Edytko, derenia Kausa ma juz kilka lat. Już samam nie wiem ile on ma lat, 3-4 czy 5. Pierwszą zimę rósł w doniczce i zimował w pomieszczeniu. Potem rósł na piaskowni, ale nie pamiętam, czy spędził tam jedną, czy dwie zimy. W tym roku wczesna wiosną przesadziłam go tutaj na śkąpaną w słońcu.
Tak wygląda. Nie jest duży, ale on też wolno rośnie.
Objaśniam więc .
Przed zima chciał bym zamknąć temat wyznaczenia granic ogrodu.
W chwili obecnej działkę obsadzona mam z trzech stron świerkiem,wzdłuż działki posadziłem szmaragdy, rozgraniczając teren pod ogród i cześć gospodarczą.
Natomiast na tyle działki,po stronie przyszłego ogrodu powstała droga dojazdowa ,dla ciężkiego sprzętu budowlanego.Chce to miejsce zasłonić żywopłotem,ewentualnie rabata ,która przysłoni poziom gruntu rozjeżdżonego.
Witajcie,
Chciałabym się z wami podzielić zdjęciami z mojego ogrodu.
W zeszłym roku postanowiliśmy z mężem postawić sobie basen.
Miał to być basen rozporowy ale ostatecznie padło na basen poliestrowy.
Nie wiedzieliśmy na początku jak go wkomponować w otoczenie ale ostatecznie wyszło nam chyba całkiem ładnie
Jeśli macie jakieś pomysły jak można by jeszcze upiększyć nasz zakątek to dajcie znać!
Pozdrowionka!
Proszę nie zwracajcie uwagi na resztę bo wszystko jest dopiero w trakcie "robienia się" obwódka,trawnik itd Trawki wyglądają na maleńskie bo je przyciełam były strasznie "zmierzwione".
A taka piękna i pięknie opakowana, że się poczułam jakbym tajemniczego wielbiciela miała z pocztą kwiatową.
ech na co nam przyszło na stare lata, same sobie kwiatki przysyłać
Piękny ogród
Uwielbiam takie klimaty, nie widziałam tej rabaty wczesniej a dzisiaj ją opisałam u siebie we wątku. Dokładnie to zjęcie pokazuje to co chcę założyć mieć.
Miskant to variegatus czy gracek?
W jakich odstępach masz posadzone hortensje? Ile zajmuje na szerokości rabata?