Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:42, 21 lip 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)

No ale plaży u ciebie nie widziałem. Może i kreta, nigdy nie byłem to nie wiem, po prostu skojarzyło mi się z takimi włoskimi gospodarstwaami z filmów ale mogę się mylić.

Nie, no jest dokładnie jak mówisz Po prostu ze względów praktycznych trochę zmieniliśmy kierunek ale grunt, że cieplejsze klimaty
A plaża może i u mnie jest ale taka ( w sumie jak na Krecie )

Mały ogród Kasi 21:42, 21 lip 2015

Do góry
super foteczkii a zwłaszcza ta 1 z kotkiem , no i oczywiscie taczka w sezonie numer 1 do pozowania do fotek
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:41, 21 lip 2015

Do góry
Tak Kasiu jak krzaczek w tamtym roku była krzaczorem a jak przesadziłam na jesieni w inne miejsce już się tak nie panoszy nawet trochę jest za niska jak do tamtego roku
Mały ogród Kasi 21:41, 21 lip 2015

Do góry

Ogród Loczka 21:39, 21 lip 2015

Do góry

Mały ogród Kasi 21:38, 21 lip 2015

Do góry
Próby z nowym obietywem męża.
Przy odpowiednich ujęciach i świetle, muszę przyznać, że niektóre zakątki ogródka powoli naberają klimatu, o jakim marzę.

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 21:36, 21 lip 2015

Do góry
Witaj! Przyszłam do Ciebie od Ewy. Zaczęłam dopiero spacerek po Twoim wątku, ale zobaczyłam orliki Czy mogłabym prosić nasiona tych poniżej? Daj znać, reszta ba priv później Pozdrawiam!!
Agcia napisał(a)

Najpierw kwiat typu Winky - pełny:
1.Róż plus biel/krem

[i]3. Biel plus limonka

4. Ciemny fiolet plus biel

Kwiat typu Barlow:

1. Biel

Robisz PRZEPIĘKNE bukieciki!!!
Ogród pod czarnymi orzechami 21:35, 21 lip 2015

Do góry
aha a ta piwonia drzewiasta jak się nazywa?
miałam takiego chabra jeszcze
Na razie pięć skarp, może kiedyś ogród 21:29, 21 lip 2015

Do góry
Dziękuję za miłe powitanie Działka duża dla mnie za duża 24 ary, nie ogarniam niestety jej w pełni Do tego ziemia to piach żółty, czasem mam wrażenie łątwiej by mi było stworzyć plażę niż ogród Zwłaszcza, że w granicy działki płynie rzeczka Trochę zdjęć wspominkowo portretowych

I macierzanka a w niej pełno owadów

Miłego wieczoru
Mój ogródek- trudy i radości początkującej ogrodniczki 21:29, 21 lip 2015

Do góry
Wszystko odbyło się we wrześniu 2013r.

Najpierw przyjechały podkłady. Każdy przecięty wzdłuż, bo w moim odczuciu takie grube, jakie zwykle są podkłady kolejowe wyglądałyby za ciężko na tak małej przestrzeni. A poza tym ja i mój Tata (wzrostu równie imponującego jak ja, chociaż silny nad wyraz) byśmy takiego grubasa nie podnieśli. I też - bo było dwa razy więcej za tą samą cenę Panowie zwalili je pięknie na plac i odjechali.

Przystąpiliśmy do pracy-najpierw zostały dokładnie zamiecione. (btw - w tle widać tuje- to był ich trzeci sezon)

i dwukrotnie pomalowane impregnatem od strony "przeciętej"

Kolejnym etapem było bardzo dokładne planowanie i mierzenie, wizje lokalne (bo w międzyczasie dodałam do wsyztskiego upolowane na przecenie kratki)

I nastąpił etap wykonania. Z braku piły stolarskiej wszystko docinane było "z ręki" za pomocą piły łańcuchowej. Mój Tata stał się wręcz wirtuozem w tej dziedzinie a kolega dzielnie pomagał ze względu na materiał (powiedziałabym ze dość "przaśny") nie miałam ciśnienia żeby wszystko było idealnie pod linijkę, z ekierką i ą ę - więc taki sposób świetnie się sprawdził. Na zdjęciach także mój nieodżałowany, niebyły już Pies który na bieżąco przeprowadzał kontrolę jakości wykonywanych prac.

i efekt końcowy widziany od frontu. DIY wyszło całkiem znośnie, a na pewno lepiej niż się spodziewałam.

Uprzedzając pytania - śmierdziały nie bardzo, tylko wiosną 2014 i tylko w pełnym słońcu -a tego u mnie akurat jak na lekarstwo. A potem przestały i nie śmierdzą szczęśliwie do dziś.
Ogród pod czarnymi orzechami 21:26, 21 lip 2015

Do góry
śliczne roślinki, sporo z nich mam piękny milin a ten chaber gdzieś mi się zagubił w ogrodzie i jeszcze nie zakwitł widzę, że kwiatków hostom nie obcinasz pozwalasz kwitnąć ja też tak robiępodrawiam serdeczniegoździk Chianti dla Ciebie
Ogródek Ewy 21:25, 21 lip 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Dziewczyny dzięki za pochwały.
Teraz myślę i myślę i przysłowiowa doopa.

