Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 18:17, 12 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

Gosiu nie jesteś sama jestem jeszcze ja, horcia,Marzenka także już się nas trochę zbiera

No właśnie Niedługo będziemy jak grupa wrocławska
amelia_b 18:36, 12 wrz 2015

jolka napisał(a)

No właśnie Niedługo będziemy jak grupa wrocławska

Wrocławskiej to chyba nikt nie przebije mnie ciekawi czy lubelska duża ogród cudny,ja też już tak chce no normalnie doła łapie
jolka 19:29, 12 wrz 2015

07_Rene napisał(a)

Ty to masz połacie do ogarnięcia Trawniczek śliczny i najważniejsze zielony Przy tegorocznej suszy to różnie bywało. Fajnie Ci wszystko rośnie...

Renia, do ogarnięcia mam kawał pola. Właśnie się zastanawiałam czy wklejać brzydkie zdjęcie, ale co tam, nie od razu Kraków zbudowali Tak więc wklejam - oto ile mam do ogarnięcia. Powyżej świeży trawniczek, niezagospodarowana (ale się cieszę, że ukształtowana) skarpa, a poniżej szczeropole

Właśnie dzisiaj ważny dzień - pierwsze nasadzenia poniżej nowego trawniczka i skarpy - BORÓWKI
jolka 19:31, 12 wrz 2015

amelia_b napisał(a)

Wrocławskiej to chyba nikt nie przebije mnie ciekawi czy lubelska duża ogród cudny,ja też już tak chce no normalnie doła łapie

Amelcia... masz na doła - ogród cudny
(...)

Hahaha

Edit: skoro zacytowałaś fotkę, to ja wywalam
Nie będę dwa razy na szczerople patrzyła
amelia_b 19:34, 12 wrz 2015

jolka napisał(a)

Amelcia... masz na doła - ogród cudny

Hahaha

ullall już mi lepiejco nie zmienia faktu że cudnie masz tam gdzieś poza tym kadrem
jolka 19:43, 12 wrz 2015

Ale.. ale... tak jak wspomniałam, dzisiaj pierwszy krok - zeszłam poniżej skarpy Najpierw było rozmierzanie, kopanie wielkich dołów, potem przymierzanie sadzonek, mieszanie torfu (3 worki po 250 l), ziemi i trocin.

A potem sadzenie boróweczek

Urobiliśmy się jak nie wiem co, ale zadowolona jestem
C.d.n.

jolka 19:55, 12 wrz 2015

amelia_b napisał(a)
ullall już mi lepiejco nie zmienia faktu że cudnie masz tam gdzieś poza tym kadrem

Skoro Tobie lepiej, to mnie też lepiej, że Tobie lepiej Pewnie, że mam poza kadrem ładniejsze miejsca, ale wiadomo, jeszcze pełno roboty Nie ma się co dołować Różyczki dla Ciebie
justajusta 22:11, 12 wrz 2015

To Lariska?
amelia_b 22:15, 12 wrz 2015

Dziękuję za różyczki
KasiaW76 22:49, 12 wrz 2015

jolka napisał(a)

Kasia, ja to mam tak, że jak mam budżet na rośliny przekroczony, to się pielęgnacją zajmuję
Gnojóweczkę nastawię, poplewię, poprzycinam W sprawie rozchodnika, jak najbardziej
A oto i wspomniany Misiek taki się zrobił

U mnie tyle do zrobienia, że czasami to nie wiem czym się zajmować i co robic a budżet wiecznie wyczerpany
Chodzę, plewie, kombinuje etc... a co kopania dołków to chciałabym mieć takia ziemię jak Ty... no i teren nawet ten nie ogarniety ładniutki