Przy domku bardzo kolorowo, chyba jesienią rabatka tu jest najładniejsza
Tyle korekt znowu zrobiłam - ale juz nie rewolucji - że sama się gubię co było
Rozchodniki sa tu najpiękniejsze...
Ale.. ale... tak jak wspomniałam, dzisiaj pierwszy krok - zeszłam poniżej skarpy Najpierw było rozmierzanie, kopanie wielkich dołów, potem przymierzanie sadzonek, mieszanie torfu (3 worki po 250 l), ziemi i trocin.
A potem sadzenie boróweczek
Urobiliśmy się jak nie wiem co, ale zadowolona jestem
C.d.n.
Urszulo witam w moim ogrodzie Dziękuję za miłe słowa!!!
Miskant to "flamingo" rośnie w sumie wolno
"krater " zdecydowanie szybciej
Zobacz na zdjęcia wiek tych miskantów jest taki sam a nawet krater ( zdjęcie 2) o sezon młodszy. Cena p9 to 3.99 myśle że dobra
sama zobacz
Renia, do ogarnięcia mam kawał pola. Właśnie się zastanawiałam czy wklejać brzydkie zdjęcie, ale co tam, nie od razu Kraków zbudowali Tak więc wklejam - oto ile mam do ogarnięcia. Powyżej świeży trawniczek, niezagospodarowana (ale się cieszę, że ukształtowana) skarpa, a poniżej szczeropole
Właśnie dzisiaj ważny dzień - pierwsze nasadzenia poniżej nowego trawniczka i skarpy - BORÓWKI
Trzeci sezon Berry Smothie. .. slabiutki, polowa wypadla i caly czas od wiosny nie pozbierane. Opuchlakowa nie ma. Co się moze dziac, jak je wzmocnić przed zimą? ?
No to tak zrobię,a one tak w pełnym słońcu podzielone mogą być?widzę,że u Ciebie schowane w cieniu. Fajnie te Twoje mikruski wyglądają fajnie by było gdyby to były ptasie łapki bardzo mi się one podobają.
Gosia, witaj w klubie Są, są tacy zakręceni w Twojej okolicy.. Paula już Ci napisała Fajnie, cieszę się że jest coraz więcej osóbek z naszych stron Masz tu na przywitanie ostóżki dzisiejsze
Kasia, ja to mam tak, że jak mam budżet na rośliny przekroczony, to się pielęgnacją zajmuję
Gnojóweczkę nastawię, poplewię, poprzycinam W sprawie rozchodnika, jak najbardziej
A oto i wspomniany Misiek taki się zrobił