To zostawię
Rozplenice kupowałam u mojej Pani bylinowej (u niej nabyłam właśnie dzisiaj rozchodnika). Bardzo lubię robić u niej zakupy - jest bardzo sympatyczna, zawsze służy radą i daje przyjemne rabaty
Pozdrawiam Iwonko
Czy to znaczy, że już po urlopie?
Tak ... mam w końcu na rabacie róże w jednym kolorze Dziękuję za cenne rady Pomiędzy posadziłam 5 szt miskanta yakushima (podobno nie rośnie wysoki), z tyłu mam werbenę z białą odętką a przed różami lawendę i kilka sztuk przywrotnika:
Edytko Jak myślisz czy teraz można już dokarmiać róże czy jednak w tym roku darowac sobie?
Jeśli chodzi o rozchodniki to też wydaje mi się, że są oryginalne i nawet nieźle się prezentują w donicy tylko takie "ażurowe" trochę a może dosadzić do nich ze 3 szt Matrony? lub białego? Osiągają ok 40cm wysokości.
Dobrze kojarzysz ... rozchodniki rosną przy rozplenicy Veridescens, która ma już pierwsze koty
Pozdrawiam
Czas na kolejny ogród, który odwiedziłam podczas urlopu. Ten ogród znają wszyscy To ogród przesympatyznej Ani - gościnność nie zna granic Aniu bardzo Ci dziekuję za czas, który mogłam spędzić z Tobą w Twoim ogrodzie Było mi niezmiernie miło poznać Cię osobiście
Reniu, zostaw go, nie wymieniaj. Będzie ładnie wyglądał.
Poza tym jak urośnie, się zagęści - za rok.
Zobacz:
Kupiłam we wrześniu zeszłego roku:
Teraz zaczyna kwitnąć i wydaje się bardziej gęsty.
Twój jest po prostu inny. Ma ciekawy pokrój. I ładną rozplenicę masz. Gdzie kupowałaś ?
Posiadam kilka gatunków host bez identyfikacji. Sadzonki duże w doniczkach. Zainteresowane osoby zapraszam na priv. Na zdjęcich zbliżenie liścia a następnie sadzonka.
Nowych zdjęć nie mam, po prostu ich nie robię, bo nie ma co.
Za to wstawiam mojego storczyka. Kwitnie już od miesiąca i ma ponad 20 kwiatów! Zaskoczona jestem żywotnością pozostałych, wszystkie powypuszczały nowe pędy kwiatowe, niektóre nawet po dwa, na wielu pojawiły się boczne. Im lato służy
Słoiki to u mnie lecą na trzecią zmianę.. jakby byłą czwarta to na czwartą.. szkoda wyrzucić jak urosło.. wiec męczę mizerne plony ogrodowe.. Plony też odczuwają mój brak czasu. Za to dochowam się różnych nasion.. W tej dżungli wszystko rośnie jak chce.. Pomidory zostawiłam już samopas.. nie do upilnowania..
Byłam - napisałam.
Ola, Gosia... ależ poleciałyście. Zastanawiałam się czy to wogle cytować.. nie przystoi..