Niezależnie od pory roku jest piękny.
Byłam ostatnio w szkółce niedaleko Sanoka, były piękne judaszki, rożne kolory, ale ceny zaporowe.
Czy okrywasz je zimą, nie przemarzają?
Judith, szopka jest super, chwalić męża, chwalić, taki mąż to skarb.
Mieczyki, a lepiej gladiole (ładniejsza ta nazwa) to piękne kwiaty, ale u mnie też z nimi różnie, czasem udadzą się piękne, dorodne, a czasem same liście.
Ula, przepiękna ta róża, ja mam też lady ale of Shalott, one chyba podobne do siebie. Moja na razie w donicy, bo nie mogę jej znaleźć miejsca. Moja ma dość wiotkie pędy i bardzo delikatne kwiaty, chociaż bardzo ładne. Twoja wygląda lepiej, ma taki zwarty pokrój. W jakim miejscu ją posadziłaś, ma cały czas słońce, czy trochę cienia?
Basiu, hortensje pięknie się prezentują, bardzo elegancko wygląda Twój ogród.
Krwawnice na pewno dodadzą koloru, ale i tak jest pięknie. Rodki masz bardzo zdrowe.
Nie mogliśmy się doczekać swoich pomidorów. Pierwszy rok mamy tunel, do tej pory kilka-kilkanaście sadzonek w gruncie było. W przyszłym roku chcemy więcej mieć tych na przetwory (więcej suchej masy, krótsze odparowanie). Sąsiadce ZZ zniszczyła plony to się dzielimy. Na kolejny sezon mam wybraną też odmianę do gruntu, bo widzę po tym sezonie, że mamy spore potrzeby na pomidory i sam tunel nie wystarczy. Z uwagi na to, że to mój pierwszy raz z tunelem to miałam kilka błędów w sezonie, które wpłynęły na owocowanie. Podsumowanie zrobię na zakończenie sezonu.
Na froncie na rabacie zrobił się kołtun,koniecznie muszę tam zrobić porządek bo wszystko się zlało i zrosło, a wydawało się, że tam tyle miejsca i wsztstko malutkie.