Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 20:42, 19 mar 2012

I dłuuugo potem efekt prawie końcowy - posadzone bukszpany. Część w nowych donicach, a część w ubiegłorocznych, z technorattanu. Przepraszam za tło, ale zdjęcia robione przed chwilą w garażu:

Wieloszka 20:45, 19 mar 2012

Krys napisał(a)

Agnieszka piękne zakupy ,czy to w tym miejscu gdzie Irenka kupiła ?
Namawiam Karoline na wspólny wyjazd ,jak dasz namiary i jeszcze będą bukszpany

Tak Krysiu, w tym samym miejscu co Irenka - wszystkie tam kupowałyśmy . Bez obaw, nie zabraknie bukszpanów dla Ciebie jeśli się zdecydujesz . Wprawdzie nie są to gotowe kulki, tylko do cięcia i formowania, ale za tę cenę opłaca się.
Mala_Mi 20:50, 19 mar 2012

Ależ się zrobiło bukszpanowo
Gorzej....ja też zachorowałam na obwódkę z bukszpanów A w środek róże
Dzielne jesteście dziewczyny i bardzo obrotne..... i mówiłaś jaka jesteś słabiutka..... harpagan nie kobieta
Syla 20:50, 19 mar 2012

No i pięknie wyszły kulki a tak się bałaś .... Super efekcik
Madzenka 20:53, 19 mar 2012

Agnieszka widzę, że donice Cię skusiły wiedziałam bo wybór jeszcze bardzo duży
A miały Ci się nie zmieścić do samochodu
Co do wiatru to donic mi nie zwiał bo był słaby jak na moje warunki. Gdy mocno wieje to mi przy 80km/h podnosi żaluzje...... I wtedy tuja przed domem sąsiadów włącza lampę nad garażem i nam prosto 300 W w okna sypialni Skoro dzisiajesza noc była spokojna tzn słabiutki był wicherek

Nie przejmuj się u mnie na razie też wyłącznie bukszpany w donicach. Ale dzisiaj widziałam piękne białe Rh w Psarach o mało nie zgrzeszylam ale mialam tylko zapłacić za graby......
Wieloszka 20:56, 19 mar 2012

Aniu poważnie, ja naprawdę słabiutka jestem... Tak mnie to wkurza, ze staram się sobie i wszystkim wkoło udowadniać, że jest odwrotnie. Jak widać nieźle mi wychodzi Ale gwoli ścisłości musze dodać, że M.znów pomagał - przygotował w taczce ziemię do sadzenia, sypał keramzyt na dno donic i taszczył te donice z miejsca na miejsce...
Syla, bo uwieczniłam na zdjęciu akurat tą kulkę, która najlepiej wyszła. Z 5 szt. 2 wsadziłam do donic, reszta nie jest tak kształtna, więc pomyślę, co z nimi zrobić. No jakoś trzeba się nauczyć...
Joanka 21:02, 19 mar 2012

Bardzo ładne kulki wykulkałaś
Ślicznie prezentują sie w tych donicach
Wieloszka 21:03, 19 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Agnieszka widzę, że donice Cię skusiły wiedziałam bo wybór jeszcze bardzo duży
A miały Ci się nie zmieścić do samochodu
Co do wiatru to donic mi nie zwiał bo był słaby jak na moje warunki. Gdy mocno wieje to mi przy 80km/h podnosi żaluzje...... I wtedy tuja przed domem sąsiadów włącza lampę nad garażem i nam prosto 300 W w okna sypialni Skoro dzisiajesza noc była spokojna tzn słabiutki był wicherek

Nie przejmuj się u mnie na razie też wyłącznie bukszpany w donicach. Ale dzisiaj widziałam piękne białe Rh w Psarach o mało nie zgrzeszylam ale mialam tylko zapłacić za graby......

No bo się donice nie zmieściły... M. specjalnie przyjechał tam za mną, nie dość, że zapłacił, to zapakował do swojego kombii . Jeszcze raz dzięki serdeczne za namiar!!!
A ta lampa u sąsiadów ustawiona na okna Twojwj sypialni to dobry pomysł Przynajmniej masz zagwarantowany pomiar prędkości wiatru i nie prześpisz żadnej większej zawieruchy .
Piszesz, że białe rh w Psarach? Kwitnące? To chyba jakieś pędzone? One nadają się do ogrodu, czy tylko jako sezonowa ozdoba na taras?
A w tych moich dużych nowych donicach już widzę dzrewka laurowe, takie jak u Ciebie . Zachorowałam na nie!
Mala_Mi 21:07, 19 mar 2012

Mi sąsiadka tez tak waliła szperaczem po oczach, ze nie dało się siedziec na tarasie... jakoś wytrzymałam nerwowo, M odwiodłam od zainstalowania podobnego.. jodełki urosły i jest spokój
Donice macie ekstra
agniecha973 21:13, 19 mar 2012

Aga, Ty już po pierwszych ćwiczeniach przycinania bukszpanów A masz na czym ćwiczyć, he he. Jeszcze będziesz kupować czy już Ci starczy?