiem na co głosowałam ale oddałam głosa

Dzięki wielkie Za głos i że zajrzałaś

Mala_Mi 21:22, 24 wrz 2015

Dziękuję za każdy głos Nie dziękuję każdemu z osobna, bo znów stronek natłukę I będą pretensje
I kwiatuszek w podziękowaniu.. że te róże tak beznadziejnie traktowane przeze mnie tak mnie zachwycają.. aż mi głupio wobec nich. Ja je chyba 2 miesiące trzymałam w warzywniku przysypane łopatą ziemi.. posadziłam i miałam obiekcje czy wogle przeżyją... Jedną przesadziłam dodatkowo w maju!!! Zwiędła, wyglądało, że zamordowałam.. ona też kwitnie tylko jest dużo mniejsza.

Za rok jak przeżyją zimę to będą moje ulubienice.. chyba, ze sie zemszczą na mnie za ten rok
Mala_Mi 22:31, 24 wrz 2015

O kurka.. mam potop.. ależ leje.... dawno nie słyszałam takiej ulewy...

Teraz wszytko położy... sucho - źle, mokro -źle.

anabuko1 22:33, 24 wrz 2015

Fiu, fiuu, ale masz ładne zawile.No trawy też.Już mam nowe chyba 4 do nowego ogrodu
Początek traw i ja już mam
chelll 23:17, 24 wrz 2015

Aniu, odzywam się u Ciebie i idę ... U mnie też leje i burza Druga w tym roku ! Żałuję, że zaglądam tak rzadko, ale szkoła mnie absorbuje na maksa

Zapomniałabym, mam barbulę, w jakim miejscu u Ciebie rośnie? W jakim towarzystwie, bo jest atrakcyjna bardzo.

Pozdrawiam!
monteverde 23:19, 24 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)
Dziękuję za każdy głos Nie dziękuję każdemu z osobna, bo znów stronek natłukę I będą pretensje
I kwiatuszek w podziękowaniu.. że te róże tak beznadziejnie traktowane przeze mnie tak mnie zachwycają.. aż mi głupio wobec nich. Ja je chyba 2 miesiące trzymałam w warzywniku przysypane łopatą ziemi.. posadziłam i miałam obiekcje czy wogle przeżyją... Jedną przesadziłam dodatkowo w maju!!! Zwiędła, wyglądało, że zamordowałam.. ona też kwitnie tylko jest dużo mniejsza.

Za rok jak przeżyją zimę to będą moje ulubienice.. chyba, ze sie zemszczą na mnie za ten rok

Aniu ona jest piękna jak się nazywa? a głosów już jest 680 pozdrówka
grembosia 23:45, 24 wrz 2015

Aniu, też chciałabym bardzo zobaczyć kangury w ich naturalnym środowisku, więc pomogłam kliknięciem młodemu

No, w końcu mogłaś sobie przypomnieć jak wygląda to mokre, co cieknie z nieba, w naszym rejonie nie narzekamy od miesiąca, wręcz nawet już to było uciążliwe.

Jak tam Miesięczniak, u nas znów kolki się zaczęły, masakra
Rench 00:11, 25 wrz 2015

U mnie tylko pomruki Twojej burzy słychać,mam nadzieje że i do mnie dojdzie jutro to darmowe podlewanie
Madzenka 06:40, 25 wrz 2015

Gratuluje deszczu. U mnie wczoraj włączyłam nawadnianie na 5 godzin bo susza straszna a deszcz zwilża tylko górna warstwę ziemi. Czekam z rozsypaniem nawozu jesiennego na deszcz....