Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe wariacje 20:13, 13 kwi 2023

Do góry
Widziałam, że niektórzy wertykulację mają zaliczoną, u nas jeszcze z tydzień musimy zaczekać. Myślę, że nie ma na to ram czasowych, łatwiej będzie wypożyczyć sprzęt jak większość bedzie już po zarcij oczywiście. W tym sezonie niestety mam mało czasu na ogród wyskakuję choćby na pół godziny i powiem Wam-to też jest jakiś sposób. Zaglądam do Was oczywiście i podziwiam wiosnę

Zakochałam się w hiacyntach, których zbytnio nie lubiłam ze względu na zapach, teraz mam słaby węch i je uwielbiam Mam je w domu i na zewnątrz. Ten kolor czadowy jak dla mnie

W tle klon Shirasawy, ależ ma piękne mlode listki

Stipa po cięciu błyskawicznie rośnie, ale nie wszędzie, tak różowo nie jest

Cebulowe na różance

Moje miejsce na ziemi -początek 20:13, 13 kwi 2023

Do góry
W sadzie
Moje miejsce na ziemi -początek 20:12, 13 kwi 2023

Do góry
Dzisiaj udało się coś porobić.Zrobiłam pierwszy siew.Na pierwszy rzut poszły rzodkiewka, sałatka, szpinak, marchewka , pietruszka,cebula siedmioletnia,koper, czarna rzodkiew
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 20:03, 13 kwi 2023

Do góry
Witam, czy ktoś rozpozna jaka to odmiana drzewa, fotka jest z Instagrama jest mała, ale coś widać
Mój ogrodowy pamiętnik 19:23, 13 kwi 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)
Wiesz, jakie one są mocarze do rozmnażania? Wiesz, co zrobiła w tym roku muszelka? Nie uwierzysz. Sama nie wierzę, że to zrobiłam!

W ponad 30 st. upał (w środku lipca), w samo południe, oderwałam kawałki końcówek z kwitnących na tarasie supertunii (chyba licho mnie podkusiło!) i posadziłam je prosto do ziemi, w miejsce, gdzie słońce pali od rana do wieczora. I co? Listeczki ciut, ciut przywiędły, pod wieczór się rozprostowały, a rano sadzoneczki wesoło zakwitły nowymi kwiatkami! Bez korzonków! Te pojawiły się parę dni później.

Perz, by tego nie przeżył. Ale supertunia - tak!

Tak rozrosły się. Zdjęcie potem usunę.

Śliczności z cudną dziewczynką na pierwszym planie. Nie usuwaj bo u mnie jeszcze nie kwitną . A jakie miałaś kolorki? Które ci się najbardziej podobały i sprawdziły?
Dzięki za info. Ja nie mam jeszcze z nimi doświadczenia. Taka spóźniona ze wszysrkim jestem . Przeszłam już trochę różnych nasadzeń donicowych. Czas na supertunie.
W ogródku Martki 19:05, 13 kwi 2023

Do góry
Martka napisał(a)
A tu pytanie, czy też macie eksplozję tego małego g.? Są tego chyba miliony… niestety kwitnące miliony. Nie nadążam.

Jeszcze wczoraj bym napisała, że nie mam. Ale dziś znalazłam, tylko w jednym miejscu. W klombie z różami fairy. Już usunięte
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:04, 13 kwi 2023

Do góry
Uff, w końcu zrobiona wertykulacja
eM pierwszy raz zrobił

Trawnik na wjazdowej wyglądał idealnie, więc trzeba było go trochę zniszczyć

Przed

Po koszeniu

Po wertykulacji

Ten też po wertykulacji

Niby nie było widać siana a 2 taczki się uzbierały

Jutro miałam nawozić i podlewać ,ale w sobotę u mnie podobają deszcz,więc chyba poczekam na darmową wodę

