Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

aga_podlasie 12:03, 09 wrz 2015

Ale to kwitnienie już słabiutkie. Nie to co wiosną.
aga_podlasie 11:59, 11 wrz 2015

gruba_dynia napisał(a)
Hej, hej witaj
Gdzie kupowaliście sztachety na płot i z jakiego drzewa?

Już wiem, sztachety są z olszyny
UlaB 12:15, 11 wrz 2015

Pięknie Ci sie bujnęły hortki. Pieknie! Te zróżowiale to Vanilki? Która odmiana siedzi przy furtce (te białe)?

Skoro "siedzicie" tutaj tak lokalnie, to napisze Wam, ze płakac mi sie chcialo po odwiedzinach kazdego pierwszego lepszego ogrodniczego na Mazowszu - trawy 2 razy wieksze i o połowe tansze niz u nas, róż multum.... Chociaz ostatnio zdziwiłam sie widokiem Grahama Thomasa Pod Krzywą (tylko taki zabiedzony, z maczniakiem, a juz, juz bym kupiła....).

Kiermasz w Zaściankach jest nieprzyzwoicie drogi.
aga_podlasie 14:33, 11 wrz 2015

Ula,
Przy furtce są Limelight, te mocno różowe to Vanilki, ale też na jednym zdjęciu Grandiflora wpada już w róż.

Ja sobie zdaję sprawę, że u nas jest drogo, dlatego dużo kupuję przez internet, tam ceny są przyzwoite.
Ty za każdym razem podrzucasz mi jakąś nową miejscówkę jeszcze nigdy nie byłam w tym centrum Pod Krzywą.

Zaścianki są drogie, ale w ubiegłym roku kupiłam bukszpany z gołym korzeniem po 3zl za wielką sadzonkę. Można trafić okazję.
marzena_p 15:27, 11 wrz 2015

Przez internet większe ilości to taniej a jedną, dwie rośliny się nie opłaca. Dziewczyna z łódzkiej grupy zbiera zamówienie na cebulowe.
aga_podlasie 15:52, 11 wrz 2015

No tak, to już trzeba sobie przekalkulować ile kupić, żeby się opłacało. W tym roku kupowałam trawy, to hurtem od razu. Kiedyś jeżówki, żurawki, też dużo naraz.
Cebulowe to istne szaleństwo teraz. Ja już tyle kupiłam, że nie wiem gdzie i kiedy to będę sadzić. Na razie powiedziałam sobie dość, ewentualnie dokupię na wyprzedażach.
UlaB 20:20, 11 wrz 2015

aga_podlasie napisał(a)
Ula,
Przy furtce są Limelight, te mocno różowe to Vanilki, ale też na jednym zdjęciu Grandiflora wpada już w róż.

Ja sobie zdaję sprawę, że u nas jest drogo, dlatego dużo kupuję przez internet, tam ceny są przyzwoite.
Ty za każdym razem podrzucasz mi jakąś nową miejscówkę jeszcze nigdy nie byłam w tym centrum Pod Krzywą.

Zaścianki są drogie, ale w ubiegłym roku kupiłam bukszpany z gołym korzeniem po 3zl za wielką sadzonkę. Można trafić okazję.

Do usług Tobie chyba zawdzięczam info o szkółce bylin w Choroszczy A byłas w Kryjan&Davis i w szkołkach w okolicy Dzikie-Fasty?
Podrzuce Ci jeszcze jedno miejsce - nie wiem czy pisałam - chyba jako jedyni mieli u nas w tym roku werbenę patagońską czyli nadążają za trendami - kwiaciarnia na Gajowej (na poczatku Gajowej). I inny kierunek - Łapy - jedno CO w Księżynie obok Biedry (chyba Biedry), a drugie dalej w Niewodnicy (przy skrzyzowaniu przy stacji benzynowej). Może któregoś miejsca nie znasz
Pod Krzywą jest mały (ale leciwy - mój dziadek tam kupował) sklep ogrodniczy - warto co jakis czas zaglądac bo co rusz przyjezdza coś nowego. Zwykle mają duze ilosci hortek - w ubiegłym roku był swietny wybór w bardzo dobrej cenie. Zdarzają się tam niezłe gratki za bezcen, ale nie powiem zeby to był jakis wypasiony sklep

Czy Grandiflora tez sie tak intensywnie przebarwia jak Vanilka?
aga_podlasie 22:24, 13 wrz 2015

Grandiflora mocno się przebarwia, ale wpada w taki bardziej zgaszony róż, zdjęcia z wczoraj

A to już Vanille

aga_podlasie 22:29, 13 wrz 2015

UlaB napisał(a)

Do usług Tobie chyba zawdzięczam info o szkółce bylin w Choroszczy A byłas w Kryjan&Davis i w szkołkach w okolicy Dzikie-Fasty?
Podrzuce Ci jeszcze jedno miejsce - nie wiem czy pisałam - chyba jako jedyni mieli u nas w tym roku werbenę patagońską czyli nadążają za trendami - kwiaciarnia na Gajowej (na poczatku Gajowej). I inny kierunek - Łapy - jedno CO w Księżynie obok Biedry (chyba Biedry), a drugie dalej w Niewodnicy (przy skrzyzowaniu przy stacji benzynowej). Może któregoś miejsca nie znasz
Pod Krzywą jest mały (ale leciwy - mój dziadek tam kupował) sklep ogrodniczy - warto co jakis czas zaglądac bo co rusz przyjezdza coś nowego. Zwykle mają duze ilosci hortek - w ubiegłym roku był swietny wybór w bardzo dobrej cenie. Zdarzają się tam niezłe gratki za bezcen, ale nie powiem zeby to był jakis wypasiony sklep

Nie znam żadnego z tych miejsc, a część z nich jest blisko mnie. Dobrze wiedzieć, dzięki
Szukałam w tym roku werbeny. Tam gdzie piszesz nie byłam. Ale kupiłam nasiona, będę wysiewać sama. To będzie już drugie podejście, w ubiegłym roku siałam i wzeszła nawet a później zgineła.
aga_podlasie 22:36, 13 wrz 2015

Tort urodzinowy, jaki zrobiłam mojej mamie. Dekoracje z ogródka