Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Proximki 16:23, 03 wrz 2015

Do góry
Trawka już rośnie. Narobiłam się strasznie zdjemując darń a potem okazało się zę jest bez sensu i znowu posadziłam trawę. Nauka na przyszłość - dobrze wszystko przemyśleć. Wstawiam zdjęcia rozpoczetej rabaty. Trzon jest tylko co dalej.

Tak wygląda z góry:

Po prawej stronie świerka pojawi się jeszcze jeden. A ten pomiędzy sosną a dużym świerkiem do przesadzenia, zresztą nie wiem czy będzie się nadawał do przesadzenia bo chyba mi usycha - to wszystko przez te upały

Jeszcze brakuje dużo roślin dlatego tylko wrzosy i hortensje podsypałam korą

I musze jezcze dokupić jedną hortensję. Posadziłam je ok 80cm od siebie. Myślicie że nie za blisko. Hortensje to limelight

Co proponujecie dać między sosną a brzozą. zupełnie nie mam pomysłu.

Podziwiam wszystkich, którzy mają ten dryg do projektowania, ja mam wrażenie że go nie posiadam .
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 16:16, 03 wrz 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
A tu widać, że coś podjada moją umbre. Czy taka gąsienica może być sprawcą?

Marcia słabo ją widać potrzeba zbliżenia podobno takie ciemne to w nocy żerują ale chyba ciemniejsze wydaje mi się że u ciebie mogą być takie cienkie zielone żadnej nie złapałaś czy już czymś prysłaś?

z cisami chyba nie będzie tak źle trza poczekać teraz będzie więcej padać i chłodniej to się odbudują zobaczysz
Ogródek Iwony 16:05, 03 wrz 2015

Do góry
F to dobra szkółka, dobry wybór zrobiłaś. Ja chyba zamówię Artemis 4 szt.
Scianka działa, w sobotę dostanie ostatnie szlify, czyli stolarz zamontuje wykończenia drewniane.

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 15:49, 03 wrz 2015

Do góry
Pawlus napisał(a)
Za 2 tygodnie jest kiermasz ogrodniczy, mam nadzieję na dużo jeżówek i rozplenic. Po 6 września chyba mogę już przesadzić te budleje?

Wklejam z wątku metamorfoz bo sam się dziwię jak to urosło.

Wiosna 2014:

Sierpień 2015:

Chyba będziemy na tym samym kiermaszu

Kiedyś czytałam Twój wątek, później długo mnie nie było na Ogrodowisku i go zgubiłam. Dziś trafiłam z metamorfoz.

JEST PIĘKNIE

Pozdrawiam
Klon japoński - klon palmowy różnice 15:29, 03 wrz 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Dzięki Janek za Twą odpowiedź.
Z tą dupą to nie wiem jak tam jest, ale na etykiecie mojego egzemplarza stało: Acer japonicum 'Jordan'.
To pewnie błąd, tak jak mówisz, cieszę się że teraz już wiem co nabyłam Zdjęcie z bliży

ps. czy te brązowe obwodki listków to przypalenie od słońca?

witaj Jazzy,

- tak to jest efekt nadmiernego nasłonecznienia, u mnie mam to samo - wrzucę na swoim wątku za niedługo fotki klonów które zakupiłem ostatnio to porównasz i zobaczysz jak to u mnie jest.

pozdrawiam
Jan
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 15:27, 03 wrz 2015

Do góry
A tu widać, że coś podjada moją umbre. Czy taka gąsienica może być sprawcą?

Ogródek nad jeziorem 15:25, 03 wrz 2015

Do góry
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 15:24, 03 wrz 2015

Do góry
Można by stwierdzić (z daleka), że nie jest źle

Z bliska te co zdrowsze

Ogródek nad jeziorem 15:21, 03 wrz 2015

Do góry
Ogródek nad jeziorem 15:19, 03 wrz 2015

Do góry
Reniu melduję że jeżówki i hortensja pnąca od Ciebie żyją

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 15:18, 03 wrz 2015

Do góry
Ten wygląda najgorzej

Te troche lepiej

Ogródek nad jeziorem 15:16, 03 wrz 2015

Do góry
Kiedyś będzie tu ogród 15:14, 03 wrz 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Gdzie Ty ukrywasz swój ogród przed ślimakami.....szczęściara

