Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Milka 07:01, 10 wrz 2015

Nie wiem czemu narzekasz, jest pieknie i w super formie. Cudownie rozchodniki z trawami i hortensjami wygladaja i polaczenie rabaty z daliami, cos pozgapiam, o ile na mojej suszy sie uda. No i ta Phanton mnie kusi bardzo, jak trafie, kypie jedna, a potem bede rozmnazac, dluzej to trwa, bo 3 lata czekania na efekt, ale co tam. Nie wiem od czego u siebie zaczac, a jak tak mam, to znowu nie rusze buziolki
Kasik 20:27, 11 wrz 2015

JulkAd napisał(a)
Kasiu nie musisz się przejmować. Nie jest z nimi tak źle , obfocę swoją vanilkę to sobie porównasz. Ale przy słonku do 14 jest bardzo podobnie, może ciut mniej brązowa, ale te na froncie właściwie tylko białe i od razu brązowe, Phantomy mają u mnie więcej cienia, ale za to przy nich rozplenice i brązowieją przy ocieraniu się o nie. Gdzieś u Any czytałam, że ma podobnie. Buziaki i miłego dnia

W tym roku było trudno wszystkim roślinom. Każdy w takie upały broni się po swojemu- rośliny wiedza co robić by przeżyć i może dobrze, bo w przyszłym roku tez muszą pozachwycać,
Kasik 20:31, 11 wrz 2015

Milka napisał(a)
Nie wiem czemu narzekasz, jest pieknie i w super formie. Cudownie rozchodniki z trawami i hortensjami wygladaja i polaczenie rabaty z daliami, cos pozgapiam, o ile na mojej suszy sie uda. No i ta Phanton mnie kusi bardzo, jak trafie, kypie jedna, a potem bede rozmnazac, dluzej to trwa, bo 3 lata czekania na efekt, ale co tam. Nie wiem od czego u siebie zaczac, a jak tak mam, to znowu nie rusze buziolki

Pomalutku zrobisz wszystko, a jak zaczniesz to już pójdzie i ani się oglądniesz i ogród uporządkujesz. U mnie po tych deszczach widoczna jest poprawa, choć hortki szybko poprzybierały jesienne kolory. Mnie się takie tez podobają i nie marudzę już.

A Phantoma polecam

To dla zachęty.

Kasik 20:40, 11 wrz 2015

kilka fotek- od ostatnich mało co różnicę widać, ale kolory chyba ciut bardziej intensywne

JulkAd 20:40, 11 wrz 2015

Kasik napisał(a)

W tym roku było trudno wszystkim roślinom. Każdy w takie upały broni się po swojemu- rośliny wiedza co robić by przeżyć i może dobrze, bo w przyszłym roku tez muszą pozachwycać,

Kasiu po deszczach już widać lekką poprawę, chociaż trawa jeszcze dużo potrzebuje, żeby się zregenerować...chcę jutro chociaż ciut wygrabić...pozdrówka
JulkAd 20:42, 11 wrz 2015

Cudne Kasiu te Twoje hortki...wszystkie razem i każda z osobna
Kasik 20:44, 11 wrz 2015

Kasik 20:49, 11 wrz 2015

Kasik 20:53, 11 wrz 2015

Kasik 20:57, 11 wrz 2015

I troszkę innej jesieni- wrzosowate

I ptaszkowo

i clematisik