Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:21, 31 mar 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Hej Ewo!
Miło mi to słyszeć To co napisałam to informacje z sieci, wyczytane. Sama wcześniej nie miałam, w ogrodzie Babci czy Tesciowej czy sasiadow tez jej brak, wiec gdyby nie Ty nie mialabym o niej zadnych - poza sieciowymi - informacji! Dzieki wielkie! Ciesze sie w takim razie - bo jest szansa ze u mnie tez ładnie wyrosnie! Z 6 sadzonek tyyyyle? Niezle Zamierzam o nią dbać bo bardzo mi się podoba Najbardziej to że jest zimozielona i w marcu jak wszystko jest jeszcze szarobure to ona i bukszpany błyszczą

Krysiu - do zobaczenia dzisiaj!

Agatko - no pogoda nie rozpieszcza... dzisiaj padało pół nocy (dobrze dla posadzonych roślin), ale wieje bardzo od kilku dni (cisy wyginają się niemiłosiernie) i jest tylko 4 stopnie...

Zajrzałam wczoraj - groszek i bób pod włókniną zaczął wschodzić

Karola miałam runiankę w starym ogrodzie w cieniu. Nigdy nic z nią nie robiłam a mialam piękny runiankowy dywan. Teraz posadzilam w naslonecznionym miejscu i i podmarzła, licho wygląda, ale dam jej sznasę.
A obrazek inspirujacy do posadzenia runianki zwalił mnie z nóg i już mysle jakby takie cudo stworzyć
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:14, 31 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Marzenko, cisy są na niskie żywopłoty, bo nie śmiem ich nazwać po Danusiowemu ekrany
Krysiu dziękuję .

Tylko sadzić nie ma jak, bo wieje jakiś halny i do tego pada Masakra na dworze... A moje meble tarasowe nad ranem znów zrobiły sobie wycieczkę po ogrodzie, szyba ze stołu się zsunęła, na szczęście oparła się na ścianie i nie potłukła... Przewróciły 2 lampy ogrodowe i donicę z bukszpanem... Znów M. o 6 rano biegał i zbierał meble z całego ogrodu

U mnie to samo.... krzesla poszły na spacer po ogrodzie. Donice stoją w zaciszu od czwartku, bo nie zamierzam na nowo sadzić drzewek laurowych
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 08:10, 31 mar 2012

Do góry
Szałas synka rewelacyjny. Fajnie, że macie gdzie czas spędzać, dla zabawy i przyjemości.
Uwielbiam brzozy i w przeciwieństwie do większości osób, ktore na nie narzekają, że brudzą polecam!
A szopę zasłoń szybciutko polecanymi prze Agnieszkę tujami (tani i szybki efekt) lub świerkami serbskimi zawsze poelcanymi przez Danusie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:03, 31 mar 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Marzenko wyszło jak zawsze u Ciebie - miodzio
Dom z ogrodem stanowią jedność a gabiony od lat mnie kręcą

Dziękuję Lenko. Jeszcze chcialabym kiedyś ławki gabionowe ustawić.... Ale to pieśń przyszłości.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:02, 31 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Wichura dzisiaj straszna i pada co chwilę, aż się nie chce nosa z domu wystawiać Coś słabo czarowałyśmy

I co może mam dzisiaj dom sprzątać zamiast szaleć w ogrodzie??? Takie z nas czarownice jak z ....
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:00, 31 mar 2012

Do góry
Co do kasy na wykończenie nigdy nie jest jej wystarczająca ilość, nawet gdy ci sie wydaje, że pulę napełniłaś, za chwilę znów jest pusta....
Ogród z perspektywą na przyszłość 07:59, 31 mar 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Ale piekne kule bukszpanowe, chyba baaardzo na nie czekasz?
A czy ta drożka nie za długa? Będzie w lini prostej? A może ją trochę zagniesz, żeby nie było monotonnie?

