Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Metamorfozy ogrodowe 15:58, 26 sie 2015

Do góry
kaktusowe napisał(a)
chciałabym aby ktoś inny zerknął czy idę w dobrą stronę. Jeśli nie trafiłam z wątkiem, to bardzo proszę o przekierowanie. wspomaniane wrzosowisko

Masz ogromne pole do popisu - nie wiem w jaki ogród chcesz iść (pewnie chcesz samoobsługowy). Najlepiej wybrać ogród kogoś z forum i nim się wzorować (kopiować )
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:53, 26 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
I takie małe co nieco

A ja ściągi potrzebujęMasz jakieś zdjęcie rabaty z brzózką, co masz tak ładnie posadzone?
Ogród Mirelli 15:49, 26 sie 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Zakupy na rabatę wrzosową - Berberysy Orange Rocket

Cudnie będzie, czekamy na zdjęcia jak będą juz u siebie Bardzo ładne egzemplarze. A u mnie wykopki I latające surfinie
Metamorfozy ogrodowe 15:47, 26 sie 2015

Do góry
czeresniowapomadka napisał(a)

Rok 2015

Coś dawno Cię nie było na forum ale mam pytanko co do dachu altanki, jak on się sprawuje w czasie deszczu? Czy jest ściągany na zimę? Gdzie taką takninę można kupić?
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 15:43, 26 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tu gdzie czarne kreski jest zyźniejsza gleba, albo lepiej uprawiona i trawa jest zdecydowanie ciemniejsza a tu gdzie na żółto - bardziej uboga. Możesz jeszcze teraz podsypać nawozem do trawników te żółte paski, podlać dobrze, trawnik się wyrówna.

Prawdopodobnie dosiewki nie będą potrzebne. Zaczniesz kosić, trawa się rozkrzewi.

Czyli jednak jeszcze sypnąć, a ja myślałam, że już za późno i chciałam dać jesienny. Dziękuję za poradę.
Tu ma być ogród :) 15:43, 26 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

U mnie było ok.
A co kupiłaś Madziu?
Ja te 5 czosnków pozbierałam z 3 B. - dobrze, że mam je w promieniu 5 km - w każdej paczce było tylko po jednym opakowaniu, więc nieźle musiałam wertować

w tym roku nastawiam się na biale narcyzy i czosni (biale i fiolet)
Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 15:41, 26 sie 2015

Do góry
pierwsze zakupy cebulowych zrobione, w tym roku nastawiam się na białe narcyze (w dużych ilościach)i czosnki (biale i fioletowe). Z tulipanów rezygnuje, za dużo pracy przy nich, a nie będę co roku nowych kupować
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 15:36, 26 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)

Ale pięknie, a jaka trawka zielona.

Dzięki
Carexy o które pytałeś:

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:35, 26 sie 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Renia nie poprawiaj już tych hortek bo dobrze, a nawet lepiej jest jak jest, po co zmieniać coś co się wszystkim podoba, nie lepiej energię spożytkować na nowe rabaty?

Co racja, to racja
Odmachuje

Kawa napisał(a)
werbeny cudowne Reniu
mogę liczyć na nasionka???

Muszę chyba zrobic listę, bo wiem, że komuś już też obiecałam Zielonej i Sylwi? Dziewczyny przypomnijcie się...

Konieczki napisał(a)
Reniu wyczytałam że tniesz orzecha włoskiego - mam prośbę możesz mi zrovbić zdjęcie. Ja dziś porobię fotki mojego orzecha (o na działeczce orzechów mam kilka - samosiejek, będę wywalać (ostatnio stolarz mi pokazała kuchnię z orzecha włoskiego - cudniasta). Ja się chyba załapię na cięcie korygujące teraz (napisane jest że jeszcze można)

Miałam na działce dwa orzechy. Jeden stary jest już wycięty, ale już wcześniej kilka lat temu połowę grubych konarów wycieliśmy i nie chorował.
Drugi młodszy, był podcinany od dołu dwa lata temu. Każdorazowo zabieg przeprowadzałam po rozwinięciu sie liści, koniec maja-początek czerwca. Niestety gałęzie w tym miejscu odrastają i znowu muszę je obciąć.
Kiedyś sadziło sie drzewa byle gdzie. Ten orzech rośnie przed domem, w dość niefortunnym dla mnie miejscu, ale na razie go zostawiam, bo orzechy już rodzi a lubię.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 15:22, 26 sie 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Zastanawiam się, czy się cieszyć czy nie... człek coraz starszy

I z dachu.. muszę coś tu zmienić bo mi nie gra.. nie pasuje do reszty. Rabata różanka jak trumna..

