Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Ogród w skali mikro cz.II 18:57, 14 gru 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
A u mnie zaczęła się powoli świąteczna manufaktura .... Zabieram się za pierniki uwielbiam to grupowe malowanie , a potem oglądanie co też komu wyszło .. W ubiegłym roku hitem był pierniczek , który wykonał dla mnie eMuś mojej koleżanki..nota bene stateczny pan doktor ..

Zanim zobaczysz odpowiedz " czy masz ukończone 18 lat "??

Zrobiłam teź pierwszy wianek ,a w zasadzie wianko - świecznik .. Dla przyjaciela rodziny

Hejka, na pewno Tom bardzo się ucieszył. A Darek widzę, że podszedł do tematu pierników anatomicznie, jak to lekarz
Buzki, ja też działam wiankowo. Zapraszam tu i tam....
Pozdrawiam serdecznie
Ogród w skali mikro cz.II 18:57, 14 gru 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Ewelinko

To jest system oparty o budowę drzwi...moje drzwi nie mają górnej krawędzi gładkiej , tylko z takim występem..tak jak widać na zdjęciu i to o ten występ jest zahaczony sznurek od wianka...

Zobacz

Tak wianek wygląda od strony zewnętrznej..sznurki rozchodzą sie na boki a nie idą do góry...( wianek akurat wiosenny , ale to zdjęcia akurat udało mi się wyszperać )

A tak to wygląda od strony wnętrza domu....

Już wszystko jasne ????

Buziole , cieszę sie ,że mogłam pomóc

Super, wszystko jasne. Dziękuję! Nawet mam podobnie ułożone drzwi. Ale póki zrobiłam 2 wianki powieszone po 2 stronach drzwi

Wianuszek wiosenny już chyba kiedyś chwaliłam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:42, 14 gru 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Wianek z jodły kaukaskiej, zdjęcia nie oddadzą jego uroku

Noramlnie Twoje wianki wymiatają Jak udało Ci się zrobić takie zgrabniutkie? Na jakim podkładzie robiłeś? Słomianym? Czym mocowałeś gałązki? Mini szpikulcami metalowymi czy drutem owijałeś? Prześliczny
Ogródek Iwony 18:28, 14 gru 2014

Do góry
Tez widziałam wianek z owoców dzikiej róży. Bardzo ładny I też nie pamiętam, u kogo. Mira, ja w tym roku pierwszy raz plotłam wianki, z modrzewia nie. Skorupki z orzechów tez fajne by były.
Zostaniemy zbieraczami skarbów w przyszłym roku, hi, hi
Choinka Łukasza cudna. Jedna i druga - totalny odjazd.

Szyszki buczyny były zbierane jeszcze teraz, ale nie wszystkie się jeszcze otworzyły. Suszę na piecu w delikatnym ciepełku. W środek można wtedy wkleić czerwony koralik albo jakiś inny i fajnie to wygląda
Wcześniej przyniosłam z lasu zwykłe szyszki, były zamknięte, w ciepłym ładnie się pootwierały.

Ogródek Iwony 18:16, 14 gru 2014

Do góry
Jakie ładniutkie
A ja teraz pomyślałam o skorupkach od orzechów pistacjowych,zjadamy ich sporo i wyrzucałam za każdym razem..zamiast zbierać,wyszłoby duuuuużo wianków na podkładach słomianych,ech człek nie pomyśli a wyrzuci Trzeba zmienić tok myślenia i następnym razem zastanowić się zanim coś się wywali a nóz widelec przyda się
Nie wiem u kogo widziałam prześliczny wianek z owoców dzikiej róży,u mojej cioci całe rowy są porośnięte tymi różami,następnym razem skombinuję owocki A plotłaś wianek z gałązek modrzewia?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 17:55, 14 gru 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Powiesiałam juz twój mój piekny wianek . musze tylko jeszcze fotki cyknąć. ale juz cieszy nasze oczy Dziekuję

Cieszę się, że przetrwał do nowego sezonu Popełniłam następny w Twoich kolorach Pozdrawiam serdecznie
Ogródek Iwony 17:30, 14 gru 2014

