Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W Kruklandii 21:29, 27 sie 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
I przeniesione!

Widać werbeny???

Ten żywopłocik wcześniej tu był ???
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:27, 27 sie 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

Może za często nawozisz, powinno się nawozić co 2- 3 tygodnie, no i miejsce musi być osłonięte od wiatrów w słońcu lub półcieniu, a podłoże dostatecznie wilgotne

chyba nawozilam raz w tyg
mam ja w duzej donicy z kratka stoi w wewnetrznym roku tarasu, miejsce najbardziej zaciszne jakie mam
slonce od rana do 14
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:23, 27 sie 2015

Do góry
Limki w rozkwicie ale vanilki powoli kończą żywot

A jeszcze niedawno było tak, fajnie widać różnicę między okresem kwitnienia limelight i vanila fraise

I pozostałe
Małe ciche... 21:20, 27 sie 2015

Do góry
Skula chyba czytasz w moich myślach . Projektuję, rysuję, rozmyślam, załamuję się, za chwilę jestem gotowa do działania - no jak to kobieta
tak póki co wyglądają moje projekty.

Po prawej stronie (na zdjęciu w zacienionym miejscu) chciałabym zrobić różaną rabatę. Mam tam posadzone przy pergoli 3 róże pnące z powojnikami, hortensję i dwa winogrona pomiędzy którymi ma być pergola z ławeczką w środku. W ciągu dnia jest tam wystarczająco dużo słońca,
Z kolei po prawej stronie, w rogu działki, chciałam zrobić rabatę z żurawkami albo sezonowe cebulki tulipanów i innych wiosennych kwiatów
Makowo na Kociewiu 21:11, 27 sie 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

co mu zrobilas ?
Małe ciche... 21:11, 27 sie 2015

Do góry
kaktusowe napisał(a)

wrzosowisko rośnie od jakiś 2-3 tygodni, dowiedziałam się już, że folia to zły pomysł i chyba faktycznie z niej zrezygnuję.

witaj serdecznie
piękne pole....do popisu !
coś wspaniałego można stworzyć , tylko moim zdaniem bez planu się nie obejdzie
trzeba dobrze się przygotować , narysować , wybrać rośliny , podzielić na etapy i od wiosny realizować
chociaż nasadzenia jakiegoś tła czy szkieletu rabat można już jesienią sadzić

a "szmatę" wywal -wyściółkuj rabatę korą na kilka cm i chwasty nie będą rosły i wrzosy będą Ci wdzięczne

pozdrawiam i będę wpadał
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:08, 27 sie 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
Rozplenice z rozchodnikami za Baronami w te i wewte

robi wrażenie
przed świerkami to Kratery ?
Moja bajka 21:06, 27 sie 2015

Do góry
Kalina koralowa wylądowała blisko róż. Wiem, wiem, mało tam miejsca, ale zamierzam prowadzić ją w formie malutkiego drzewka.

różyczka od Zawitki super się przyjęła i wygląda na to, że ma się dobrze

a tu widać moje świeżo posadzone Red Baron. Te kamienie obok są do wywalenia.
Ogródek Iwony 21:06, 27 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
z hortkami to tak chyba jest w pierwszym roku, moje mizeroty - ale jeśli w przyszłym się tak ładnie zrehabilitują jak Twoje Vanilki, to chyba w końcu się polubimy, na razie bardzo mnie rozczarowują.

Naszukałam się zdjęć z ogrodu Ewy, aby mieć okazję zobaczyć, jak na przestrzeni lat rosną hortensje:
Limki 2011
2013 - prawie 2 metry wysokości
A w tym roku jest tak:

-tylko trzy sztuki, jeśli się nie mylę
Niestety, kiepskim telefonem, więc kolory limonkowe Aparatu wtedy nie miałam

Ciekawe, gdzie Ewa się podziewa
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:02, 27 sie 2015

Do góry
Bergenie pod Limkami w trakcie sadzenia

A jeszcze tyyyle do sadzenia...

Małe ciche... 21:02, 27 sie 2015

Do góry
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Marzy mi się ogród z prawdziwego zdarzenia. Wszystkie na tym forum są tak piękne, że aż boli jak na swoją trawkę patrzę. Wiem, że nie da się mieć pięknie od razu, ale trzeba od czegoś zacząć, a ja mam wrażenie że wszystko co nasadzam jest za małe na mój obszar działań. A mam 13 arów do zagospodarowania. W moim "ogrodzie" nie ma kolorów, a przecież jest szczyt sezonu! wszystko powinno kwitnąć, a u mnie jedynie oleandry w donicach, surfinie i pelargonie, możecie polecić jakieś letnie kompozycje?

