Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 13:36, 30 mar 2012

W tym roku jeszcze jedynie 2 tyg pod Augustowem i tyle urlopu! Kicha
Dobrze że mam ogródek

Mój Brat też sobie ostatnio kupił - jeśli macie jakieś pomysły to zapraszam tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1700-zaniedbany-ogrodek-dzialkowy-brata-prosba-o-pomoc-w-zagospodarowaniu

z góry dzięki
popcorn 19:42, 30 mar 2012

Skończyłam sadzić runiankę Tylko paczuszka dla Krysi mi została, reszta w gruncie. Pada - to dobrze
Posadziłam też wokół 2 boków warzywnika sadzoneczki bukszpanowe z cięcia. Ciekawe ile się przyjmie.
Kończyłam w gradzie i deszczu - miodzio
Agacia 21:29, 30 mar 2012

To tak jak ja wczoraj Dziś zdążyłam przed gradem uciec! Dzieje się u Ciebie! Tyle rzeczy na raz ogarnąć - wow! A runianaka hmmm, świetny pomysł! Muszę sobie o niej poczytać...
Krys 23:13, 30 mar 2012

popcarol napisał(a)
Skończyłam sadzić runiankę Tylko paczuszka dla Krysi mi została, reszta w gruncie. Pada - to dobrze
Posadziłam też wokół 2 boków warzywnika sadzoneczki bukszpanowe z cięcia. Ciekawe ile się przyjmie.
Kończyłam w gradzie i deszczu - miodzio

Karolina witaj cieszę sie na nasze spotkanie
bacowa 06:07, 31 mar 2012

Witaj Karolino , dyskutujecie o rumiance więc wtrące swoje obserwacje z jej uprawy .Ta którą sadziłaś ,była sadzona w ogrodzie pięć lat temu , sześć sadzonek .Ziemia to prawie piasek , nigdy nie była podlewana (tylko przez padający deszcz) ,nie była dokarmiana ,traktowałam ją w ogrodzie po macoszemu , a ona żyła własnym życiem Po pięciu latach z tych sadzonek zrobił się bardzo , bardzo gęsty dywan ok.2m. kwadratowe .Nigdy nie widziałam żeby choć listek zmarzł, a jeszcze dodam żę rosła na słońcu ( a powinna w cieniu ) .Jak widzisz, właściwie to wszystkie warunki były przeciwko uprawie rumianki ,a wyrosła pięknie (co sama potwierdziłaś) .Więc informacje że :cień , że podlewać , że podmarza to wg . mnie takie sobie .Jak będziesz o nią dbać ( nie tak jak ja ) to efekt osiągniesz szybciutko .

pozdrawiam Ewa
popcorn 07:10, 31 mar 2012

Hej Ewo!
Miło mi to słyszeć To co napisałam to informacje z sieci, wyczytane. Sama wcześniej nie miałam, w ogrodzie Babci czy Tesciowej czy sasiadow tez jej brak, wiec gdyby nie Ty nie mialabym o niej zadnych - poza sieciowymi - informacji! Dzieki wielkie! Ciesze sie w takim razie - bo jest szansa ze u mnie tez ładnie wyrosnie! Z 6 sadzonek tyyyyle? Niezle Zamierzam o nią dbać bo bardzo mi się podoba Najbardziej to że jest zimozielona i w marcu jak wszystko jest jeszcze szarobure to ona i bukszpany błyszczą

Krysiu - do zobaczenia dzisiaj!

Agatko - no pogoda nie rozpieszcza... dzisiaj padało pół nocy (dobrze dla posadzonych roślin), ale wieje bardzo od kilku dni (cisy wyginają się niemiłosiernie) i jest tylko 4 stopnie...

Zajrzałam wczoraj - groszek i bób pod włókniną zaczął wschodzić
bacowa 07:26, 31 mar 2012

Karolina , z 6 sadzonek matecznych , Ty dostałaś może .....1/4
Madzenka 08:21, 31 mar 2012

popcarol napisał(a)
Hej Ewo!
Miło mi to słyszeć To co napisałam to informacje z sieci, wyczytane. Sama wcześniej nie miałam, w ogrodzie Babci czy Tesciowej czy sasiadow tez jej brak, wiec gdyby nie Ty nie mialabym o niej zadnych - poza sieciowymi - informacji! Dzieki wielkie! Ciesze sie w takim razie - bo jest szansa ze u mnie tez ładnie wyrosnie! Z 6 sadzonek tyyyyle? Niezle Zamierzam o nią dbać bo bardzo mi się podoba Najbardziej to że jest zimozielona i w marcu jak wszystko jest jeszcze szarobure to ona i bukszpany błyszczą

Krysiu - do zobaczenia dzisiaj!

Agatko - no pogoda nie rozpieszcza... dzisiaj padało pół nocy (dobrze dla posadzonych roślin), ale wieje bardzo od kilku dni (cisy wyginają się niemiłosiernie) i jest tylko 4 stopnie...

Zajrzałam wczoraj - groszek i bób pod włókniną zaczął wschodzić

Karola miałam runiankę w starym ogrodzie w cieniu. Nigdy nic z nią nie robiłam a mialam piękny runiankowy dywan. Teraz posadzilam w naslonecznionym miejscu i i podmarzła, licho wygląda, ale dam jej sznasę.
A obrazek inspirujacy do posadzenia runianki zwalił mnie z nóg i już mysle jakby takie cudo stworzyć
popcorn 08:42, 31 mar 2012

Ewo - w takim razie ma niesamowity potencjał ta niepozorna roślinka
Marzenko - moją posadziłam w cieniu, wzdłuż północnej granicy działki, większość czasu przysłania tę rabatę cień domu. Mam nadzieję będzie rosła Na razie wiatr nią wywija na wszystkie strony, nie mogę patrzeć
Obrazek fajny, prawda? I cięte bukszpany Mniam
Madzenka 10:06, 31 mar 2012

No to runianka będzie miała dobre warunki i dywanik będzie mniam