Stałam się posiadaczką dwóch różyczek okrywowych White Cover i Charming Cover. Zaplanowałam dla nich miejsce, wytyczyłam rabatkę, ściągnęłam darń i utknęłam. Zupełnie nie wiem jakie im dobrać towarzystwo czy dokupić więcej róż i w jakim kolorze, może poszerzyć tą rabatę..... Może coś podpowiecie bo sama chyba nie ruszę z miejsca.
Zastanawiałam się nad kłosowcem fenkułowym bądź liliowcami, dobrze by im było z różyczkami? Może irys syberyjski?
Wstawiłam też prośbę o pomoc w odpowiednim wątku ale nie wszyscy tam zaglądacie. Pomocy bo nie ruszę.

pisze z telefonu bo laptop odmawia wspolpracy-bedzie bez polskich znakow
Po pierwsze wykonalas kawal roboty..
Po drugie rzeczywiscie warto przejrzec rabaty różane innych, zauważysz tam pewien schemat.
Musialabys dokupic wiecej róż jesli to ma byc taka rabata. Jakies rabatowe w podobnych kolorach do tych co masz. Roza jako krolowa nie lubi konkurencji wiec towarzystwo dobiera sie tak by podkreslalo jej urok a nie tlumilo tak wiec rosliny z duzymi kwiatami, liscmi itp.to niezbyt wybor. Zwroc uwage ze na rabatach z rozami sa delikatne byliny np. z malymi, niezbyt rzucającymi sie z daleka kwiatami - np. bodziszki, gipsowki, jakies drobne jednoroczne; rownież dzwonkowate lub klosowatymi kwiatostanami-szalwie, przetaczniki, liatrie itp. Dobrym towarzystwem sa tez delikatne trawy. A roze maja wtedy grac pierwsze skrzypce i je powinno byc widac najbardziej. W czasie kiedy roze maja przerwe w kwitnieniu byliny ladnie to uzupelniaja. Liliowce mam wrazenie ze za bardzo przytloczą i odwroca uwage od roz, jakas nieduza kępka irysow ale tych malych moglaby byc-zwlaszcza ze kwitna przed rozami. Na jesieni mozesz dosadzic sporo czosnkow, i ewentualnie jakies wiosenne cebulowe.. Proponowalabym tez jakis stozek lub kulke bukszpanową
masz sporo miejsca wiec roslinek tez wiele wejdzie. Pamietaj by rozom dac miejsce po bokach na rozrosnięcie.
No chyba ze chcesz zostac przy tych dwoch rozach to wtedy nie ma tak znaczenia co je uzupelni byleby kolorystycznie i stylem pasowalo do reszty ogrodu.
powodzenia
Mirkowy ogród (początki) 21:21, 21 lip 2015

Do góry
Fuksja z własnych sadzonek i Pelargonia od nasionka wreszcie zaczyna kwitnąć. W donicy werbeną ze stipą i żurawką.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:20, 21 lip 2015

Do góry
Olu na dole,od początku ścieżki ( nie liczę odległości od ścieżki do ażurów) jest 130cm - w najwężym miejscu tam u góry jest metr

Typografia ogrodu 21:19, 21 lip 2015

Do góry
I rodzinny handmade dosłownie
Typografia ogrodu 21:18, 21 lip 2015

Do góry
Do pokoju młodszej-jutro zawiesimy

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:18, 21 lip 2015

Do góry
Peppermint napisał(a)

Dokładnie tak, też mam u siebie, lubię jej duże kwiaty. Piękne róże, ach.......
Pozdrawiam

Akurat robiłam po deszczu, teraz też duchota i woda wisi w powietrzu
Horti Beauty, kawałeczek bo spory krzaczorek

ożanka i rozwar niebieski

Sparkling Ruffles

lilie i liliowce

pozdrówka
Pszczelarnia 21:18, 21 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
No to nam dzis ucztę zrobiłas , tyle pieknych zdjec. Super widoki. Nie widzę tylko czerwonego liliowca ode mnie , nie kwitnie czy sie zmarnował?

Bogdziu, on pwenie jest ale ja go nie uchwyciłam. Chyba, że ojciec się pomylił i mi oddał nie te (on najpierw daje do donic jak mnie nie ma). Nic się nie marnuje (no, w tym roku nie wyszedł mi siew takich nasion od Vivy), pewnie jeszcze nie miał odpowiedniego towarzystwa, więc nie robiłam zdjęć.
Ale portrety liliowcom trzeba zrobić ku pamięci.

Na razie Bonica z nieobciętymi czosnkami.

Typografia ogrodu 21:17, 21 lip 2015

Do góry
Obiecałam postery i sa. Przepraszam za błyski ale szklo ramek tak odbija.
Pierwszy na którym zależało mi chyba najbardziej-sami zrozumiecie (np Makul bo sprzątać nie lubi).

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:15, 21 lip 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ja też wolę zdjęcia hortensji niż robali ...

nie ma sprawy dla wieczornych (i nocnych )gości wieczorne hortensje
robione teraz (o 21ej) bez błysku przy pochmurnym niebie

anabelka po prawej Invincibelle po lewej(mały krzaczek)

tu odwrotnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies