Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 15:07, 19 lip 2023

TAR napisał(a)
Ciekawe jakiej wielkosci dostane serraty, ostatecznie zamowilam Blue Bird, Shischki Danka, Kokonoe-yama, Gracioza i Intermedia. Jesli beda rzeczywiscie takie piekne to domowie jeszcze Magic Pillow i Tiara. U Ciebie mi sie bardzo podobaja i mozna je upychac zwykle bukietówki i krzewiaste mnie troche znudzily a ogrodowe slabo mi rosna. Moze to bedzie kolejny hicior, na pewno do nasadzen bardzo pasuja.

Szalona kobieta
April 15:13, 19 lip 2023

mrokasia napisał(a)

Podlewam jak wszystko inne.
To nie wiem co lepsze - zielone plaskate gniazda czy łyse jeże.

Ok źle się wyraziłam. Bez cięcia to suche gniazda. Zobacz, nie sądzę żebyś takie coś zniosła na rabacie.

Natomiast te ścięte wielosiły są takie

Inna odmiana. Więc nie jest to też kwestia odmiany

April 15:14, 19 lip 2023

malgol napisał(a)

Dla mnie Blue Bird to hit

Oczywiście. Przez ciebie /dzięki tobie je mam. Bardzo mi się twoje podobały więc kupiłam.
mrokasia 15:33, 19 lip 2023

No nieeee, takie suche gniazda to chyba jeszcze gorsze niż te jeże...
Wynika z tego, że trzeba je ciąć zaraz po przekwitnięciu, wtedy odrastają. Zobaczymy co będzie dalej.
A wiesz, że te astry Caliope od Kwarteta musiałam jednak ściąć? I też sterczą suche badyle...
Agatorek 16:29, 19 lip 2023

April napisał(a)

Przez ciebie /dzięki tobie je mam.

A ja przez Ciebie mam Mercedesa i jeszcze innego buka, jakiegoś in… ledwo co go wcisnęłam do samochodu (plus klona palmowego i drobiazgi). Dosłownie ludzie stali na parkingu i się gapili, co ja wyprawiam . Wszystkie drzwi pootwierane, a ja tańczę wokół samochodu z doniczkami.

April 16:37, 19 lip 2023

mrokasia napisał(a)
No nieeee, takie suche gniazda to chyba jeszcze gorsze niż te jeże...
Wynika z tego, że trzeba je ciąć zaraz po przekwitnięciu, wtedy odrastają. Zobaczymy co będzie dalej.
A wiesz, że te astry Caliope od Kwarteta musiałam jednak ściąć? I też sterczą suche badyle...

No właśnie.
Kwartet od razu mówiła żeby ściąć. No trudno. W przyszłym sezonie będą super.
April 16:40, 19 lip 2023

Agatorek napisał(a)

A ja przez Ciebie mam Mercedesa i jeszcze innego buka, jakiegoś in… ledwo co go wcisnęłam do samochodu (plus klona palmowego i drobiazgi). Dosłownie ludzie stali na parkingu i się gapili, co ja wyprawiam . Wszystkie drzwi pootwierane, a ja tańczę wokół samochodu z doniczkami.

A ja mam Mercedesa przez Tarcię. Jakiś system naczyń połączonych tu dostrzegam.
Może tego Incisa kupiłaś? Bardzo się nad nim też zastanawiałam.
Sztuka pakowania roślin do auta wcale nie jest taka łatwa.
Agatorek 17:03, 19 lip 2023

Tak, Incisa kupiłam. Piękny pokrój i spodobał mi się nawet bardziej niż mercedes .
Magleska 17:32, 19 lip 2023

Normalnie kusicie tymi wszystkimi drzewami i krzewami co wygogluję ,to mi się chciejstwo włącza -masakra a nie mam już miejsca na drzewa -chociaż taki mercedesik może i by się zmieścił -tylko boję się ,że mojej gliny by nie wytrzymał

ostatnio stałam nad cersisami -takimi maluszkami po 135 zeta ( patyczki jak mój najmniejszy palec ) ....i już witałam się z gąską ....ale myślę -pojadę do ogrodu i pomyślę ,gdzie by mi pasowały ....no i nie znalazłam godnej miejscówki ....więc narazie odpuściłam

Margo2 22:21, 19 lip 2023

Już naprawiłam sprawę avatarka
Może mnie teraz nie zgubisz.
Byłas u Szmita?
Szkoda, że nie zboczyłaś trochę na południe do mnie. To tylko godzina jazdy.
ja się wybieram z sąsiadką w sobotę. Ona nigdy tam nie była.
Czytałam o przygodzie kocurka. Dlatego ja się nadal boję spuścić swojego ze smyczy.
A pastucha do tej pory nie rozłożyliśmy.
Mam pytanie o bodziszka Dark Eyes. Czy nadal ci kwitnie? Kupiłam u Przemka chyba własnie tego. Nie zwróciłam uwagi, że na doniczce nie ma nazwy. U mnie niestety już przekwitł, obcięłam do ziemi i nie wiem czy dobrze zrobiłam. Kupię chyba jeszcze ze 2, bo ma zarąbisty kolor, tylko, że u mnie bodziszki tego typu wegetują, ale spróbuję jeszcze raz.