Do góry
Mira napisał(a)
Sklejka na stroik dowieziona? Żonuś postarał się? Może też zrobię taki stroik jak u Łukasza Muszę poszukać w kartonach jakie dodatki jeszcze się znajdą Tyle fajnych inspiracji jest na forum,nic tylko się wzorować.Bardzo podoba mi się Łukaszowa choineczka z witek brzozowych,na drugi rok od wiosny każdą witeczkę schowam,potem jak znalazł na stożek świąteczny

Edytowałam bo zapomniałam dopisać,że bombki prześliczne,córcia na pewno bardzo się ucieszy

Sklejka dowieziona, nawet na 3 spody, tylko ozdoby się kończą. Dziś byliśmy po gałązki brzozy do stroika. Chciałam już sobie odpuścić, na srebrnej tacy fajnie wyglądają świece i bombki, ale jak się rzekło, to jutro będę działać. Boję się tylko, że nie wyjdzie mi
Dziś jeszcze muszę szybko zrobić dla mojej siostry wianek orzechowy, żeby M mógł rano zabrać, w tygodniu jej podrzuci. Dzieli nas 100 km niestety.
Choineczka też mi się u Łukasza podoba. Te gwiazdki dowiedziałąm się, że to są "szyszki" buczyny Latem trzeba zbierać dary naszej przyrody, łatwiej dekoracje wtedy zrobić Ile się człowiek tutaj uczy , niesamowite
Mirko, kiedy założysz swój wątek Pewnie masz już coś do pokazania ? Pozdrawiam
Ogródek Iwony 17:21, 14 gru 2014

Do góry
Mira, ja powiesiłam jeden wianek niedaleko furtki, właśnie ten z orzechów. Drugi wianek za sprawą mojego M zawisł wreszcie na drzwiach...
Uśmiałam się z twoich ptaszków

Ogródek Iwony 17:04, 14 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Na wianek będę mieć paczenie, hi, hi. Gdzieś na forum czytałam, ze styropianowe jabłuszka ptaszki oskubały, myśląc, że to prawdziwe

To moje jabłuszka "spryciule" tak opędzlowały Gdybyś widziała moją minę

Podpobają mi się wianki na furtkach.Widzę,że sporo osób z forum je w tym roku zawiesza.U nas pewnie wisiałby góra dobę ale muszę spróbować,może się uchowa
Wilcza Góra 15:57, 14 gru 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Wianek cudny, taki glamour - Anita jednak jest stworzona do ich robienia Na choinkę czekam

Dziękuję Sebek. Tak kończą absolwenci Akademii Ekonomicznej w Katowicach
Wilcza Góra 15:55, 14 gru 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
Mój świąteczny stół będzie w tym roku rozświetlony blaskiem różu, we wszystkich jego odcieniach. W połączeniu z czernią szklanego stołu, stonowany szarościami i metalicznymi dodatkami (wazon i świeczniki) wszystko prezentuje się bardzo elegancko...jestem zadowolona

Anita...powtórzę jeszcze raz...jestem wzruszona....

(na niektórych zdjęciach wianek odbija się właśnie w metalowym wazonie
żeby znów nie było, że jakieś lustra stawiam i w iluzjonistkę się bawię )

Ewo, jesteś kochana Przepięknie wydobyłaś urodę tego stroika. Bardzo dziękuję. Bardzo, baaardzo się cieszę, że Ci się tak podoba. Też jestem wzruszona tyloma ciepłymi słowami pod moim adresem.
Buziaki♥
A miało być tak pięknie.... 12:47, 14 gru 2014

Do góry
Też ozdób ni ma ???... Noo fieszzz Reniu..... chociaż wianek od Małej Mi byś pokazała z bliska

Buziole
Wilcza Góra 12:42, 14 gru 2014

Do góry
Wianek do zjedzenia A wilczek na drugie Buziaki
Ogródek Iwony 12:42, 14 gru 2014

Do góry
Viola napisał(a)
Ta biała kompozycja jest rewelacyjna Białe bombki z tasiemki są cudne; jak dokładnie wykonane, czyściutkie; używałaś kleju? Czy tylko szpileczki? Wianek orzechowy też świetny, uważaj, żeby go jakieś większe ptaszki nie rozparcelowały

Violu, cieszę się, że się podobają. I jak szybko się je robi 10 minut nawijanie jednej bombki mi zajęło. Pomyśleć, że w zeszłym roku cekinki wyklejałam kilka godzin
Klejem smarowałam tylko punktowo na początku pracy, potem w ruch szły szpileczki. One nie są widoczne, bo przykrywałam następnym nawinięciem. Na koniec odrobina kleju typu wikol i dwie szpileczki. Na to potem kokardkę i zawieszkę przyklejałam klejem na gorąco
Na wianek będę mieć paczenie, hi, hi. Gdzieś na forum czytałam, ze styropianowe jabłuszka ptaszki oskubały, myśląc, że to prawdziwe
Ogródek Iwony 12:37, 14 gru 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Niesamowite wyszły Ci bombki i wianek z orzecha. Podziwiam ciepliwość i talent !

Madżenko, dziękuję ci bardzo. Jesteś po szefowej drugim autorytetem na forum (oprócz kilku jeszcze doświadczonych ogrodowo osób - nie ujmując im niczego ) i twoje uznanie wiele znaczy I zawitałaś w moje progi, miło mi
Wczoraj córcia zamówiła u mnie czerwone. A że czasu miałam niewiele, to robiłam jej na poczekaniu te czerwoności, zdążyłam tylko pstryknąć fotki i pojechały sobie.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:24, 14 gru 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Sebek wiankowanie dopiero pod koniec tygodnia, teraz tylko jakieś erzatze wiszą. Ale ja w tym roku idę w naturalnosć w wiankach... Na stół będzie cis z ze świecami oszroniony sztucznym śniegiem... Przygotuję na dzień przed Wigilią aby nie usechl. Na drzwiach bez kokard i bombek - tylko liście ostrokrzewu ze sztucznymi czerwonymi owocami ale to dopiero next weekend.
Na gabionie wisi wianek świerkowy z czerowną kokarda.... I nic absolutńie nic więcej w tym roku nie bedzie. W tym roku dekoruję dom papierowymi ozdobami - gwiazdy, gwiazdki, honeycomb, też next weekend i choinka też za tydzień...

Noo tak .. U Madzenki to wszytsko idealnie rozplanowane .. Ucz się gierczuś ucz

Ale w sumie się cieszę , że koncepcja sie zmieniła na bombkową , bo baardzo lubię bombki

Buziole
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:22, 14 gru 2014

Do góry
Wianek z jodły kaukaskiej, zdjęcia nie oddadzą jego uroku

Ogród w skali mikro cz.II 12:03, 14 gru 2014

Do góry
A u mnie zaczęła się powoli świąteczna manufaktura .... Zabieram się za pierniki uwielbiam to grupowe malowanie , a potem oglądanie co też komu wyszło .. W ubiegłym roku hitem był pierniczek , który wykonał dla mnie eMuś mojej koleżanki..nota bene stateczny pan doktor ..

Zanim zobaczysz odpowiedz " czy masz ukończone 18 lat "??

Zrobiłam teź pierwszy wianek ,a w zasadzie wianko - świecznik .. Dla przyjaciela rodziny

Ogród w skali mikro cz.II 11:47, 14 gru 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

I ja zainteresowana tym systmem jestem baaaardzo! bo nie mam jak zawiesić wianka bo nie mam jak, a tu taka szansa. Powiedz jak toto się trzyma. Ja mam drzwi zatrzaskiwane i jedynie po zewnętrznej stronie mam uchwyt, no ale na nim wianka nie zawieszę. Powiedz co i jak ładnie prosim

Ewelinko

To jest system oparty o budowę drzwi...moje drzwi nie mają górnej krawędzi gładkiej , tylko z takim występem..tak jak widać na zdjęciu i to o ten występ jest zahaczony sznurek od wianka...

Zobacz

Tak wianek wygląda od strony zewnętrznej..sznurki rozchodzą sie na boki a nie idą do góry...( wianek akurat wiosenny , ale to zdjęcia akurat udało mi się wyszperać )

A tak to wygląda od strony wnętrza domu....

Już wszystko jasne ????

Buziole , cieszę sie ,że mogłam pomóc
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:49, 14 gru 2014

Do góry
Łukasz, Twoje stroiki są przepiękne. Mam nadzieję, że i u mnie niebawem stanie brzozowa choinka. Zainspirowani Twoją choineczką jedziemy po brzozowe gałązki. I ten ostatni stroik + rewelacja, i wianek rustykalny ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies