Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Tesska 22:18, 15 sie 2015

ale śliczne ')
rozark 22:19, 15 sie 2015

prośba do dziewczyn trawiastych, czy z tego to coś jeszcze będzie?

przesadzana było pod koniec czerwca ( dar od Anity), potem przycięta i odbiła marniutko

rozark 22:23, 15 sie 2015

Tesska napisał(a)
ale śliczne ')

dziękuję
byłoby lepiej gdybym pół ogrodu nie była taka młoda, 1/4 nasadzeń to wsadziłam lub przesadziłam w tym roku, musza mieć czas się ukorzenić a tu taka susza, a ja latam z konewką i podlewam, ach może spadnie trochę deszczu własnie zaczęło grzmieć

wreszcie mieczyki zaczeły kwitnąć, reszta w liściach lub pąkach, nie wiem dlaczego tak późno w tym roku? pewnie dlatego że ich nie podlewałam

Krys 23:41, 15 sie 2015

Reniu u mnie dzisiaj popadalo i troche pogrzmialo,hortensje tez u mnie cierpia zwlaszcza Anabell juz jest prawie brunatna,
Margarete 01:36, 16 sie 2015

Popadało u ciebie? Bo u mnie ja pływam razem z garażem i piwnicą. Szkody niewielkie bo zalało stare klamoty które na tzw. wszelki wypadek składa się w pomieszczeniach gospodarczych ale roboty ze zbieraniem wody miałam na 4 godziny, jutro sprawdzę jak ogród. Czy nie ucierpiał.
Trawka od Anity u mnie tak samo wygląda ale odbija na zielono powolutku, Anita uprzedzała że odchoruje i na wiosnę będzie ok.
rozark 12:36, 16 sie 2015

dobrze macie, że u was popadało, u mnie co prawda też ale bardzo marnie, kałuż nie ma, wody w pojemnikach na deszczówkę na 0,5cm, ziemia zdarzyła już obeschnąć, ach czekam na coś więcej
przykro mi Marzenko że cię zalało, chętnie przygarnę nadmiar wody
yolka 14:29, 16 sie 2015

Kwiaty u Ciebie kolorowe, ale kolory ptaszka niesamowite, niestety nie wiem jak się nazywa, może dzieciół - ma długi dzibek
yolka 14:31, 16 sie 2015

Jasne, że dzięcioł tak to jest jak się ogląda obrazki a nie czyta dokładnie tekstu
Edyta10 18:50, 16 sie 2015

rozark napisał(a)

tak wyglądają róże dla ciebie

Pastella mała ale kwitnie

a The Pilgrim za to duży

Reniu jeszcze raz bardzoooo dziękuję za różyczki i za dwie torby dobroci ogrodowych!!! już rozmyślam, gdzie co posadzę Pochwal Basię za pomoc, rośnie Ci ogrodniczka nie chcą mi wyjść z głowy Twoje cudne róże i hortensje a zapach Heritage za mną łazi cały czas
popcorn 20:51, 16 sie 2015

Widze ze goscia mialas
Popadalo cos wiecej? u nas wczoraj porzadna burza przeszla, podlane mam na pare dni
pozdrawiam!