Marzenko, czekam na kule i na wszystkie rośliny, które planuję. Budżet się strasznie kurczy przez nieprzewidziane wydatki i muszę szybko jechać po "towar" bo mąż już zaczyna kroić moje pomysły na teraz. Najważniejszy jest Cis Hicksi 100szt i rabaty na froncie domu (bukszpany,żurawki,runianka jap.,miskanty, kule bukszpanowe) .Planuję jeszcze zakup grabów na tyły. Reszta niestety musi poczekać na napełnienie puli ogrodowej. A ta ścieżka na zdjęciu to nie moja. To tylko zdjęcie kostki jaką będę miała.

Pola, witam i zapraszam częściej.

Moniko wiem, że to nie twoja droga tylko we wsi obok jaką masz odległość od furtki do drzwi wejściowych? U mnie jest 25 m dlatego L zrobiliśmy aby nie powstał pas startowy dla samolotów
Ogród Marty 07:44, 31 mar 2012

Do góry
Właśnie takie nożyce szpalerowe kupiłam u Danusi i obwódki tnie się nimi nadzwyczajnie. Teraz spróbuję kule....
Metamorfozy ogrodowe 07:39, 31 mar 2012

Do góry
Cudowna przemina . Chyba najbardziej lubię metamorfozy, wtedy nabieram sil do dalszej pracy. Po obejrzeniu takich zdjęć czlowiek wierzy, że można, tylko trzeba trochę pracy włożyć....
Ogródkowe perypetie:) 00:43, 31 mar 2012

Do góry
I jak sadzenie?
Ogród z perspektywą na przyszłość 00:40, 31 mar 2012

Do góry
Ale piekne kule bukszpanowe, chyba baaardzo na nie czekasz?
A czy ta drożka nie za długa? Będzie w lini prostej? A może ją trochę zagniesz, żeby nie było monotonnie?
Ogrodnik mimo woli 00:34, 31 mar 2012

Do góry
Spokojnie poczekamy do jutra. Najważniejsze, że spotkania się udaly i wrociłaś cała i zdrowa!
Ogród Marty 00:31, 31 mar 2012

Do góry
Marta napisał(a)

Obejrzalam Twoj wątek. Marta jak ci się te wszystkie rośliny rozrosna to będzie superowo.
Zdraź mi tajemnicę twoich idealnych kulek bukszpanowych, czym je tniesz, czy korzystasz z szablonu?

Dzięki za odwiedzinki. Nie korzystam z szablonu, tnę zwykłymi nożycami szpalerowymi, tak na oko wogule kocham ciąć

Gdybyś mogła zrobić zdjęcie nożyc byłabym wdzieczna, chyba ze takie jak w sklepie ogrodowiskowym?
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 23:48, 30 mar 2012

Do góry
I dopiero założyłaś wątek?
Ogrodnik mimo woli 23:42, 30 mar 2012

Do góry
Cieszę sie że wróciłaś. Tylko idź spać i nie siedź przed kompem.
Ogród Marty 23:40, 30 mar 2012

Do góry
Obejrzalam Twoj wątek. Marta jak ci się te wszystkie rośliny rozrosna to będzie superowo.
Zdraź mi tajemnicę twoich idealnych kulek bukszpanowych, czym je tniesz, czy korzystasz z szablonu?
Ogród zmyślony 23:34, 30 mar 2012

Do góry
Myszorek te osobodni mnie rozwaliły Chyba kolejna ekonomistka z zacięciem ogrodowym
Dawaj ten projekt bo jak nie to go z Joaśką wykradniemy!!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:30, 30 mar 2012

Do góry
Właśnie przez tę pogodę nic mi się nie chce robić. Na dodatek czuję, że mnie wczoraj przewiało, już mnie opryszczka zaatakowała a jak jutro poprawię to na święta mnie choróbsko rozłoży ...
Ogrodnik mimo woli 23:26, 30 mar 2012

Do góry
No to czekamy i M zazdraszczamy
Rododendronowy ogród. 23:26, 30 mar 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies