Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród u stóp klasztoru cz. II 21:53, 27 lip 2015

Do góry
Opuncja , liliowce, hosty, hortensje.. były ładniejsze focie..

Przetacznikowiec.. fajny.. u Kondzia też był. Dzięki Pani Przyrodzie mam i ja.. fajny nawet jak przekwitnie

Okazały anafalis.. kiedyś miałam ale mój był jak ubogi krewny Alinkowego. Tu mi się bardo podoba.

Cienisty zakątek... Irenka sie zachwycała.. i chyba takiej foci nie było
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:53, 27 lip 2015

Do góry
Na powojniki jak znalazł podpora Solidna i klimatyczna.. i nawet z drugim życiem Do Twojego stylu ogrodu będzie pasować ...

I informuję, że wzdłuż tych długachnych boków działki rosną już drzewka. Tylko są malutkie i na nocnych fotach ich nie widać.

Jaka jest długość działki?? 120-150 metrów?? A może więcej.

Justyna... Sylwia robi kawałkami. Posadziła tylko drzewa.. i to dobre posunięcie, bo małe drzewa są tanie i potrzebują czasu by urosnąć.

Musisz jechać do Wojsławic.. ... to będzie to co ci w duszy gra.. cudne rabaty bylinowe, i położenie działki podobne.. to Ci się na pewno spodoba.. A ja będę mieć Wojsławice dużo bliżej.
Ja zakochałam się w Wojsławicach.. nic tylko kartka i szkice co z czym i jak posadzić.. i masz gotowy projekt.
Pozwolę sobie wrzucić fotki z Wojsławic

Rododendronowy ogród II. 21:52, 27 lip 2015

Do góry
Dubelek więc kwiatka wkleję.

Typografia ogrodu 21:50, 27 lip 2015

Do góry
Nawiązując do tego co napisałam do Ilony rozbieram zachodnia rabate w murkach - po pierwsze dlatego, że cos mi w niej nie grało, po drugie bo będzie budowana od nowa przez pochylający się murek...

Barwinek przeprowadził się dzis pod brzozy, przekopałam kolejny pas ziemi w zagajniku na tym razem runiankę. Pierwszy dzień od dawna kiedy robale nie chciały zjeść mnie zywcem

i wyprowadziłam stipę bo mnie denerwowała - pokładała się i mi nie pasowała. Posadziłam ją pod graba w towarzystwie okrywowych róż i... uznałąm, że wcale się nie pokłada i wyglda tak, jakby była tam od zawsze... mam nadzieję, ze jutro nie zmienię zdania i że przezyje przeprowadzkę, bo bardzo mi się tam podoba.

Jedna sztukę obcięłam też dla testów - ale obawiam się, że złygo będzie odbijać zanim estetycznie zarośnie "jeża". No chyba, że padnie.

przepraszam za jakośc fotek ale zmrok mnie zastał.

Ogród niby nowoczesny ale... 21:50, 27 lip 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

co to jest? tylko mi nie mów że czyściec?!?!

mój jakiś k*** upośledzony w takim razie jest... się wściekłam na niego właśnie...

gdzie on u Ciebie rośnie? cień słońce? sucho mokro? i czym go naszprycowałaś?
Rododendronowy ogród II. 21:48, 27 lip 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogdziu dziękuję za odwiedziny i życzenia kwiatuch dla Ciebie

Macham Aniu.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:44, 27 lip 2015

Do góry
atena35 napisał(a)

Ogród rzeczywiście wygląda jakby się urlopował Taki wypoczęty, dorodny, trochę spasiony Super.
Trawy wszystkie rozmiaru "G" jak gigant.
Nie pamiętam - te trawy to sadzone w tym roku? czy starszaki? 2 czy 3 latki Pytam o Red Barony i Ice Dance

A propos gracków w donicach.
Coraz częściej dochodzę do przekonania, że w donicach to tylko jednoroczne i kwitnące powinnam sadzić

Tosia z tego spasionego to się uśmiałam Dziękuję

Wszystkie trawy oprócz gracilimusów i Ice Dance mam od maja tego roku. ID kupowałam w tamtym roku, gracilimusy są u mnie trzeci sezon.
Gracki do donic to najgłupszy z moich dotychczasowych ogrodowych pomysłów..

takie sadzonki trawek kupiłam na początku maja tego roku. RB może miały 30 cm wzrostu.

21 maja posadzone.