Małymi krokami-Ogród Wioli 18:58, 13 kwi 2023

Do góry
April napisał(a)
Hummelo dobrze ci kwitnie? U mnie ma chyba za mało słońca bo co roku mizerniejsze kwiatki. Chcę też przesadzić go na nową część. Tam więcej słońca, może mu się polepszy.
Mam też Ukkie, taki niski i też słabo kwitnie. Ooo, mam pomysł

Ja sobie zamówiłam pierwiosnek ząbkowany Ruby, też fajna, intensywna barwa Jutro przyjdzie

Bardzo dobrze,ale wiesz u mnie dużo słońca

Fajnie, że masz pomysł

Mam tego Rubin
Śliczny

A ten odmiana Blue selection
Mój ogrodowy pamiętnik 18:53, 13 kwi 2023

Do góry
Wiesz, jakie one są mocarze do rozmnażania? Wiesz, co zrobiła w tym roku muszelka? Nie uwierzysz. Sama nie wierzę, że to zrobiłam!

W ponad 30 st. upał (w środku lipca), w samo południe, oderwałam kawałki końcówek z kwitnących na tarasie supertunii (chyba licho mnie podkusiło!) i posadziłam je prosto do ziemi, w miejsce, gdzie słońce pali od rana do wieczora. I co? Listeczki ciut, ciut przywiędły, pod wieczór się rozprostowały, a rano sadzoneczki wesoło zakwitły nowymi kwiatkami! Bez korzonków! Te pojawiły się parę dni później.

Perz, by tego nie przeżył. Ale supertunia - tak!

Tak rozrosły się. Zdjęcie potem usunę.

Mój ogrodowy pamiętnik 18:45, 13 kwi 2023

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Wczoraj przyszły supertunie. Ponieważ zamówiłam je pierwszy raz to od razu 4 kolory bo nie wiem, które mi się będą najbardziej podobać .
W tym roku je będę testować w donicach. Jak mi się spodobają może nawet gdzieś je w rabatę wkomponuję.

"Będzie pani zadowolona"! Bardzo!
Supertunie to fantastyczne kwiaty! Mocarze!
Bardzo łatwo je możesz rozmnożyć (gdy trochę się rozrosną).
Mój ogrodowy pamiętnik 18:41, 13 kwi 2023

Do góry
Wczoraj przyszły supertunie. Ponieważ zamówiłam je pierwszy raz to od razu 4 kolory bo nie wiem, które mi się będą najbardziej podobać .
W tym roku je będę testować w donicach. Jak mi się spodobają może nawet gdzieś je w rabatę wkomponuję.
Grzebiuszka ziemna 18:40, 13 kwi 2023

Do góry
vita napisał(a)
Jakie to inspirujące miejsce Podczytuję od początku wątku z zainteresowaniem. Tym bardziej, że poznaję okolice Elbląga od roku. Kadyny, Tolkmicko, Frombork, mieszkasz w cudownym miejscu (...) Elbląg to cudowne miasto, żałuję bardzo, że pierwszy raz odwiedziłam je dopiero teraz.
Ja dzisiaj też wyprowadziłam na spacer swoje wysiewy

Witka - dzięki za "inspirujące"
tak, doceniam miejsce w którym mieszkam, jak chcę w Bieszczady, wystarczy, że wyjadę kawałek za miasto na Wysoczyznę Elbląską i Bażantarnię (Natura 2000), jak chcę na Mazury, wystarczy, że kawałeczek na Drużno podjadę (Obszary Chronionego Krajobrazu), Rezerwat przyrody Buki Wysoczyzny Elbląskiej, Rezerwat Kadyński Las, Piuropusznikowy Jar itp, itd. rezerwat ptactwa też blisko w kilku miejscach, nad rzekę Elbląg wystarczy do połowy miasta podjechać, przecina miasto na pół.
Moje miasto też lubię, jest w nim dużo zieleni, parków, bardzo mało miejsc obskurnych jak w wielu miastach, nawet na peryferiach. Moja rodzina zachwycona była. Blisko Krynica Morska (tam rodzina), ujście Wisły w Mikoszewie - bardzo lubię to miejsce szczególnie przed sezonem turystycznym.
Chyba muszę przestać z tym reklamowaniem miejsca, bo jeszcze mogłabym długo Teraz mieszkam za miastem, ale blisko bardzo.
Orchidee też poczuły wiosnę i zostały nagrodzone wyjściem na spacer i kąpielą w deszczówce, taki wypas

