Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wątek o tym, że ......nie umiem:)

Wątek o tym, że ......nie umiem:)

Jagna 10:27, 31 mar 2012

I heliotrop od sąsiadki. Obsypałam kwiatostany nad doniczka i okazało się, że rośnie:

Jagna 10:31, 31 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)

A oto jak wygląda Limelight od Ani po 2 dniach

Może coś z tego będzie.

Naprawdę uda się rozmnożyć?

Marzeno sądzę, że tak.
Kraania tak ukorzeniła swoje Anabelle. Więc i ja popróbuję. Danusia podpowiedziała jak przyciąć i wsadzić.
Jak widzisz nad pąkiem skos żeby kropla swobodnie spływała. Pod drugim pąkiem prostopadle i w ukorzeniacz.
Będę próbować.
Madzenka 10:32, 31 mar 2012

Jagna ręka, która leczy i daje życie
Fajnie sprobuje w przyszlym roku po cieciu mojej Lime. Na razie stoi w donicy i czeka na posadzenie. Ale w taki wiatr boje się wyjść
Jagna 10:40, 31 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Jagna ręka, która leczy i daje życie
Fajnie sprobuje w przyszlym roku po cieciu mojej Lime. Na razie stoi w donicy i czeka na posadzenie. Ale w taki wiatr boje się wyjść

U mnie duje i pada. Właśnie Sławek mi wnosi bukszpana zebym go przycięła, bo na dworze sie nie da. A potem powsadzam te roslinki do ziemi, i będę czekać chocby do sierpnia na korzonki

ooo...słońce sie pokazało...ciekwae na jak dlugo?!
monteverde 11:53, 31 mar 2012

Jagna napisał(a)

Co my na to? ano tyle,że jesteś bardzoooooooo pracowitą ogrodniczką a kiedy kuriera do mnie przyślesz?")
choćby i na jutro tylko mii powiedz i jedzie
Jak tak k dalej pójdzie to bede miała rośliny z każdego zakatka POlski.

a poniedziałek odpowiada? a może już po świętach jak Jagna wolisz pisz

To może już po świętach? W sumie może bym zdążyła przed świętami, ale wlałabym na spokojnie a tu jeszcze mam bukszpany do wysadzenia i posprzatanie darni, a dziś czuje, że z pracy nici bo tak wiele że jak wystawiłam głowe za drzwi to prawie ja straciłam.

dobrze Jagna to napiszesz na priv kiedy to wszystko przygotuję a czubek tego ostrokrzewu ciachaj zagęści się
monteverde 11:55, 31 mar 2012

Siewki super
Jagna 13:26, 31 mar 2012

Ok napiszę.

Dziś z uwagi na wiatr nie wychodzę na dwór.
Wymyślam sobie więc zajęcia "pod dachem".
No i przyszedłczas na postrzyżyny bukszpana uratowanego na jesień przed śmietnikiem. Jest osłabiony bo w zeszłym roku zmieniał miejsce stalego pobytu trzykrotnie, ale sadzę, ze dojdzie do siebie.
Pan-Buksz przed:

i po:

no i ok 100 gałązek poszło w ukorzeniacz. w końcu jest aż 50% sznsy że się przyjmą
Jagna 17:33, 31 mar 2012

No i jednak wyszłam z "norki" i posadziliśmy ostrokrzew, który sądziłam, że jest mahonią. Potem zaczęłam usuwać darń ale już po chwili ewakułowałam się bo zrobiło się tak:

Ktoś coś mówił o wiośnie?
justi 17:45, 31 mar 2012

Jagna wiosna idzie jak zwykle dużymi krokami
U mnie też patyczki hortensji Limelight puszczają zielone pączki, ale korzonków jeszcze nie mają na 100%. Tylko ich nie wyrzucaj jak bukszpany. Z patykami będzie dużo dłużej. W lecie pilnuj żeby nie wyschły. Sprawdzałam gałązki Limelight, które rok temu przygięłam do ziemi- ukorzeniły się, ale jeszcze nie odcinałam od rośliny matecznej. Poczekam aż się na dobre ociepli.
Jagna 17:49, 31 mar 2012

justi napisał(a)
Jagna wiosna idzie jak zwykle dużymi krokami
U mnie też patyczki hortensji Limelight puszczają zielone pączki, ale korzonków jeszcze nie mają na 100%. Tylko ich nie wyrzucaj jak bukszpany. Z patykami będzie dużo dłużej. W lecie pilnuj żeby nie wyschły. Sprawdzałam gałązki Limelight, które rok temu przygięłam do ziemi- ukorzeniły się, ale jeszcze nie odcinałam od rośliny matecznej. Poczekam aż się na dobre ociepli.

Justi bez obaw. Dwa razy tego samego błędu nie popełnię. Będę dbała o moje Hortensje.
A na wiosnę czekam. Chcę jeszcze dziś wianek zrobić ale musiałabym znów na to zimno wyjść. No jakoś ciężko mi.