Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 14:17, 05 sie 2015

Do góry

za kilka dni czeka mnie rewolucja na tym trawniku, planuję przy okazji przeorganizowanie narożnika

w narożniku powstanie placyk wyłożony kostką, obsadzony niskim żywopłotem bukszpanowym, wejście centralnie od trawnika.
W narożniku rosną Vanilki, po prawo przed Limkami Bonica, z lewej do uporządkowania róże w ciemnych czerwieniach, burgundach.
Chciałabym pomiędzy obwódką z bukszpanu a Vanilkami posadzić po okręgu 3/5 róż, które będą kwitnąć, zanim zaczną hortensje. Miejsca będzie dość. Pytanie, jakie róże, powinny to być zwarte, kompaktowe krzaczki wys. ok. 1m. Myślałam o Lions Rose, który to kolor uspokoi i lewą i prawą stronę. Vanilki za chwilę wybarwią się na malinowo, a róże powinny w tym czasie wznowić drugie kwitnienie. Dlatego tak istotny jest kolor. A może się mylę?

zdjęcia z dzisiejszego ranka tegoż narożnika

przed Bonicami również dokończę nasadzenia
Lawendowy zawrót głowy 14:14, 05 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Grujecznik takie znalazlam

Cudnie
Ogródek Ewy 14:11, 05 sie 2015

Do góry
Jak Wam się podoba, to proszę.

Sanssouci w Poczdamie 14:10, 05 sie 2015

Do góry
Obwódki w trawnikach w części formalnej ogrodu były cudne i obłędnie kolorowe....

Kłopoty - problemy z trawnikiem 14:05, 05 sie 2015

Do góry
Mam problem z usychającą trawą na części ogrodu. Podlewam trawnik codziennie i na części mam soczystą trawę, która spokojnie wytrzymuje wiele dni bez podlewania, a na części trawa jest słaba, blada i wygląda na usychającą nawet po podlaniu.
Proszę o podpowiedź w czym może być problem, gatunek trawy (chociaż wszędzie siana była ta sama)czy problem z glebą?

pozdrawiam

Jeżówka - Echinacea 13:53, 05 sie 2015

Do góry
Green Envy

Secret Lust

Big Kahuna

Virgin - normalnie ma dwa rzędy płatków a mnie się taka wersja trafiła

Platan - Platanus 13:50, 05 sie 2015

Do góry
Kochani,
może ktoś podpowie co może dolegać mojemu platanowi.
Posadzony zeszłej jesieni, miał piękne duże liście, w tym roku ma bardzo mizerne listki, większość zaraz po wyjściu z pąka dziwnie się zawijało, jakby w zwinięta dłoń

Sporo liści usycha, chociaż wciąż są nowe, ale małe...
Co może być przyczyną takiego stanu? Brak wody, brak "pokarmu", ziemia? Zrobiony był oprysk na przędziorka, bo pod spodem były jakby pajęczynki, ale wg mnie raczej po pająkach niż po przędziorku, bo to na tych uschniętych, na świeżych nie ma żadnych pajęczynek, ale na wszelki wypadek zrobiliśmy oprysk.
Poza tym zastanawiam się, czy tę główną gałąź bez liści uciąć na wiosnę czy ona odżyje?

Proszę o radę, z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam
Moni
Sanssouci w Poczdamie 13:45, 05 sie 2015

Do góry

Rozpoznawanie nie zimujących w gruncie 13:40, 05 sie 2015

Do góry
wyrosło obok fasolki... coz to ?
W Kruklandii 13:29, 05 sie 2015

Do góry
Babo, a inne rabaty - choćby ta ostatnio dyskutowana, z bujaweczką, też przerabiasz?

W Kruklandii 13:24, 05 sie 2015

Do góry
O matuchno, "nie da się"! Jak się nie da, jak da!
Mierzysz albo po dłuższym odcinku, albo po krótszym. Na coś się musisz zdecydować.
O tak (krzywo mi wyszło).
Ogródek Ewy 13:24, 05 sie 2015

Do góry

Moj ogrodeczek 13:20, 05 sie 2015

Do góry
Ogródek Ewy 13:15, 05 sie 2015

Do góry
A teraz napiszcie proszę, czy wiecie co to za różyczka. W pączku jest jaśniutka, później przybiera barwę ciemno czerwoną ???? aby w końcu zrobić się fioletowa.

Mały ogród Julki 13:04, 05 sie 2015

Do góry
Malutki pod lasem 12:53, 05 sie 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Wojsławickie zakupy: Hortensja Anabell i imperata Red Baron
Niestety skwar taki, że nie można nic robić, ani sadzić. Miałam w czasie urlopu podziałać też coś w przedogródku, ale chyba nic z tego nie wyjdzie. Jak w tym roku nie zagospodarujemy tego miejsca, to się chyba zapłaczę

Czyli też coś przywiozłaś z wyjazdu? Ja nakupiłam i jeszcze trochę dostanę. Teraz kombinuję jak się spakować, żeby wszystko się zmieściło
Malutki pod lasem 12:47, 05 sie 2015

Do góry
Wojsławickie zakupy: Hortensja Anabell i imperata Red Baron
Niestety skwar taki, że nie można nic robić, ani sadzić. Miałam w czasie urlopu podziałać też coś w przedogródku, ale chyba nic z tego nie wyjdzie. Jak w tym roku nie zagospodarujemy tego miejsca, to się chyba zapłaczę
Zielonym od linijki - ogród Ivony 12:40, 05 sie 2015

Do góry

Witaj sąsiadko agatko !
Ja na dwutygodniowym urlopie z planami ogrodowymi ale taki skwar że ciężko cokolwiek robić jak narazie to siędzę i robie przetwory z ogórków bo u mnie wysyp. W miedzyczasie cos tam nabazgralam. Im więcej myślę tym częściej zastanawiam się czy za tymi kostkami nie dac samej werbeny bez traw ML czy Gracilimus bo tam faktycznie wychodzi wąsko to jest ta opcja pierwsza. Albo zrobić tak jak u Madżen obwódki bukszpanowe a w środku werbena a w przerwach miedzy trojką drzew dać gracki rys. 2
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:32, 05 sie 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bardzo Wam wszystkim dziękuję że jesteście i zaglądacie nawet jak mnie nie ma
Nie bardzo wyrabiam czasowo bo w pracy sezon urlopowy i braki kadrowe, w domu też robić coś trzeba a ręce nie chcą za mną nadążyć. Właściwie to troszkę sama jestem sobie winna bo jak wiadomo szewc bez butów chodzi. Nie zwracałam uwagi na dolegliwości bo przecież stawy bolą od pracy w ogrodzie. Leczenie w toku i jak to w RZS tak już będzie. Nie dam się pokrzywićSą gorsze choroby Będę teraz tylko bardziej uważać
To na tyle o mnie Teraz o ogrodzie
Lilie kończą pokaz.

Niestety nie da się żyć bez chorób. Zawsze coś się przypląta. Troszke się pooszczędzaj Małgosiu. Ja dostałam skirowanie na wycięcie migdałków. Boje się bardzo tego zabiegu. Takie głupoty w moim wieku
U Ciebie lilie już przekwitaja a moje w większości w pąkach. Ciekawe, czy wyrobią się do zimy

Pozdrawiam i zdrówka życze
Nawożenie, zasilanie trawnika 12:30, 05 sie 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies