Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 21:24, 12 wrz 2015

Jana napisał(a)
Zgadzam się z moją przedmówczynią, ja też lubię spacerować po Twoim ogrodzie , czyżby nowe prace w ogrodzie?

Jana - dziekuję

w tym tygodniu były inne prace a w ogrodzie tylko raz podlewanie się udało

więc dziś wyszalałam się w ogrodzie i zaraz zmykam - nie zrobiłam nic szczególnego a jednak trochę się zmęczyłam

wreszcie posadziłam irysy na nowe miejsce/ czyli nowe miejsce do zrobienia było/
napowietrzyłam rabaty i ciut poplewiłam
podlałam solidnie i nie mam już wody deszczowej a w prognozie nie ma opadów
pomyślałam że w kolejnym tygodniu nic robić nie będę tylko podlewać bo bardzo ciepło ma być a tu przesadzać by się chciało i cebule sadzić -

kupiłam kosz na liście i plewienie bo moje wiadra są okropne i od razu fajniej się plewiło

pozdrawiam

mira 21:26, 12 wrz 2015

hanka_andrus napisał(a)
Mireczko, zaglądam [p dłuższym niebycie. Zostawiam pozdrowienia

Haniu witaj - ucieszyłam się jak zobaczyłam Twój post i zabrałam się do pisania

Gethe róża dla Ciebie - pachnie

mira 21:33, 12 wrz 2015

Susza, podlewanie i wariactwo zakupów cebulowych to aktualny status mojego ogrodu.

W zasadzie po co kupować cebulowe???????

kasa wydana = zakup
zakup = zakup kolorowych obrazków na etykiecie i często mało podobnych do tego co wyrośnie i na dodatek często kiepskiej jakości

potem
sadzenie
no pierwsza setka jakoś jeszcze idzie, ale potem zaklinanie że już nigdy więcej tulu cebul no bo
jednorazowe, często nie takie jak chcielśmy brrr i tak zleci z cebulami aż do Sylwestra

potem
marzec/kwiecień
trochę się cieszymy ale frustracji trochę też no by
miały być papuzie a są zwykłe czerwone, krokusów miało być 50 a wyrosło 10 itd

ale to jakaś magia w tych cebulach co?

Katkak 21:38, 12 wrz 2015

Mireczko za sesję specjalnie dla mnie pięknie dziękuję . Przeglądanie Twojego wątku to czysta frajda i fajnie się ogląda jak powstawał taki cukiereczek . Odwiedzę Cię z największą przyjemnością, ogromnie chciałabym zobaczyć Twój ogród na żywo . Super, że mamy tak bliziutko . Gadżety ogrodowe cudne i przydatne. A skrzynki wysępiłam od pana z warzywniaka . Pozdrawiam .
mira 21:41, 12 wrz 2015

Jutro mam gości ogrodowych i troszkę się stresuję bo u mnie już kiepsko bylinowo

a potem do Bolestraszyc i może uda się spotkać z Mariuszem z Arboretum

http://www.bolestraszyce.com/

W Bolestraszycach będzie impreza dereniowa.Ciesze się ogromnie bo nie byłam nigdy i derenia sobie kupię do mojego jagodnika który jest w fazie realizacji.

pozdrawiam
mira 21:42, 12 wrz 2015

Katkak napisał(a)
Mireczko za sesję specjalnie dla mnie pięknie dziękuję . Przeglądanie Twojego wątku to czysta frajda i fajnie się ogląda jak powstawał taki cukiereczek . Odwiedzę Cię z największą przyjemnością, ogromnie chciałabym zobaczyć Twój ogród na żywo . Super, że mamy tak bliziutko . Gadżety ogrodowe cudne i przydatne. A skrzynki wysępiłam od pana z warzywniaka . Pozdrawiam .

a widzisz na to nie wpadłam to do warzywniaka trzeba się wybrać
mira 21:46, 12 wrz 2015

Zmykam i zostawiam przypadkowy duet floks i tabaka - ale się kolorami zgrały

pozdrawiam
amelia_b 21:59, 12 wrz 2015

mira napisał(a)
Susza, podlewanie i wariactwo zakupów cebulowych to aktualny status mojego ogrodu.

W zasadzie po co kupować cebulowe???????

kasa wydana = zakup
zakup = zakup kolorowych obrazków na etykiecie i często mało podobnych do tego co wyrośnie i na dodatek często kiepskiej jakości

potem
sadzenie
no pierwsza setka jakoś jeszcze idzie, ale potem zaklinanie że już nigdy więcej tulu cebul no bo
jednorazowe, często nie takie jak chcielśmy brrr i tak zleci z cebulami aż do Sylwestra

potem
marzec/kwiecień
trochę się cieszymy ale frustracji trochę też no by
miały być papuzie a są zwykłe czerwone, krokusów miało być 50 a wyrosło 10 itd

ale to jakaś magia w tych cebulach co?

Całą świętą prawdę Mira wyłożyłaś
amelia_b 22:04, 12 wrz 2015

Miałam jeszcze napisać o tej magii czekania, na to że to będą te pierwsze kolory w ogrodach,że będziemy tęsknić za zielonym,chodzić cztery razy na dzień i wyglądać czy się coś przebija. I będzie wielka radość ze juz są,i się będziemy tymi wiesciami dzielić, i wschód będzie zazdroscił zachodowi że oni już mają a my jeszcze nie,ot całą magia,jak przed gwiazdką
mira 22:08, 12 wrz 2015

amelia_b napisał(a)
Miałam jeszcze napisać o tej magii czekania, na to że to będą te pierwsze kolory w ogrodach,że będziemy tęsknić za zielonym,chodzić cztery razy na dzień i wyglądać czy się coś przebija. I będzie wielka radość ze juz są,i się będziemy tymi wiesciami dzielić, i wschód będzie zazdroscił zachodowi że oni już mają a my jeszcze nie,ot całą magia,jak przed gwiazdką

no ja z latraką w marcu latam po ogrodzie jak sie za dnia nie uda

a wschód nie zazdrości bo ja mam w lutym botaniczne krokusy kwitnące hehe
ale fakt że pierwsze wypatrywanie jest mega ekscytujące
ja jeszcze lubię mieć coś z cebul czego nie miałam

w tym roku mam czosnki różowe np.