Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród Leny. 11:00, 31 mar 2012

Do góry
odezwę sie wieczorkiem i pewnie dziesiątki propozycji bedzie i wybierzesz najlepszą dla siebie
Ogród Leny. 10:57, 31 mar 2012

Do góry
Lenko a od czego ta płyta? Można dokoła niej sadzić? Może mam głupi pomysł ale może rabatę cofnąc w tym miejscu do tyłu, wysypać żwirkiem i postawić ławeczke. A dookoła szalej z nasadzeniami
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:55, 31 mar 2012

Do góry
finka napisał(a)
Dziewczyny nie narzekajcie na ten deszcz, jest potrzebny, a w domu myślę, że nie brak Wam pracy, za tydzień święta! Ja bym chciała posiedzieć w domu i posprzątać, ale to dopiero po południu, muszę jeszcze iść na ten ziąb, deszcz i wiatr...do tunelu na szczęście bo tam mam mnóstwo pracy.

Kiepsko się czuję biorę antybiotyk i wdycham jakieś cóś do płuc i oskrzeli i mam okropny katar, ale muszę iść. Przyszłam zrobić herbatę do termosu. Dziś na szczęście mąż mi pomaga (też chory), więc pójdzie nam szybko i czekamy na Rhododendrony i Azalie po które pojechał Tato z wnusią a nasza córką.

Marzenko możesz przecież posadzić małe serby, powinny kosztować około 9 zł za szt. wys. 60 cm. albo choinę kanadyjską 7,5 zł za 50 cm Sosna nie zatrzyma tyle wiatru co serby a w tej samej cenie co serb. One na każdej wichurze wytrzymają. I możesz posadzić je zaraz za siatką w odl.0,8-1m, z pewnością to jeszcze Twoja działka, nie masz chyba ogrodzenia równo w granicy? A sąsiad też nie orze równo z siatką, ma obowiązek zachować odległość. Na Twoje serby wystarczyłoby 1,5-2m.

Pozdrawiam i lecę do pracy, wieczorem z pewnością znów zajrzę.

Martuś ja nie narzekam na deszcz, z ktorego się cieszę bo rośliny blagały o niego. Ja tylko boję się takiego wiatru. Ale już sie przygotowałam na wyjście na zewnątrz, na cebulke sie ubralam i tylko się zastanawiam nauszniki czy czapka
O serbach i choinie kanadyjskiej poczytam. Posadze za moją siatką, bo u mnie już żywopłot grabowy rosnie. A jak posadzę coś ładnego to nikt chyba nie wytnie? Nie orają przy siatce mam ok 1-1,5 m wolnej przestrzeni. Właściciel pola w Kanadzie, to może jak wroci to już duże drzewa będą i nie wytnie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:36, 31 mar 2012

Do góry
Ewa napisał(a)
Marzenko ławki gabionowej jeszcze nie widziałam , ale może to być interesująco
Gdzieś widziałam artykuł , właśnie na temat jak odsłonić się od wiatrów, ale gdzie???... jak znajdę to podeślę link

Ewuniu błagam o pomoc, bo mi wszystkie rośliny wiatr niszczy. Bambusy pozwijały listki mimo, że gleba mokra. Czytałam, że to z pwodu wiatru.
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 10:32, 31 mar 2012

Do góry
Jagna ręka, która leczy i daje życie
Fajnie sprobuje w przyszlym roku po cieciu mojej Lime. Na razie stoi w donicy i czeka na posadzenie. Ale w taki wiatr boje się wyjść
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 10:31, 31 mar 2012

Do góry
A własnie z powodu sąsiedztwa wybrałam działkę w szczerym polu. Najgosze co mi sie przydażyć może to budynek wielorodzinny ale mało prawdopodobne jest aby powstała stara komórka Takie widoki mialam w poprzednim domu przez 7 lat, gdy kupiliśmy dzialkę pod budowę domu to mi takie swojskie klimaty zabudowali ładnym budynkiem szkoły
Ale trzeci dom będzie stał na wzgorzu wśród lasów z dala od jakiegokowiek sąsiedztwa.
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 10:28, 31 mar 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)
Myślę, że w następnym tygodniu będę miała więcej czasu, to taki plan zrobię. Pracuję zawodowo i popołudniami społecznie, stąd chyba najwięcej czasu w necie siedzę w .....pracy
Muszę poszukać fotki sprzed sprzed . Drugi sąsiad mówi, że ogrom pracy widać na mojej działce wtedy, gdy ktoś pamięta widok sprzed kilkunastu lat

Aga zatem będzie ogrod powstawal w wolnych chwilach relaksu. Pewnie w weekendy jak pogoda pozwoli.
Sąsiedzi za chwile zaczną naśladować zmiany, zobaczysz, taka praca motywuje innych. Może szope rozbiorą
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 10:26, 31 mar 2012

Do góry
Jagna napisał(a)
A oto jak wygląda Limelight od Ani po 2 dniach

Może coś z tego będzie.

