Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

Gardenarium 20:56, 30 lis 2011

Wadą hiacyntów jest to, że ciężkie kwiaty często się pokładają. Najlepiej wyglądają w początkowej fazie kwitnienia.

Instagram Ogrodowiska
Sebek 21:00, 30 lis 2011

gardenarium napisał(a)
Wadą hiacyntów jest to, że ciężkie kwiaty często się pokładają. Najlepiej wyglądają w początkowej fazie kwitnienia.

U mnie w zeszłym roku zakwitły nisko nad ziemią i deszcz ich nie przechylił.

No a w tym pamiętacie - zmasakrowane...
Kaisia 21:03, 30 lis 2011

A co się stało w tym roku, że zmasakrowane, mówisz o maja początku jak zima zaatakowała ?
sylllwia 21:04, 30 lis 2011

Ja uwielbiam hiacynty za ich słodkawy zapach. Jak tylko pojawiają się w sklepach to muszę zawsze mieć kwitnący w domu, a drugi w pracy na biurku. I tak kupuję, dopóki nie pojawią się pierwsze wiosenne kwiatki w ogródku. Skraca to mi czas oczekiwania na wiosnę.
Sebek 21:12, 30 lis 2011

Kaisia napisał(a)
A co się stało w tym roku, że zmasakrowane, mówisz o maja początku jak zima zaatakowała ?

Ta dan
https://www.ogrodowisko.pl/watek/378-u-sebka-czyli-ogrodowe-rewolucje-czas-zaczac?page=110
Sebek 21:16, 30 lis 2011

sylllwia napisał(a)
Ja uwielbiam hiacynty za ich słodkawy zapach. Jak tylko pojawiają się w sklepach to muszę zawsze mieć kwitnący w domu, a drugi w pracy na biurku. I tak kupuję, dopóki nie pojawią się pierwsze wiosenne kwiatki w ogródku. Skraca to mi czas oczekiwania na wiosnę.

Ja też kupuję pędzone

Zastanawiam się czy zamiast poinsecji właśnie hiacyntów nie kupić w jakiejś ładnej kompozycji - w jednej kwiaciarni na pewno będą
Kaisia 21:20, 30 lis 2011

Ale masakra, współczucia serdeczne, jakoś w Twoim długim wątku ominęłam te zdjęcia.
Widzisz u nas w tym roku śnieg, ani grad nie padał w tym okresie, niestety na początku maja przymrozki poniszczyły wszystkie młode liście na klonach palmowych i magnoliach, zresztą nie tylko tulipany skróciły swój okres kwitnienia wszystkie się pozwieszały.
Miejmy nadzieję, ze przyszły rok będzie inny.
Elfik 21:42, 30 lis 2011

O rany! Faktycznie masakra! Dobrze, że jesteś młody, starsza osoba mogłaby na zawał zejść... Ale w piosence jest "nic dwa razy się nie zdarza"... Więc masz to już za sobą. Wiosna będzie CUDNA!!!
Sebek 21:46, 30 lis 2011

Mam nadzieję - nasadziłem duuużo cebul - sam nie wiem ile - i gdzie
Joku 22:43, 30 lis 2011

Jak zwykle rozweseliłam się czytając twój wątek ogrodowy . Tak sobie myślę że masz "przechlapane". Nie dość że w szkole sztorcują i straszą to jeszcze i tutaj masz podobnie.
A co do Potopu i całej Trylogii - drugi raz bym tych książek nie przeczytała. Gorsze od horroru