Trzmielinę będziesz ciąć, ale ona i tak się potrafi wymknąć spod kontroli.. Jak się ukorzeni to nic pomiędzy nią nie upchniesz.. Ja sobie nie wyobrażam po jakimś czasie sadzenia w tym cebulowych.
Jak chcesz dać hostę to raczej.. w jednolitym kolorze, może Krosa Regal, ładnie się odetnie od trzmieliny. I jest na wysokich nóżkach .. Najlepiej dać kulkę bukszpanową, ale to już koszt. I powtórzyć ja np na rogu rabaty i po drugiej stronie.
Żywopłot bukszpanowy możesz dać tylko na rabacie od płotka.. albo dociągnąć go do kulek.. wypełnienie z żurawki. Rozchodniki w kępy posadź.. będzie akcent jak hosta czy kulka bukszpanowa..
Jedna rabata będzie z czerwona żurawką, a druga z seledynową.. będzie tak jak chcesz.. spójnie i dużymi plamami.
Sprzątanie po remontach czas będzie rozpocząć. Przykro powiedzieć, ale ekipa od kostki dała plamę. Kolejny raz przekonałam się, że jak się coś odbywa wokół domu to trzeba brać urlop i pilnować. Strasznie naniszczyli, nabrudzili, szkoda słów. Wszystkie rośliny pokryte są warstwą pyłu z ciętej kostki. Przesadziłam rododendron, teraz ma dużo miejsca. Pod domem są już malutkie róże piano, na razie nie robią wrażenia, ale nieźle rokują na przyszłość. Zobaczymy.