Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "W kolorze blue"

"W kolorze blue"

Ensata 16:42, 19 wrz 2015

jazzy napisał(a)
To pewnie jest Ensata Garden
https://www.pinterest.com/pin/408068416212694586/
Przepiekny, nie bez żalu porzuciłam irysy...ale cóż, albo rybki...
Ensata 16:44, 19 wrz 2015

Madzenka napisał(a)
Chyba sie nie chwaliłaś piwoniami wprost z Angli ? Bulterierze Bojam sie bulterów Ciebie sie tez bojam, bo jak wpadniesz z lopata to wszystko przekopiesz
Marzen, po słynnej inspiracji Toma, poczułam, ze bez nich moja oczkowa bedzie niekompletna. Siadam i szukam, nie ma, do producentów, tez juz nie ma, sprzedane. W koncu się wkurzyłam i kupiłam UK są, bedą w pazdzierniku
nawigatorka 17:06, 19 wrz 2015

No teraz to ja wszystko widze.wiecej takich perspektyw poprosze.ciesze sie ze o te fotki sie upomnialam.ale trzcinnika nie wypatrzylam gdzie ok?
Ensata 17:08, 19 wrz 2015

Asia, na koncu ogrodu przed magnolią, za judaszowcem, za dereniami. Na zdjeciach go wyba nie widać, cyknę jutro
waldek727 17:19, 19 wrz 2015

Ensata napisał(a)
Waldku, tym razem naprawdę doceniam finezję odpowiedzi. Wolę złośliwość od bylejakości

Gosiu.
Zapewniam Cię, że nie stać mnie ani na jedno, ani na drugie. Przyznaję się, że często używam aluzji i podtekstów, jednakże w takiej formie, aby nikogo nie skrzywdzić ani też nie urazić. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale jako człowieka który jest od dawna pasjonatem ogrodów źle mnie odczytujesz.

Zdaję sobie sprawę z tego, że nie pójdziesz w stronę ,,Ensata Gardens". Na ,,Ogrodowisku" jest niejako zaznaczony pewien styl ogrodów które dominują w naszych założeniach, są ze sobą spokrewnione i zawarte w pewnej zawężonej grupie roślin. Ja patrzę na ogrody również z nieco innej i szerszej perspektywy, dlatego na marginesie wspomniałem o ogrodach w których przy dużym akwenie wodnym w sezonie wiosenno letnim dominują wśród innej roślinności irysy. Ciekawie zaaranżowany ogród z tymi roślinami mógłby być perełką pośród innych tradycyjnych założeń.
Ensata 17:26, 19 wrz 2015

Waldku wez pod uwagę długosc kwitnienia irysów, by był efekt, muszą ich być łany. Pozniej niestety ozdobne nie są, ot królowa jednej nocy. Teraz mam ogród, który o każdej porze roku jest atrakcyjny. Do tego na mojej glebie, niestety ich uprawa, to walka z wiatrakami. Wszystkie rzadkie odmiany oddałam. Jestem na etapie, że maksimum zadowolenia, minimum pracy w ogrodzie. Kiedyś trzeba odpocząć, mieć czas na książkę, hamak, lampkę wina. Tego się trzymam. Nie zawsze można mieć wszystko co się chce
Kacha123 19:33, 19 wrz 2015

O kurczaki! Dałaś radę!!! Szalona kobieta! Rączki nie odpadły? Podziwiam
19:53, 19 wrz 2015
Ensata napisał(a)
Marzen, ja jak bullterier, jak ruszy, to nie odwołasz

.......... no i piwonie miss ameryka, oryginalne Angielki................Kiedyś trzeba odpocząć, mieć czas na książkę, hamak, lampkę wina.

zdjęć mało ...dużo za mało ...połać duża ...teraz w ramach relaksu będziesz fotki cykac i nam pokazywać ...szczegóły też...aż pojmiemy

angielska piwonia ...zaciekawiłaś mnie co ona za jedna?
Olili 19:56, 19 wrz 2015

Zdecydowanie za mało zdjęć! Ale doceniam,że już wyraźne są
Raju ile Ty w tym tygodniu zrobiłaś,szok,szok,szok. No i ekstra jest...zazdroszczę.
Kasya 21:21, 19 wrz 2015

za ogrom włożonej pracy nalezy ci sie