Dopiero niedawno ją prostowałas, przesadzałaś róze i robiłas obwódki... a juz do zmiany ?
Fajnie przecież wygląda z dołu a z góry że ci sie nie podoba to mniejsza, przecież z góry rzadko na nią patrzysz....
Ogród Mirelli 15:21, 26 sie 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Jakie ładniutkie grubaski
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 15:20, 26 sie 2015

Do góry
Coś dla ducha Czosnek

Ogród Mirelli 15:16, 26 sie 2015

Do góry
Ketmia
Bardzo mi się podobała u Zbyszka, a dzisiaj kupiłam. Nie znałam wcześniej tej rośliny.

Ogród Mirelli 15:15, 26 sie 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:12, 26 sie 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Aneta, ta runianka tuż przy begoniach i stozkach to jest na słoncu czy bardziej w cieniu ? a jeszcze gdzies masz też ta druga, jasna odmiane, czy ona tez na słoncu jest ? nie przypala ci jej ?

specjalnie dla Ciebie fotka z przed chwili godz 15 od frontu, jak widać polowa
jest w cieniu domu, druga połowa w zasadzie do końca dnia w słońcu.

tutaj masz zbliżenie frontowyej runianki

z tyłu domu cień jest tak do 10 potem palące słońce

jak widać nic nie jest przypalone. Pamiętam jak kiedyś gdy rozmawiałam z kimś na etapie sadzenia wręcz mnie wyśmiał że nie ma szans na to by runianka rosła w takich warunkach...
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:00, 26 sie 2015

Do góry
JoannA napisał(a)

Kasiu, nic nie kupuję bo mam dużo własnych siewek; rozplenice, jeżówki, tojeść purpurową i lawendę. Ładnie wyrosły mi sadzonki przetaczników. Turzyce i żurawki mam własne do podziału. I hortensje ukorzenione z patyków musze gdzieś sensownie posadzić bo wcisnięte między trawami. Dokupię jakieś róże.
Na tym zdjęciu widać że ta rabata przy szopie sąsiadów zdecydowanie za wąska w stosunku do trawnika. I chcę wyprostować te fale więc czeka mnie zrywanie darni.

Już nieraz mówiłam po co mi to pole golfowe Wolę szerszą kolorową rabatę. Jak Andrzej wróci z sanatorium to mnie chyba zamorduje, że mu trawnik skubnęłam
Po prawej stronie ławeczki planuję dosadzić róże, najlepiej gdyby były pachnące ale chyba zdecyduje się na Artemis. A może Pastella? Podpowidzi mile widziane
Taki jest plan, a co z tego wyjdzie czas pokaże. I jak zdrowie pozwoli.

Pieknie jest.........a z tym powiekszaniem rabat to doskonale cie rozumiem, z reszta nie na darmo tu na O. obowiązuje hasło : a po co komu trawnik?
Ja też czekam na poczatek wrzesnia, po upałach i bede robic u siebie rewolucje na rabatach , w tym oczywiście poszerzając je troche
Z róż obok ławeczki polecam Artemisa, u mnie pieknie kwitnie, plamistosc sie go nie ima, choc w tym roku jakos dziwnie długo czekam na jego powtórne kwitnienie, ale ten rok jest ekstremalny pod wzgledem suszy wiec może to dlatego...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:45, 26 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Aneta, ta runianka tuż przy begoniach i stozkach to jest na słoncu czy bardziej w cieniu ? a jeszcze gdzies masz też ta druga, jasna odmiane, czy ona tez na słoncu jest ? nie przypala ci jej ?
Choroby róż 14:30, 26 sie 2015

Do góry
Może i mnie jakaś dobra dusza pomoże zdiagnozować problem mojej róży .

Najpierw się muszę wyspowiadać
Rośnie w dużej donicy,wys 1m średnica 1/2 m. słońce róża ma non stop , deszcz na nią nie pada , bo jest częściowo pod dachem . Raz była magiczna siła dla róż,kwitła ślicznie . Problem jest z liśćmi .. których już w zasadzie nie posiada końcówki pędów młodych były czarne , ale poniżej przekrój zdrowy ...

Ogród Małej Mi - sezon 2015 14:21, 26 sie 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Do jakiej wiosny?
Ania, już szpadle ostrzy i na róże się zasadza.

Powiem szczerze.. róże mnie wkurzają i ich nie lubię. I może je wyciepię... też taka opcja wchodzi w rachubę.. miały być ozdobą cały sezon... marna to ozdoba.

Liście żółte nawet na bonice...kwiatów od cholery i trochę, bo na innych nawet tyle.. jeszcze trochę i się pożegnamy.. u mnie nie ma miejsca na królowe przy których się skacze, a one w dowód wdzięczności podrapią i pokłują.
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:19, 26 sie 2015

Do góry
iwka napisał(a)
Zdjęcia bluszczu mojej teściowej dla AniCh

Po ile ten bluszcz? chętnie trochę kupie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies