Witam
Nazywam się Marek, o ogrodnictwie nie mam wogóle pojęcia
W marcu tego roku zakupiłem 6 sztuk bluszczu hetera helix bo chciałem obsadzić płot. Wszystko ładnie, rośnie dość szybko ale jedna rośliny po prostu uschła. I nie wiem czy to spowodowane upałami, ale przecież inne też były w słońcu?
A jak z nawożeniem? Bo używałem tylko samej wody, a w sklepach nie znalazłem nic na pnącza i bluszcze.
Piękne zdjęcie do twarzy jej we wrzosach
Mira a weź mi też coś poradź proszę. Widzisz od wiosny ten kąt mnie męczy, teraz ta studnia... Jak Ty to widzisz? Wywalić wszystko i zasiać trawę? Po prostu.
Witaj Violinek Pięknego Masz niwaka Ja jestem laikiem - ciężko mi coś doradzić - zaglądam i czekam na odzew Naszej Szefowej Danusiu - mam cichutką nadzieję że zajrzy i mądre rady Ci udzieli.
Pozdrawiam.
Dzięki Irenko tak się bawię teraz więcej w domu muszę siedzieć wiesz nie chce mi się ta fotka przekręcić na prosto ...no to masz wesoło super widzę że nadal wszystko u Ciebie oko kwitnieniem cieszy ja dziś przyuważyłam pigwowiec będzie kwitł drugi raz
O to i uciebie juz "zakitkowane" trawki są...slicznie z różami wyglądają
Robotę przy utwardzaniu i przygotowaniu podłoża miałąs duża ale efekt bedzie na pewno że hej. U mnie też by sie przydało zerwac cała starą darn, odchwascic, wyrównac i załozych nowe ścieżki i nowe trawniki....ale kto mi to zrobi, ja sama nie dam rady a firma zewnętrzna...to ile kasy