Naprawdę uda się rozmnożyć?
Pszczelarnia 10:25, 31 mar 2012

Do góry
O Jaguś będzie ślicznie romantycznie. Pszczółka sie ucieszy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:23, 31 mar 2012

Do góry
Dziewczyny doradźcie co posadzić na podmokłym gruncie za płotem. Myślałam o sosnach aby wypiły wodę? Swierki serbskie za drogie, tuje za wolno rosną?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:21, 31 mar 2012

Do góry
Kaisia napisał(a)
Pewnie pogoda Marzenko popsuła Twoje Ogrodowe plany, odpoczniesz trochę... a jak się zrobi ładnie ruszysz do ogrodu z podwójnymi siłami Sciana też będzie, ja już się przyzwyczaiłam, ze nie wszystko wychodzi w czasie w którym byśmy chcieli. Ale wiem, że Ty do maja na pewno dasz radę ze wszystkim.

Kasia no własnie wyjątkowo nie mam motywacji do wyjscia na ogród. Dzisiaj tak wieje, że nasz dom szkieletowy lekko drgał.... Aż mi kryształki w kinkietach delikatnie dźwięczały
Dobrze, że konstrukcja stalowa domu zabetonowana jak w schoronie atomowym to nie odfrunie
Jak się wiatr na 12 ha pustej przestrzeni rozhula to zatrzymuje sie na naszym domu....
Postanowione nawet jak mnie chłop z grabiami będzie ganiał to na jego polu przy siatce sadzę jakiś ekran przeciwko wiatrom.
Doradźcie proszę jakie iglaki rośną szybko i nie są kosztowne ,coby nie było żal gdyby chłop zaorał....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:17, 31 mar 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Kosze gabionowe super! Rozglądałam się za nimi, ale w końcu zrezygnowałam... koszty trochę duże :/
Pięknie to wyszło!

.... Dlatego czekałam dwa lata aby to wykonać
Widzialam w katalogu OBI gotowe kosze, ktore można samemu wykonac. Cyba sobie kupię ławkę gabionową.
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 10:13, 31 mar 2012

Do góry
Aha i pamiętaj o zjeździe ogrodowiska na Dolnym Śląsku 23-24 kwietnia
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 10:13, 31 mar 2012

Do góry
Aga ogrodowisko ma to do siebie, że leczy z kompleksów dzieki zdobywaniu umiejętności i motywowaniu przez wszystkich
Serby to dobry pomysł, tak sobie pomyślałam, że z rozebraniem szopy nie będzie łatwo
Dawaj zdjęcia i pytaj, wszyscy chętnie zawsze będą doradzać. Zrob też plan działki, łatwiej będzie sobie wyobrazić i obfotografuj wszystko. Potem będziesz miała kolekcję przed i po i będzie WOW!
Ogród z perspektywą na przyszłość 10:09, 31 mar 2012

Do góry
I jest szansa, że dziewczyny i teściowie sie poznają
Początki w Kruklandii 10:07, 31 mar 2012

Do góry
Juzia chyab dzisiaj nikt nie ma ochoty..... Chyba że na urwanie głowy przez wiatr
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:06, 31 mar 2012

Do góry
No to runianka będzie miała dobre warunki i dywanik będzie mniam
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:41, 31 mar 2012

Do góry
A to super będzie, bardzo oryginalne meble i donice , fiu fiu będziemy podziwiać i zazdraszczać
Koniec oglądania w łóżeczku idę na śniadanko potem sprawdzę postępy prac
Mój mały raj na ziemi :) 08:38, 31 mar 2012

Do góry
Aniu gratulacje z okazji 300tki
Jestem od wrażeniem metamorfozy domu i oczywiście sąsiedztwa pokaż więcej fotek przed i po
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:24, 31 mar 2012

Do góry
A Monika zatem wszystko przewidziałaś. Rzeźbą już się wcześniej zachwycalam. Gdzie posadzisz te piękne holenderskie kule bukszpanowe?
Stopnie będą ci przy wózku przeszkadzały.. Zrob je przy samym domu, ja mam dwa przed samym wejsciem i niemal znikaja, naprawdę są niewidoczne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies