Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 12:34, 14 gru 2014

zabaewa napisał(a)
Przecudne robisz te ozdoby. A wianki to już superaśne są. Ja nke mam veny do takich robótek a i czasu mi brakuje... A jak mam chwilę to wolę porzeźbić fotki w photoshopke albo pobiegać z aparatem. Ozdoby pewnie będziemy robić przed wigilią razem z ubieraniem choinki.

Ewo, ty tak pięknie rzeźbisz zdjęcia, że lepiej na to poświęcić czas. Wianki każdy potrafi, takich fotek, jak ty obrabiasz - już nie
Ja ozdoby robię szybciej, bo potem w pracach kuchennych się nie wyrabiam Z wiekiem czas mi się jakoś kurczy.
Iwk4 12:37, 14 gru 2014

Marzena2007 napisał(a)
Niesamowite wyszły Ci bombki i wianek z orzecha. Podziwiam ciepliwość i talent !

Madżenko, dziękuję ci bardzo. Jesteś po szefowej drugim autorytetem na forum (oprócz kilku jeszcze doświadczonych ogrodowo osób - nie ujmując im niczego ) i twoje uznanie wiele znaczy I zawitałaś w moje progi, miło mi
Wczoraj córcia zamówiła u mnie czerwone. A że czasu miałam niewiele, to robiłam jej na poczekaniu te czerwoności, zdążyłam tylko pstryknąć fotki i pojechały sobie.
Iwk4 12:42, 14 gru 2014

Viola napisał(a)
Ta biała kompozycja jest rewelacyjna Białe bombki z tasiemki są cudne; jak dokładnie wykonane, czyściutkie; używałaś kleju? Czy tylko szpileczki? Wianek orzechowy też świetny, uważaj, żeby go jakieś większe ptaszki nie rozparcelowały

Violu, cieszę się, że się podobają. I jak szybko się je robi 10 minut nawijanie jednej bombki mi zajęło. Pomyśleć, że w zeszłym roku cekinki wyklejałam kilka godzin
Klejem smarowałam tylko punktowo na początku pracy, potem w ruch szły szpileczki. One nie są widoczne, bo przykrywałam następnym nawinięciem. Na koniec odrobina kleju typu wikol i dwie szpileczki. Na to potem kokardkę i zawieszkę przyklejałam klejem na gorąco
Na wianek będę mieć paczenie, hi, hi. Gdzieś na forum czytałam, ze styropianowe jabłuszka ptaszki oskubały, myśląc, że to prawdziwe
Iwk4 12:45, 14 gru 2014

yolka napisał(a)
Białe bombki rewelacyjne, oczy mi wyskoczyły z orbit, gdyby nie sprężynki spadłyby na podłogę Wiianek orzechowy też bardzo ładny. Gdzie mogę znaleźć instrukcje wykonania białych bombek

Jolu, mam nadzieję, że oczka wróciły na miejsce. Inaczej kłopot byś miała.
Jutro dla ciebie poszukam instrukcję robienia bombek, a jak nie znajdę, to obfocę etapami robótkę Dziś e-Muś w domu i niedziela, więc wpadłam na chwilkę
Iwk4 12:46, 14 gru 2014

Dorota123 napisał(a)
Banieczki białe bardzo przypadły mi do gustu i też pomyślałam o wstawce srebrnej na świeczki (z wstążki lub sznureczka). Czekam na efekt końcowy

Dorotko, świeczki dostały już srebrną wstążeczkę, tylko nad stroikiem do nich jeszcze kombinuję Na razie stoją na srebrnej tacy z bombkami i muszę przyznać, ze bardzo to gustowne
Iwk4 13:12, 14 gru 2014

Sebek napisał(a)
Te święta będą u Ciebie magiczne, prześliczne dekoracje Ja też intensywnie nad nimi działam, ale na razie chwila dla ogrodowiska

Sebek, dziękuję za aprobatę Twoje dekoracje (śliczne) oglądałam wczoraj

Jestem trochę niekonsekwentna. Uparłam się na srebro i biel, ale synek koniecznie chce trochę czerwieni, jak to dziecko. Do tego jeszcze zielone ściany w salonie. Nic, tylko szkocką kratkę dać ( dopiero latem przemalowanie w odcieniach szarości - 7 metrów w salonie w najwyższym punkcie i akrobacje na schodach).
Tak więc nie do końca będzie tak, jakbym chciała, ale małymi kroczkami ... trzeba czekać na zmiany i swoje robić dalej.
Iwk4 13:22, 14 gru 2014

Mira napisał(a)
Dekoracje bardzo urocze.Wielkie brawa za wianki,wyszły bardzo ładne tym bardziej,że plotłaś je po raz pierwszy.A ja tyle winobluszczu i gałązek brzozy wrzuciałam do pieca,następnym razem będę mądrzejsza.Co rok robię z gałązek iglastych a tu na forum tyle inspiracji by robić je nie tylko z zimozielonych.
A jak karmniki? Poczynione już?
Lubię do Ciebie zaglądać bo tyle się tutaj dzieje
Pozdrawiam cieplutko

Mirko, dziękuję ci
Żebyś wiedziała, ile ja winobluszczu zniszczyłam. Na kompost nie wyrzucałam, bo by się panoszył, sam przecież korzenie wypuszcza A teraz sama miałam problem, skąd wziąć. Jak pociągnęłam jedną gałązkę, ze ściany zsunął się cały kopiec. Potem zrobiłam wianki, myśląc, że ich za dużo będzie. Pomyliłam się, moja siostra jeszcze chce i córcia zamówiła ... Na drugi rok latem już o tym będę myśleć. Człowiek uczy się całe życie.
Karmniki jeszcze nie dojechały, e-Muś nie zdążył. Były ważniejsze sprawy zawodowe, więc czekają w częściach, ale obiecał, że na drugą sobotę przywiezie.
Mirko, to co piszesz jest bardzo miłe, cieszę się że do mnie zaglądasz. Pozdrawiam.
Iwk4 13:24, 14 gru 2014

gardney napisał(a)
Iwonko przepiękne dekoracje, mogę zgapić orzechowy?

Magda, ja zgapiłam od Ewy z kopać, grabić, ... Myślę, ze się Ewa nie pogniewa, jak więcej osób taki będzie miało. Korzystaj z pomysłów, po to jest przecież to forum. Pozdrawiam.
Iwk4 13:25, 14 gru 2014

ryska napisał(a)
Iwonko bardzo mądra z Ciebie osoba, aż ściska w gardle jak czytam o relacjach w Twojej rodzinie Wianki i bombki piękne. Buziaki

Reniu, dziękuję. Mądrości najlepiej uczy życie i własne doświadczenie Też pzesylam buziaki
Viola 14:04, 14 gru 2014

Iwonko, wróciłam parę stronę do dyskusji o dzieciach. Widzisz, mądrze bardzo piszesz, jak to los czasami za nas decyzję podejmuję i chyba wie lepiej co robi. Ja mam wrażenie , że cała moja mądrość życiowa w niektórych sytuacjach na nic się nie zdaje. A dzieci to skarb - szkoda, że jak jesteśmy młodzi i zwykle umęczeni pieluchami i innymi obowiązkami o starszym wieku nie myślimy. A jak już jesteśmy starsi, to na niektóre rzeczy za późno. U Ciebie fajnie się ułożyło i fajnie o tym piszesz Pozdrawiam cieplutko