Myślę, patrzę, notuję i szukam pomocy i pomysłów.
Tak wygląda teraz:

pole do zagospodarowania

wrzosowisko rośnie od jakiś 2-3 tygodni, dowiedziałam się już, że folia to zły pomysł i chyba faktycznie z niej zrezygnuję.
Moja bajka 21:00, 27 sie 2015

Do góry
A oto jedno z moich chciejstw - budleja Santana . Ma cudne liście, śliczny kolor kwiatów i co najważniejsze nie rosnie wielka na 3m tylko 100-120cm. . W sam raz dla mnie . Czekam jeszcze na maleństwo Blue Chip.
Tu zażywa kąpieli przed posadzeniem. Widać jakie ma śkiczne, żółto obrzeżone liście . Już z samych liści jest ozdobna, a kolor kwiatów też ma super .

Na rabacie pod orzechem zrobiłam małe przemeblowanie. Wyleciała wielka już hosta, a na jej miejsce posadziłam biało obrzeżoną, którą dostałam od Kasi i Agani. Kalina koralowa, która była tam tylko tymczasowo też została przesadzona, a na jej miejsce trafiła w/w budleja.

tak było
Ta smoczyca powędruje do kuzynki, albo mojej fajniutkiej sąsiadeczki .

teraz jest tak, już z budleją . Hosta będzie cudnie tam wyglądać jak się troszkę rozrośnie . Ona będzie bardziej widoczna niż ta moja, cała zielona .
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:59, 27 sie 2015

Do góry
Rozplenice z rozchodnikami za Baronami w te i wewte

Moja codzienność - ogród Oli 20:59, 27 sie 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

proszę

Pierwsze widze to cudo u Ciebie .....moj powojnik wreszcie zakwitł, coz lepiej pozno niz wcale
Makowo na Kociewiu 20:58, 27 sie 2015

Do góry
I przody z różami

Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:58, 27 sie 2015

Do góry
Ivvvona napisał(a)
I ode mnie gratulacje na kolejny tysiąc. Dawno tu nie byłam, co nieco nadrabiam. Pozdrówka i różyczka dla Ciebie

Różyczka śliczna Ja też dawno nie byłam
Droga do spełnienia 20:58, 27 sie 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
wielkiego szpaleru sie zrobic nie da bo rabata wąska
brakuje mi roślin które kwityłby sierpień wrzesień bo na wiosnę to nawet możę być
chciałam kupic dzisiaj stipe ale ceny w szółkach mnie powaliły 15 zł za sadzonkę to chyba trochę dużo

Tylko się nie obrażaj ty tu masz nasrane jak u mnie masz masz iwka ma rację grupami i jola też tzn przesadz ta juke
Malutki pod lasem 20:56, 27 sie 2015

Do góry
Wracając do tematu brzóz, to widok u mnie z tarasu do tyłu :

Za basenem na tle sosen sąsiada troszkę widać moje maluchy, za sosnami te mniejsze to u tego sąsiada z tyłu, a te najwyższe na tle lasu są na tej działce zarośniętej obok. Uwielbiam wiosnę, jak wychodzę na balkon z sypialni, a to wszystko się zieleni

A to moje ulubione u sąsiada po prawej
Wielgachne i nic się z nimi nie dzieje

Pojechałam do R. zobaczyć hortki, bo miały być, ale już nie było żadnej. Jakby ktoś chciał szmaragdy, to przynajmniej u mnie ładne były. Kupiłam sobie za to znowu tulipany, 5 sztuk było za 2,39

A na koniec dnia w głębokiej depresji, żeby sobie poprawić humor zrobiłam podział moich ogromnych żurawek I tak mam 7 sztuk dużych, mam nadzieję, że się ukorzenią
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:55, 27 sie 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Kwiatowy raj

Kobea tez mi się nie udała ogromne pnącze, były 2 kwiatki które zaraz odpadły
Podlewam i nawoze tak jak surfinie
Nie wiem o co jej chodzi...

Może za często nawozisz, powinno się nawozić co 2- 3 tygodnie, no i miejsce musi być osłonięte od wiatrów w słońcu lub półcieniu, a podłoże dostatecznie wilgotne
Ogród Loczka 20:53, 27 sie 2015

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)

Wow, cudownie to zrobiłeś!
Świetna zmiana. Muszę pomyśleć u mnie nad czymś takim.
A jakie trawki tam dałeś?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies