Violu, cieszę się, że się podobają. I jak szybko się je robi 10 minut nawijanie jednej bombki mi zajęło. Pomyśleć, że w zeszłym roku cekinki wyklejałam kilka godzin
Klejem smarowałam tylko punktowo na początku pracy, potem w ruch szły szpileczki. One nie są widoczne, bo przykrywałam następnym nawinięciem. Na koniec odrobina kleju typu wikol i dwie szpileczki. Na to potem kokardkę i zawieszkę przyklejałam klejem na gorąco
Na wianek będę mieć paczenie, hi, hi. Gdzieś na forum czytałam, ze styropianowe jabłuszka ptaszki oskubały, myśląc, że to prawdziwe
Madżenko, dziękuję ci bardzo. Jesteś po szefowej drugim autorytetem na forum (oprócz kilku jeszcze doświadczonych ogrodowo osób - nie ujmując im niczego ) i twoje uznanie wiele znaczy I zawitałaś w moje progi, miło mi
Wczoraj córcia zamówiła u mnie czerwone. A że czasu miałam niewiele, to robiłam jej na poczekaniu te czerwoności, zdążyłam tylko pstryknąć fotki i pojechały sobie.
A u mnie zaczęła się powoli świąteczna manufaktura .... Zabieram się za pierniki uwielbiam to grupowe malowanie , a potem oglądanie co też komu wyszło .. W ubiegłym roku hitem był pierniczek , który wykonał dla mnie eMuś mojej koleżanki..nota bene stateczny pan doktor ..
Zanim zobaczysz odpowiedz " czy masz ukończone 18 lat "??
Zrobiłam teź pierwszy wianek ,a w zasadzie wianko - świecznik .. Dla przyjaciela rodziny
To jest system oparty o budowę drzwi...moje drzwi nie mają górnej krawędzi gładkiej , tylko z takim występem..tak jak widać na zdjęciu i to o ten występ jest zahaczony sznurek od wianka...
Zobacz
Tak wianek wygląda od strony zewnętrznej..sznurki rozchodzą sie na boki a nie idą do góry...( wianek akurat wiosenny , ale to zdjęcia akurat udało mi się wyszperać )
A tak to wygląda od strony wnętrza domu....
Już wszystko jasne ????
Łukasz, Twoje stroiki są przepiękne. Mam nadzieję, że i u mnie niebawem stanie brzozowa choinka. Zainspirowani Twoją choineczką jedziemy po brzozowe gałązki. I ten ostatni stroik + rewelacja, i wianek rustykalny ...
Sebek wiankowanie dopiero pod koniec tygodnia, teraz tylko jakieś erzatze wiszą. Ale ja w tym roku idę w naturalnosć w wiankach... Na stół będzie cis z ze świecami oszroniony sztucznym śniegiem... Przygotuję na dzień przed Wigilią aby nie usechl. Na drzwiach bez kokard i bombek - tylko liście ostrokrzewu ze sztucznymi czerwonymi owocami ale to dopiero next weekend.
Na gabionie wisi wianek świerkowy z czerowną kokarda.... I nic absolutńie nic więcej w tym roku nie bedzie. W tym roku dekoruję dom papierowymi ozdobami - gwiazdy, gwiazdki, honeycomb, też next weekend i choinka też za tydzień...
Dziewczyny!
Nie wiem czy jednak w tym roku wianek zrobię.....wasze takie ładne.....może w przyszłym roku.... Teraz jescze kiermasz świąteczny w szkole, przygotowania do świąt.....nie dam rady......
Pozdrówka dla wszystkich zaglądających
P.s. Na razie wymyśliłam i zrobiłam dekoracje na stół- lampiony na wigilijna kolację
wianek rozłożył mnie na łopatki !!!
nawet łezkę uroniłam jak go zobaczyłam
a sweterek...
...sweterek, kiedy go zobaczyłam, to myślałam czy przypadkiem całej produkcji nie trzeba wykupić...bo komu bardziej taki Wilczek na przodzie pasuje, no komu ???