Lenko a od czego ta płyta? Można dokoła niej sadzić? Może mam głupi pomysł ale może rabatę cofnąc w tym miejscu do tyłu, wysypać żwirkiem i postawić ławeczke. A dookoła szalej z nasadzeniami
Martuś ja nie narzekam na deszcz, z ktorego się cieszę bo rośliny blagały o niego. Ja tylko boję się takiego wiatru. Ale już sie przygotowałam na wyjście na zewnątrz, na cebulke sie ubralam i tylko się zastanawiam nauszniki czy czapka
O serbach i choinie kanadyjskiej poczytam. Posadze za moją siatką, bo u mnie już żywopłot grabowy rosnie. A jak posadzę coś ładnego to nikt chyba nie wytnie? Nie orają przy siatce mam ok 1-1,5 m wolnej przestrzeni. Właściciel pola w Kanadzie, to może jak wroci to już duże drzewa będą i nie wytnie
Jagna ręka, która leczy i daje życie
Fajnie sprobuje w przyszlym roku po cieciu mojej Lime. Na razie stoi w donicy i czeka na posadzenie. Ale w taki wiatr boje się wyjść
A własnie z powodu sąsiedztwa wybrałam działkę w szczerym polu. Najgosze co mi sie przydażyć może to budynek wielorodzinny ale mało prawdopodobne jest aby powstała stara komórka Takie widoki mialam w poprzednim domu przez 7 lat, gdy kupiliśmy dzialkę pod budowę domu to mi takie swojskie klimaty zabudowali ładnym budynkiem szkoły
Ale trzeci dom będzie stał na wzgorzu wśród lasów z dala od jakiegokowiek sąsiedztwa.
Aga zatem będzie ogrod powstawal w wolnych chwilach relaksu. Pewnie w weekendy jak pogoda pozwoli.
Sąsiedzi za chwile zaczną naśladować zmiany, zobaczysz, taka praca motywuje innych. Może szope rozbiorą
Kasia no własnie wyjątkowo nie mam motywacji do wyjscia na ogród. Dzisiaj tak wieje, że nasz dom szkieletowy lekko drgał.... Aż mi kryształki w kinkietach delikatnie dźwięczały
Dobrze, że konstrukcja stalowa domu zabetonowana jak w schoronie atomowym to nie odfrunie
Jak się wiatr na 12 ha pustej przestrzeni rozhula to zatrzymuje sie na naszym domu....
Postanowione nawet jak mnie chłop z grabiami będzie ganiał to na jego polu przy siatce sadzę jakiś ekran przeciwko wiatrom.
Doradźcie proszę jakie iglaki rośną szybko i nie są kosztowne ,coby nie było żal gdyby chłop zaorał....
Aga ogrodowisko ma to do siebie, że leczy z kompleksów dzieki zdobywaniu umiejętności i motywowaniu przez wszystkich
Serby to dobry pomysł, tak sobie pomyślałam, że z rozebraniem szopy nie będzie łatwo
Dawaj zdjęcia i pytaj, wszyscy chętnie zawsze będą doradzać. Zrob też plan działki, łatwiej będzie sobie wyobrazić i obfotografuj wszystko. Potem będziesz miała kolekcję przed i po i będzie WOW!
A to super będzie, bardzo oryginalne meble i donice , fiu fiu będziemy podziwiać i zazdraszczać
Koniec oglądania w łóżeczku idę na śniadanko potem sprawdzę postępy prac
A Monika zatem wszystko przewidziałaś. Rzeźbą już się wcześniej zachwycalam. Gdzie posadzisz te piękne holenderskie kule bukszpanowe?
Stopnie będą ci przy wózku przeszkadzały.. Zrob je przy samym domu, ja mam dwa przed samym wejsciem i niemal znikaja, naprawdę są niewidoczne.