Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 14:26, 18 wrz 2015

jankosia napisał(a)
Dwudziesta druga wybiła to zjawiam się na wieczorne ciasteczko a tu róże i rozplenice Dzisiaj był taki piękny dzień, poogródkowałaś trochę?Wszyscy ryli w ziemi a ja z migreną ległam do wyra :'(

Kawką służę....ciasteczek nie mam, z premedytacja nie kupuję slodyczy co by doooopa jeszcze większa nie była.. choc i tak już mała nie jest
ogrodzie ryłam, bo wróciłam po pracy po 18...wiec jak byłam gotowa do pracy w ogrodzie to juz był zmierzch i komary żarły okropnie.......szkoda pogody ale może jeszcze będzie jakis ładny i słoneczny dzien to nadrobie
Migreny współczuję....ja nie miewam na szczęście, ale moja koleżanka którą często trapią bóle migrenowe zawsze mówi tak : "dała mi Bozia hrabiowską czy wielkopańską chorobę tylko mi kurczę zapomniała do niej majątku dołozyc..."
Margarete 14:30, 18 wrz 2015

lojalna_ napisał(a)

Dzieki bardzo )) pytałam jeszcze czy masz ja na sloncu caly dzien?

Tak,słonca ma duzo - z samego rana nie ma słonca ale potem jest do wieczora bo posadziłam mojego Leosia na najbardziej słonecznej i najcieplejszej z moich rabat, południe i południowy zachód a od pólnocy za rabatą jest fragment trawnika a za nim szczytowa ściana domu, która w upały nagrzewa sie i stanowi taki piecyk bo potem oddaje długo to ciepło.
Margarete 14:32, 18 wrz 2015

Viola napisał(a)

A ja właśnie kocham Leonardo za te różowe majtki Pięknie u Ciebie kwitnie

Witaj Violu!
Też go lubię, juz sie powolutku oswoiłam z tym odcieniem różu, do tego stopnia że nawet tulipany na przyszły rok kupiłam w wiekszości w podobnym odcieniu
Margarete 14:38, 18 wrz 2015

Kasik napisał(a)
Piękny ten Twój Busz trawki jak wszędzie robią swoje. Jedyne co tak naprawdę lubię w jesiennych ogrodach, to właśnie ich spektakl. Kolory przypominają o przemijaniu, dlatego choć ładne to mnie nie cieszą, no ale trawy uwielbiam.
Leonardo jest przecudny- właśnie w tym roku znalazł się i u mnie. Liczę na niego

A hortkami się nie przejmuj. One maja to do siebie, ze z roku na rok są ładniejsze. W tym roku dostały wszędzie- przecież one lubią mieć wodę, a jej było jak na lekarstwo. No i to palące słońce. U mnie też jest wiele po przypalanych i takich które nie osiągnęły szczytu swoich możliwości.

Pięknie u Ciebie Małgoniu- Buziaczki

O Kasiu ! Witaj !
Loanrdo dostał do towarzystwa na rabacie obok własnie Queen Of Sweden która mi kupilaś, i ona zakwitła wtedy 2-3 kwitami od razu po posadzeniu a teraz zbiera sie do powtarzania kwitnienia. Obfoce i pokaże ci jak zakwitnie ponownie.

Hortkom juz darowałam i bede czekac na kwitnienie za rok.
Dzieki za komplementy
Pozdrawiam
Margarete 14:41, 18 wrz 2015

ren133 napisał(a)

Małgosiu Mam już tego niższego miscanta u siebie ... ale jeszcze mogę wymienić na gracki Jak myślisz zaryzykować?

Coś ty nie wymieniaj już - zostaw te które masz , bedziesz miala coś innego, odmiennego - wszyscy na O albo większośc ma gracki albo ML albo inne popularne odmiany miskantów a twoich nie widziałam u nikogo
Margarete 14:43, 18 wrz 2015

ren133 napisał(a)

Ooo jak mi się podoba ta róża Śliczna jest

To Leonardo da vinci a jest jeszcze jego wersja bardziej maliowo-czerwona o nazwie Red Leonardo
Fajna i zdrowa róza, pisałam wyżej o jej zaletach.
ren133 14:57, 18 wrz 2015

Margarete napisał(a)

Kawką służę....ciasteczek nie mam, z premedytacja nie kupuję slodyczy co by doooopa jeszcze większa nie była.. choc i tak już mała nie jest
ogrodzie ryłam, bo wróciłam po pracy po 18...wiec jak byłam gotowa do pracy w ogrodzie to juz był zmierzch i komary żarły okropnie.......szkoda pogody ale może jeszcze będzie jakis ładny i słoneczny dzien to nadrobie
Migreny współczuję....ja nie miewam na szczęście, ale moja koleżanka którą często trapią bóle migrenowe zawsze mówi tak : "dała mi Bozia hrabiowską czy wielkopańską chorobę tylko mi kurczę zapomniała do niej majątku dołozyc..."

Jak ja lubię słuchać tych Twoich opowieści
ren133 15:08, 18 wrz 2015

Margarete napisał(a)

Coś ty nie wymieniaj już - zostaw te które masz , bedziesz miala coś innego, odmiennego - wszyscy na O albo większośc ma gracki albo ML albo inne popularne odmiany miskantów a twoich nie widziałam u nikogo

A ja już widziałam ... u Przemka (wątek "Życie w wiejskim ogrodzie") i je dziś wsadzę
Pozwolę sobie wkleić ...

I buziaki week-endowe przesyłam
Margarete 16:01, 18 wrz 2015

ren133 napisał(a)

Jak ja lubię słuchać tych Twoich opowieści

Margarete 16:02, 18 wrz 2015

ren133 napisał(a)

A ja już widziałam ... u Przemka (wątek "Życie w wiejskim ogrodzie") i je dziś wsadzę
Pozwolę sobie wkleić ...

I buziaki week-endowe przesyłam

Ja u ciebie a ty u mnie
U tego Przemka tez byłam...ładny ma ogród i tyle donicowych inspiracji...
Wzajemnie udanego wekendu