A tak wyglądały w niedzielę

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:41, 27 lip 2015

Do góry
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 21:40, 27 lip 2015

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:39, 27 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Zaniemówiłam...!
Bosssssssssko! Wszystko idealne!
Ogród wśród pól i wiatrów 21:36, 27 lip 2015

Do góry
Dziewczynki, miejsce na brzozowy zagajnik przygotowane. Długość ok 10 m, szerokość ok 5 m., wstępnie odcięte wężem. Z tyłu graby, przy samej bramie cisy. No i sosna himalajska wsadzona wiosną impulsywnie, ale już tu zostanie bo ją lubimy.

Tutaj troszkę inny widok tego miejsca

No i co dalej ... wyjścia są dwa:
1) działanie impulsywne, i bieżące myślenie co dalej,
2) zaplanowanie wszystkiego a potem działanie.

Jako że pkt 2 nie istnieje, to myślałam, żeby zacząć od posadzenia pięciu brzóz wzdłuż grabów, w odległości ok 1m od grabów i ok. 1,8 od siebie (drzewka nr 1-5). Co do tego jestem raczej pewna. A następnie (i tu małe wahanie) dwóch w takiej jakby trójce (drzewka 6 i 7).

Jak myślicie, byłoby?? Albo posadzę tylko od 1-5 i pomyślę co dalej... Musze się jeszcze z tym przespać Wszystkie sugestie i dobre rady mile widziane
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:36, 27 lip 2015

Do góry
Ogród niby nowoczesny ale... 21:36, 27 lip 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

i hakone

jakie śliczne masz hakone, moje wszystkie 12szt zebrać to Twoja jedna

Ogród niby nowoczesny ale... 21:35, 27 lip 2015

Do góry

i zarośnięty warzywnik...zdążyłam przed fotkami w sobotę wyrwać czosnek i bób więc troszke przejaśnialo

Ogród u stóp klasztoru cz. II 21:33, 27 lip 2015

Do góry
No i jak mam wrzucić moje foty, jak Irenka pokazała wszytko to co i ja mam na "kliszy"... w dodatku ładne focie....
Lecę szukac może mam coś ciut innego..

I mam.. ciekawe o czym była taka dyskusja.. Robię edit.. znalazłam jeszcze jedna focię i historyjkę muszę zmienić..

Alinko brak perfekcji... tam rośnie chwast!!!!

Niemożliwe!!!

Zaraz Ci udowodnię, że nie masz racji Irenko..

To nie chwast Irenko.... to super unikalna odmiana trawki.... taka tyci tyci malutka
Ogród niby nowoczesny ale... 21:30, 27 lip 2015

Do góry

jeżówki piccolino już niedlugo zakwitną..

i hakone

Wilcza Góra 21:30, 27 lip 2015

Do góry
skoro temat na afiszu.... to jeszcze inne zdjęcie lotnicze...
"Annabelle" w roli głównej ... nie wiem, czy pokazywałam tę rabatę ... jest już przy ogrodzeniu ... mało reprezentacyjna, ale jest tu łącznie 8 krzaków
podsadzane dla odmiany przywrotnikiem i z klonem jaworem w środku
pod brzozami 2 srebrne świerki, bo potrzebuję w tym miejscu osłony, a brzozy pną się do nieba ...

Skąpana w słońcu 21:29, 27 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Masz racje z nazwą to chyba faktycznie on , wszystkie cechy się zgadzaja. A tych wtsłanych nazwy znasz? Podobny do Darli Anity ale u mnie Darla zależnie od pogody raz ma jasniejsze raz ciemniejsze kwiaty.Mnie się wydawalo że miałas mi przysłac takie bez falbanek jasne z ciemniejszym w środku ale ,oże pomyliłam cos. Ja Ci wysłałam tego

i drugiego w ciemno więc nie wiem co to bedzie.

Bożenko, podobał Ci się Big Smile, a to było to zdjęcie. Może inazcej tu wygląda, ale to tensam liliowiec.

To ten. On ma wybarwienie zależne od pogody. Ja polecam go raczej na mniejsze nasłonecznienie bo blaknie mu kolor. Zreszta ten drugi też

a to jest Singular Sensation

Troche nazw moich znam

To jest Darla Anita

Bardzo dziekuję za tego lilowca tylko która to sadzonka?
Rododendronowy ogród II. 21:29, 27 lip 2015

Do góry
Bogdziu dziękuję za odwiedziny i życzenia kwiatuch dla Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies