Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pod Borem

Ogród pod Borem

21:11, 04 sie 2015
uff dobrze że mało stron. Przebrnełam przez twój wątek

i zaczynam

- czy zrobiłaś już paln ogrodu ...zarys czy cokolwiek?
- jaki chcesz mieć typ ogrodu?
- nie szalej z bylinami! chyba że mnożysz bo za chwilę ich będziesz potrzebować ogrom.
- wypisz jakie chcesz duże drzewa ...i to musisz nasadzić w pierwszej kolejności - (ja zrobiłam błąd i nie przemyślałam tego i teraz mam dziwnie spłaszczony ogrod bo wysokie drzewa są do pasa)

masz teraz czas na planowanie ...i tego sie trzymaj ...zrób plan rabat, żeby było do czego sie odnieść ...masz teraz czas-chyba że sie wykańczasz ...to nie masz czasu na ogród albo coś za coś!
Iggia 21:51, 04 sie 2015

eee_taam napisał(a)
uff dobrze że mało stron. Przebrnełam przez twój wątek

i zaczynam

- czy zrobiłaś już paln ogrodu ...zarys czy cokolwiek?
- jaki chcesz mieć typ ogrodu?
- nie szalej z bylinami! chyba że mnożysz bo za chwilę ich będziesz potrzebować ogrom.
- wypisz jakie chcesz duże drzewa ...i to musisz nasadzić w pierwszej kolejności - (ja zrobiłam błąd i nie przemyślałam tego i teraz mam dziwnie spłaszczony ogrod bo wysokie drzewa są do pasa)

masz teraz czas na planowanie ...i tego sie trzymaj ...zrób plan rabat, żeby było do czego sie odnieść ...masz teraz czas-chyba że sie wykańczasz ...to nie masz czasu na ogród albo coś za coś!

A wiec tak:
- planu jeszcze nie mam /negocjuje z M, bo on chce tylko trawnik, ewentualnie jedną małą rabatę
- typ ogrodu - hmmm uporzadkowany (z bukszpanami) ale i z bylinami
- muszę szaleć - mnożę
- co do drzew też negocjuję

a co do wykańczania siebie - to też i dom też ( na podwórku syf, bo tynkują )

auto mi się rano przed pracą znowu rozkraczyło
07:04, 05 sie 2015
tynki teraz robisz ...oj to jeszcze masz luzik ...a kocioł to za chwilę ci się zacznie.

Duża ilość trawnika każdego z czasem pokona mało drzew i duża ilość słońca na działce również.

Zbieraj inspiracje ogrodowe przydadzą ci się
AnnaCh 22:37, 09 sie 2015

Agnieszka, jak tam prace?
Iggia 07:09, 10 sie 2015

W te upały nic nie robię, zbieram tylko ogórki i szparagówkę (blondynka kupiła zieloną i zapomniała o tym i czekała aż zielona zrobi się żółta)
U mnie w domu na razie schną tynki
A ja będę robiła małą rabatke u mojej mamy w ogródku
Iggia 17:26, 13 sie 2015

Kolejne jeżówki

Mini hodowla ostrych papryk

I moja mini Papryka ODA
anka_ 19:39, 13 sie 2015

Ostrą siałam raz, ale nie było chętnych. Agnieszko a robiłaś już przetwory z tej fioletowej papryki? Szkoda, że się odbarwia- choć u mnie niektórzy myśleli, że to ośmiorniczki marynowane.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Iggia 20:49, 13 sie 2015

anka_ napisał(a)
Ostrą siałam raz, ale nie było chętnych. Agnieszko a robiłaś już przetwory z tej fioletowej papryki? Szkoda, że się odbarwia- choć u mnie niektórzy myśleli, że to ośmiorniczki marynowane.

Ostrą paprykę uprawiamy od 6 lat. Oprócz tych 20 krzaczków na zdjęciu na parapetach mamy kolejne 30. Ostrą paprykę marynuję i robię z niej sos do wędlin (Mała Mi i Agania probowały).
A co do tej fioletowej to posadziłam eksperymentalnie 3 krzaczki i do tej pory zebrałam tylko 2 papryki. Ale na krzaczku jest ich jeszcze kilka.
Jak ją marynowałaś?
AnnaCh 22:15, 13 sie 2015

Jeżówka śliczna, a jakie ładne papryczki
Dominika11 11:38, 31 sie 2015

Aga napisał(a)
Ja mam projekt dom w jabłonkach też z archonu .Moja działka ma 22 na 38.To pracy masz full

to i ja sie witam kolejna archonowa

jeżówki sliczne a jak postępy w planowaniu