Grzebiuszka ziemna 18:33, 13 kwi 2023

Do góry
Alija napisał(a)
Bożenko, wysiewy imponujące, wiosna śliczna, pisanki nieznaną techniką bardzo ciekawe (znasz może jej nazwę?),
no i ten zachód słońca, piękny (chyba wszystko zmieściłam w jednym zdaniu).
Pozdrawiam poświątecznie.

Alicjo zmieściłaś jednowyrazowej nazwy techniki nie znam, ale opiszę Ci przy okazji na priv odpozdrawiam poświątecznie również

anpi napisał(a)
Wysiewy obiecujące!!!
Jaja w obu technikach cudne! Wiosna się pięknie rozkręca, nareszcie pogoda nam się poprawiła będzie coraz bardziej zielono i kolorowo!

Aniu dzięki, nasza cierpliwość (a może niecierpliwość?) w oczekiwaniu na wiosnę zostaje wreszcie wynagrodzona
Ewo, Basiu i Aprilku - za wszystko, co napisałyście bardzo dziękuję

Agatko - zgapiaj, będzie mi miło i koniecznie potem pokaż

Doczekałam się hiacyntów, uwielbiam

obok pierwiosnek ząbkowany Rubin Primula na tle lekarskiego

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:32, 13 kwi 2023

Do góry

tak to się robi

Purple Fountain na tego z tyłu(Purpurea Pendula) muszę wziąć większą drabinę
Ogród bez reguł 18:08, 13 kwi 2023

Do góry
galgAsia napisał(a)
I wczoraj, i dzisiaj bez deszczu... A ja zarobiona po kokardy. No co ja poradzę...

Czy szachownice kostkowe są trudne w uprawie? Aż wstyd się przyznać, że nigdy nie widziałam ich na żywo w żadnym ogrodzie (widziałam je tylko na alpejskich łąkach).
Warto kupić cebulki? Uprzedzam, że jestem leniwa (lubię posadzić i żeby samo rosło)
Ogród bez reguł 17:56, 13 kwi 2023

Do góry
I wczoraj, i dzisiaj bez deszczu... A ja zarobiona po kokardy. No co ja poradzę...

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 17:29, 13 kwi 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)
Jak bataciątka?

O tak:
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 17:22, 13 kwi 2023

Do góry
Heptakodium chińskie. Pozytywnie mnie zaskoczyło. Bardzo szybko wystartowało. Zobaczcie jakie ma już liście.

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 17:03, 13 kwi 2023

Do góry
An_na napisał(a)
Ale masz jeszcze tyle siły żeby cyknąć fotki co?

Fotki niewiele pokażą, bo rośliny to byliny i trawy, zatem w obecnej fazie rozwoju prawie ich nie widać .

EDIT: Wzbogaceniu w rośliny (w liczbie 20) poddana będzie ta rabata ograniczona łukiem:

Rabata będzie w ciemnym różu i bordo (poza wiosenną żółcią liliowców).
Pojawi sue tu molinua varuegata (na łuku pomiędzy ICE Dance u liliowcami), a także Brachytricha, rozchodniki Munstead Dark Red, przetacznik kłosowy Erica. Z różowości, które już tu są to jeszcze goździki i rdesty Black Field.
Nastawiam się na szał .
Ogród w malinówkach 16:50, 13 kwi 2023

Do góry
Marcin89 napisał(a)
A tutaj efekty mojego czwartkowo-piątkowego pikowania pomidorów.

Może czas nie był idealny, ale po świętach mam zaplanowane inne prace, a niektóre pomidory już dostały pierwsze liście.

Jest armia! Jest moc!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies