Bardzo dziękuję za odpowiedź. Niestety ten "obiekt" to maleństwo wielkości rzędu <5mm, więc z moim aparatem nie da się go pokazać zbyt dokładnie. Załączam zdjęcia.
Bożenko, tą hortensję mam już kilka lat. Rośnie na piaskowni, nigdy mi nie zakwitła. Jednak nie miałam sumienia jej usunąć ze względu na cudne liście. W tamtym roku widziałam ją kwitnącą i powiem, że dla mnie to najpiekniejsza hortensja. Tutaj też zamierzam ją mieć, albo przekopę tą z piaskowni, albo kupie nową.
Tutaj widać kontynuację tej ścieżki. Wymyśliłam kostkę z trzmieliny - choć kostki to to na pewno na razie nie przypomina... a dalej są znów te trawki z kulkami tyle że czerwonymi z berberysa bagatelle.
Mirka, zmobilizowałaś mnie do wyjścia z aparatem
Babcine jeżówki
Popmponella non stop w kwiatach. Szkoda tylko, że ma taki luźny pokrój i gałązki się uginają pod ciężarem kwiatów
Teraz widać, że polar bear są późniejsze od vanillek
chodzi Ci o przesadzaną? Jest sporo niższa od tej nieruszanej.i później zakwitnie. Bedę ścinać w pierwszej połowie sierpnia- jak wrócimy z url akurat się zbiorą po cięciu.
ooo, no i ok
Pytałam, bo swoje bukszpany obserwuję i już widać, że malusieńkie listeczki się zielenią. A bałam się, że za mocno przycięłam z początku lipca
. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona! ta rabata wzdłuż ścieżki jest stale dokańczana i na razie to jedyne miejsce w moim ogrodzie, w którym była tylko raz jedna konkretna zmiana. Inne ryłam non stop
a tak sobie wykoncypowałam rabate przy tarasie chodzi o te bzyczące co to u MArty- Zielonej się pytałam
Tlumaczenie legendy od gory
Stipa
Rozchodnik przed kwitnieniem
Frosted curls
Szalwia lekarska zimozielona
Rozchodnik kwitnacy
Przetacznik rozowy
Niebieski
Szalwia caradonna
Krwawnik