Powiem szczerze, że nie raz się zastanawiałam nad tym. Terem mokry, więc ślimakom powinno pasować. Przez 20 lat spotkałam 2 golasy i jednego skorupowca. W tym roku wszędzie jest pełno skorupek, ale bez lokatorów. Może to zasługa kretów. Widziałam kiedyś jak siedzi taki czarny gość na trawniku koło kopca i wcina ślimaka. Ależ żałowałam, że nie mam aparatu. A może poprostu to efekt wszędobylskich oprysków na polach wokół mnie. Mam za to całą masę nornic, myszy polnych, popielic no i kretów, a pewnie to nie całe dobro które u mnie buszuje.

07_Rene napisał(a)
zimowity? już? a ja się dziwię, że szafirki wychodzą; )
ale faktycznie liście z drzew już lecą na maxa, szczegolnie z tych ktore susze odczuly..

Myślę Renatko, że przez tą pogodę rośliny głupieją. Choć tak naprawdę one przecież tylko się ratują odrzucając to co najbardziej zużywa wodę, czyli liście. Aż się boję co to będzie jak wreszcie popada (a chyba kiedyś musi) i wszystko ruszy- i niech przyjdą przymrozki..... Masakra.

Toszka napisał(a)
To siewki przerzucę jutro do doniczek. Po deszczu. mam wielką nadzieję na ten deszcz

Dziękuję kochana jesteś. Nawet mam dla niej miejsce.
Przedwczoraj tak przylało kilometr dalej, że wycieraczki nie dawały rady. A u mnie sucho, ani kropelki.
Nie odpowiedziałaś na pytanie- kcesz? Do zestawu dokładam azalię japońską (nie różową- białą, pełną). No kcesz?

Ogródek nad jeziorem 15:13, 03 wrz 2015

Do góry
róża NN na pniu,pięknie pachnie

Nostalgia

Ogródek nad jeziorem 15:11, 03 wrz 2015

Do góry
róża Patricia Kent

New Dawn

Problemy z tujami 15:02, 03 wrz 2015

Do góry
Witam,

bardzo proszę Was o pomoc, od kilkunastu dni moja tuja szmaragd formowana w kulę zaczyna schnąć. Kompletnie nie wiem co robić. Myślałam, że może to jakiś grzyb i na wszelki wypadek prysnełam ją topsinem ale niestety nadal marnieje w oczach. Tujki wsadziłam dwa lata temu i jak dotąd nie było z nimi żadnego problemu, rośnie w dużej drewnianej skrzyni.

Wiśnia osobliwa odm. kulista - Prunus cerasus "Umbraculifera" 14:57, 03 wrz 2015

Do góry
Jedną z moich wiśni coś podjada. Listki jak na zdjęciu. Dzisiaj złapałam na gorącym uczynku gąsienice, dopiero sie wspinała, więc pewności nie mam, bo nie zdążyła wejść
Jak zapobiec podjadaniu? Gałązka też jest nadgryziona w jednym miejscu.

Ogródek Iwony 14:48, 03 wrz 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Żurawek w części warzywnej bym nie dawała, jakoś mi nie pasują, trawka z którymiś żółtymi kwiatkami byłaby fajna. Margaretki też by tam bardzo pasowały.
Iwonko, jestem po przerwie, pytałaś u mnie o przegorzana, bo to on był na zdjeciu. A nie wysyłałam Ci też mikołajka? Bo nie pamiętam już...

Małgosiu, dzięki za rady. Musze tylko pomyśleć, jak wyściółkować ziemię, aby nie wysychała.
Ta roślinka, co od ciebie dostałam - była na zdjęciu
Czyli mam przegorzana ?

Pozdrawiam
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 14:40, 03 wrz 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Lubię ten kolor Pastelli
Leclerc tam dalej w Bałuty jeszcze, bliżej mnie chyba nie ma?
Tanio znaczy po wiela? (iryski by mnie interesowały)

dzięki

L. jest chyba tylko ten na Inflanckiej

szafirek paczka 10,29zł
narcyz paczka 5zł

Skąpana w słońcu 14:24, 03 wrz 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

Ślicznie Ewcia macham
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies