Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:23, 31 sie 2015

Do góry
Jeżówki- jedyne które są dość mocno rozwinięte, pozostałe jeszcze małe.

i jeszcze

Lawenda oszalała- nie daje się ściąć -cały czas masa bzyczków

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:21, 31 sie 2015

Do góry
Budleja w dalszym ciągu kwitnie

Ogródek Iwony 22:19, 31 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Do wszystkich zaglądających macham zbiorowo łapką

Odmachuje, pięknie tam masz
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:19, 31 sie 2015

Do góry
Różano-lawendowo

Hortensjada 22:17, 31 sie 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
Pięknie u Ciebie, jak zawsze Bożenko czy masz nawadnianie trawnika bo nie widać po nim śladu suszy i upałów Napisz proszę jak radzisz sobie z opuchlakami bo widziałam wygryzienia na liściach.?

Dziękuję
Nie mam nawadniania, trawnik podlewam wężem 2x w tygodniu ( ten na zewnątrz zostawiłam naturze), oczywiście też mam plamy ale wystarczy niewielki deszcz jak ostatnio i szybko się regeneruje ( jest to zwykła mieszanka traw kupowana w dużych workach), zielony kolor zawdzięcza przede wszystkim nawozowi z więszką ilością żelaza, który 1x/rok jej serwuję mniej więcej o tej porze, wiosną zasilam też raz jakimkolwiek nawozem długodziałającym.
A co do opuchlaków to rzeczywiście listki mam w falbanki, właściwie upodobały sobie tylko hortensje, najbardziej poszarpana jest White Diamonds
Chyba zdecyduję się na nicienie

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:17, 31 sie 2015

Do góry
GREAT STAR - jeszcze młodziutka - sadzona w tamtym roku

na trawę nie patrzymy Dalszy plan- to limki

Ogród u stóp klasztoru cz. II 22:14, 31 sie 2015

Do góry
U Tomka głowa kręciła się w koło osi i o mało mi z zawiasów nie wypadła.
Ogród tworzony z wielkim rozmachem bo i teren zobowiązuje ,wgłębniki , wzniesienia, skarpy . Jest tu wszystko czego dusza zapragnie .To tu parę lat temu zakochałam się w trawach.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:14, 31 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Masz rację Kasiu, tego nie idzie wytępić, chyba wypada się polubić
Sadź kolumnowy, bo fajny i szybko rośnie; mój ma w tym roku 4 lata, sadzony jak miał 60cm, więc szybko urósł, u mnie on jest mało wymagającyw tej chwili te 3m ma na pewno

Werbena niezmiennie mnie zachwyca...ale Twoja to już ze swoją urodą przesadziła...w dodatku pięknie stoi i nic, a nic się nie pokłada

...dzisiaj walczyłam ze szczawikiem, badziewie strzela tymi nasionami i wszędzie się wciśnie....u sąsiadki pomogło, dam znać jak u mnie pomoże
Podwórkowa rehabilitacja 22:12, 31 sie 2015

Do góry
Babeczki-niezły ubaw z tymi babeczkami
W imieniu żaby lub żaba dziękuję
Pozdrawiam i macham werbeną
W kamiennym kręgu od początku 22:12, 31 sie 2015

Do góry
W podziękowaniu, za miłe odwiedzinki zostawiam Wam wczorajszy księżyc

Rododendronowy ogród II. 22:11, 31 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
U mnie też susza, a na północy. A dziś ukrop, ze z ogrodu buchało gorącem. Czekam, aż się ochłodzi, aby roślinki podlać. Trawnik jakiś czas temu sobie darowałam.
Taka susza nie cieszy. Za to ptaszki zaczęły się zbierać przy wodzie. U mnie wróbelki chyba ...
U ciebie piękne te wodopoje dla ptaszków.
Pozdrawiam Bogdziu

Trawnik na poczatku podlewałam ale jak mimo to wysechł to przestałam, nie wiem czy odżyje raczej wątpię bo od bardzo dawna nie dostał ani kropli wody. Kto nowy posieje tez nie wiem bo my juz nie tacy sami jak wtedy gdy ogród robiliśmy.Jak mowa o wodopojach to jeszcze w rzymskim garnku też lubią sie kąpac.

Dawniej stawiałam równiez duże podstawki spod doniczek i też je uwielbialy.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:08, 31 sie 2015

Do góry
Kilka obrazków z mojego ogrodu. Wprawdzie jest troszkę monotematyczny , ale i tak go lubię

Mój Phantom- nie zawodzi, choć w tym roku szybko się przebarwia

Tu jest jego starszy egzemplarz, ale na innym stanowisku i myślę, że jest drobniejszy w kwiatostanach i ciut delikatniejszy. To ten na środku - nad jeżówką.

Hortensjada 22:04, 31 sie 2015

Do góry
iwoncia napisał(a)
Witaj
mam pytanie kupiłam w tym roku hortensję grandiflora i limelight obie posadzone były na słonecznym stanowisku w ziemi gliniastej i niestety ale ta pierwsza z tygodnia na tydzień robiła się coraz gorsza a limelihg jest piękna. Przesadziłam grandiflorę wstawię zdjęcia dorać co jej może być??

Rzeczywiście trochę marnie wygladają, ale jeśli choć trochę listki ma zielone to przeżyje, najważniejsze, żebyś je dobrze nawadniała, wiosną krótko przytniesz i będzie pięknie
A to moja, jest to moja najstarsza hortensja, wchodzi w kwitnienie dość późno, niestety ma skłonność do przewieszania w miarę rozwoju kwiatów. (Oczywiście obejrzałam Twoją posiadłość i naprawdę masz gdzie zaszaleć)

Grandiflora
Rododendronowy ogród II. 21:58, 31 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Śiwten ujęcia ptakó, nieustannie podziwiam cię za te zdjęcia
Bożenko, no jak to podpadłam przecież masz około 80 róż, jak dobrze pamiętam, same piękności i kwitną cudownie, więc jak tu wierzyć w brak miłości

Wyobraź sobie, zaczynają mi rodki kwitnąć, zmartwiona jestem, no bo na wiosnę nici z kwiatów, u siebie pokazałam fotki.

Mam róże ale chyba juz niedługo. Nie przekonam sie do nich. Wczoraj tak mi kwitła a dzis wszystko zwiędniete.

Rodkami się nie przejmuj to tylko CW, u niego to normalne.
Makowo na Kociewiu 21:53, 31 sie 2015

Do góry
Dobranoc
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:50, 31 sie 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Łan perowskiej to już nie marzenia

Ewka bo i po co nam w życiu te marzenia przecież po to żeby je spełniać
Grubej dyni zmagania z naturą 21:50, 31 sie 2015

Do góry
I jeszcze na koniec ławeczka... ufff... kto dotarł do tego momentu może odpocząć i to by było na tyle.

Moja "przyziemna" :) pasja 21:50, 31 sie 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
W tym roku rozplenice mam ładne tylko na nowej rabacie, bo tam popołudniu jest już półcień...

Muszę kupić tą rozplenice,ładna jest co to masz za hortensje z tyłu?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies