Hirutkowy raj:))
22:38, 30 lis 2011
Znam z nazwy tylko - nie mam tej rośliny
Piękne zdjęcia....
Ale ja wolę hortensję jeśli mam już wybrać coś białego
Ela - logicznie rzecz biorąc powinny krety już być w niebie . chyba zastosuję , bo cos mi podpowiada że u ciebie już kopca nie zobaczysz ........przynajmniej nie w tym miejscu
Sebek - 'zabawny' ? w jakim sensie ?
że same kobiety ? a właśnie wg mnie pomysł kapitalny !
bo zwykle wydaje się, że kobiety, które przyjmują nazwisko męża, są czyimiś żonami przynależącymi do familii męża...
a tu proszę ! same kobiety bez których przecież to drzewo nie istniałoby !
brawo Krysiu
na marginesie... sama mam udokumentowane drzewo genealogiczne ( zrobione przez mojego Tatę) sięgające do początków XVIII w - oczywiscie kobiety w nim występują ( dlatego znam swoje poprzedniczki z obu linii) ale właśnie tradycyjnie przy boku mężów ...
Sebek - 'zabawny' ? w jakim sensie ?
że same kobiety ? a właśnie wg mnie pomysł kapitalny !
Ja uwielbiam hiacynty za ich słodkawy zapach. Jak tylko pojawiają się w sklepach to muszę zawsze mieć kwitnący w domu, a drugi w pracy na biurku. I tak kupuję, dopóki nie pojawią się pierwsze wiosenne kwiatki w ogródku. Skraca to mi czas oczekiwania na wiosnę.
A co się stało w tym roku, że zmasakrowane, mówisz o maja początku jak zima zaatakowała ?
Wadą hiacyntów jest to, że ciężkie kwiaty często się pokładają. Najlepiej wyglądają w początkowej fazie kwitnienia.
Sebek coniki jeśli mogę ci poradzić zestaw pielęgnacji to też będziesz miał piękne
- na wczesną wiosnę oprysk parafiną - PROMANAL
-za perę dni albo w tym samym czasie MAGUS na przędziorka- jedyny skuteczny dla mnie
-za 2 tygodnie powtórka z magusa i święto.
- w lecie czasem zrobić wieczorem ostry prysznic -przędziorek tego nie lubi