Sebek moi znajomi mają hebe już od 5 lat we wsi obok, niczym nie okrywają ... Może u nas przeżyja, tylko albo śnieg jest im potrzebny albo obsypać je torfem a ja je korą obsypałam i w lutym przeczytałam, że tak nie wolno....
Irenko myślalm,że nei odnajdę tych bukszpanów, tyle tych stroniczek natrzaskałaś efekt wspaniały!!!!
Podpory pod miłorząb idealne i pomysłowe.
Szkoda, że tak awaria pokrzyżowała Wam plany, ale co się odwlecze to nie uciecze
Agnieszko kulkowanie Ci świetnie wyszło. Ostatnio w Złotych tarasach widziałam w olbrzymich donicach atrapy bukszpanów ale stałam przed nimi z otwartymi ustami i oczami wyobrażni widziałam takie w moim ogrodzie. Donice były kamienne grafitowe, kulki na małych nóżkach. Dwie takie hoduję u siebie, kulki mają 10 cm, za 20 lat kupię donice ..... Jak mi się znudzą plastikowe i wybuduję dom na wzgórzu ......
Agnieszka widzę, że donice Cię skusiły wiedziałam bo wybór jeszcze bardzo duży
A miały Ci się nie zmieścić do samochodu
Co do wiatru to donic mi nie zwiał bo był słaby jak na moje warunki. Gdy mocno wieje to mi przy 80km/h podnosi żaluzje...... I wtedy tuja przed domem sąsiadów włącza lampę nad garażem i nam prosto 300 W w okna sypialni Skoro dzisiajesza noc była spokojna tzn słabiutki był wicherek
Nie przejmuj się u mnie na razie też wyłącznie bukszpany w donicach. Ale dzisiaj widziałam piękne białe Rh w Psarach o mało nie zgrzeszylam ale mialam tylko zapłacić za graby......
No bo się donice nie zmieściły... M. specjalnie przyjechał tam za mną, nie dość, że zapłacił, to zapakował do swojego kombii . Jeszcze raz dzięki serdeczne za namiar!!!
A ta lampa u sąsiadów ustawiona na okna Twojwj sypialni to dobry pomysł Przynajmniej masz zagwarantowany pomiar prędkości wiatru i nie prześpisz żadnej większej zawieruchy .
Piszesz, że białe rh w Psarach? Kwitnące? To chyba jakieś pędzone? One nadają się do ogrodu, czy tylko jako sezonowa ozdoba na taras?
A w tych moich dużych nowych donicach już widzę dzrewka laurowe, takie jak u Ciebie . Zachorowałam na nie!
Z tą lampą to masz rację Sasiadka mi namiary na sklep podała abym sobie firany kupiła
M suuuuper kolejny raz powtarzam Laury trudno kupić ja polowałam długo. W Psarach są ostrokrzewy szczepione ale słabo uformowane korony, takie mocno rozczochrane. Rh nie kwitnące ale soczyście zielone liscie i duże pąki - Madame Masson. Musiałam się sama wyciągać ze sklepu aby ich nie kupić, bo nie mam gdzie ich wsadzić, chyba, ze do donic
Dzisiaj jeszcze wykopłam 6 szt czegoś co nie przypominało kul bukszpanowych i wkopłama 6 kul z plantacji. Dodatkowo wyrzuciłam 9 wymarźniętych hebe i wsadziłam nowe. Czy tak będzie co roku? Ponieważ zmrok mnie zastał nie zdążyłam cyknąć fotek ani posprzątać podjazdu. Melduję, ze jutro będzie fotorelacja.
I zastanawiam się jak zagospodarować bukszpany pstre, które zamierzam dokupić. chyba je posadzę przy ścianie wodne, zrobię taki żywopłocik i może z jedną - dwie kuli w innych miejscach?
Dzisiaj się zaczęło. Podwaliny pod ścianę wodną powstały.
W ogrodzie pobojowisko ale Pan Złota Rączka super zadbał o trawnik i idelanie wykopał dziurę 2x2 m
Dziura została zasypana piaskiem i ściągnęła do siebie wszystkie wody gruntowe. Ciekawe cyz jutro będzie mozna robić wylewkę, pewnie nie.... W razie czego murek przy ogrodzenieu otrzyma zaczątki tynku.
Abiko, ja tak nie będę cięła jak Marzenka- bo nie umiem Ale sprytna jestem i już ją do siebie na cięcie kulek zaprosiłam...
Dziewczyny mnie nie ma co prosić tylko ciastem do siebie zwabiać, za kawalek ciacha cały ogródek przelecę. Mogę mieć nick Eward Nożycoręki
wczoraj film instruktarzowy cięcie obwódek bukszpanowych oglądałam a nożyce w sklepie Danusiowym nabyłam Mogę na Wszych ogrodkach potrenować piszę się zatem na kolejne cięcie.
Marzena......alez my dwie podobne do siebie charakterkiem Jakbym swoją charakterystykę czytała ..... może któryś z naszych ojczulków coś w młodości nabroił i jesteśmy jak siostry?????
Oczywiscie to był żart.... ale sama prawda jak czytam Twoja charakterystykę, to widzę siebie
oj aniu mój tata byłby do tego zdolny więc nie mów hop bo może siostro się do mnie zwracaj
Nadrobiłam sporo stron, spodobały mi się granatowe donice Deromy w linku.
A ta druciana donica też chyba fajnie wyglądałaby granatowa i postawiona obok innych granatowych.
Kopczyki z róż już bym rozgarniała i nie czekała do kwietnia, bo ciepło jest, wiosna przyszła wcześnie.
Kulkowanie dobrze idzie.
Danusiu we Wrocławiu już forsycjom zaczynają pękać pąki dlatego w sobotę cięcie róż dziękuje, że zaglądasz. Dodatkowo w czoraj zobaczyłam, że listki róż rabatowych drgnęły ze wzrostem.
Donice są szare ale w oświetleniu lampy błyskowej nabraly niebieskiego koloru, podobnie jak mój tynk na elewacji, który w sklepie wygładał na szary a po położeniu miał odcień niebieski
O jak mi sięmarzy biala elewacja, no cóż zanim drogę przed domem mi zrobią i przestanie się kurzyć będzie do przemalowania
Piękny ogród, kawał roboty, chylę czoła Bardzo podobają się mi Twoje tarasy, ja jestem na etapie wymyślania mojego i szukam wszędzie inspiracji. Te płyty wokół niego są betonowe?
Isia dziękuję, ze zaglądasz. Płyty prze dtarasem graniotwe 40x40 cm zakupione w Castoramie. Za chwię pomiedzy płyty skalniaki posadzę i wysypię żwirkiem. Ale jeszcze chwilka na te działania.
Marzeno ja tez kupiłam ten granit z castoramy ale jeszcze leży w garażu, powiedz mi jak on się sprawuje na zewnątrz, pod wpływem warunków atmosferycznych?
Poza tym wysłałam priv. Piękne wnętrza w moim typie. Juz sie nie mogę doczekac takiego stanu u mnie
Małgoś, płyty są położone w części ogrodowej. Sprawuja się bardzo dobrze, nic sie z nimi nie dzieje. W podjeździe po którym jeździmy samochodem są grubsze 4 cm od "graniciarza" aby nie popękały i też się z nimi nie dzieje.
Niedługo Twój dom też będzie wykończony i będziesz zakładać ogród
Agnieszka widzę, że donice Cię skusiły wiedziałam bo wybór jeszcze bardzo duży
A miały Ci się nie zmieścić do samochodu
Co do wiatru to donic mi nie zwiał bo był słaby jak na moje warunki. Gdy mocno wieje to mi przy 80km/h podnosi żaluzje...... I wtedy tuja przed domem sąsiadów włącza lampę nad garażem i nam prosto 300 W w okna sypialni Skoro dzisiajesza noc była spokojna tzn słabiutki był wicherek
Nie przejmuj się u mnie na razie też wyłącznie bukszpany w donicach. Ale dzisiaj widziałam piękne białe Rh w Psarach o mało nie zgrzeszylam ale mialam tylko zapłacić za graby......